Имам за задача да изготвя примерен маркетингов план по икономика. Искам да получа добра оценка, но не ми се занимава да досаждам на преродавателя . Проблема е че се затруднявам единствено при формулирането на главната цел, подцелите и SMART цели (SMART означава цели, които са конкретни, измерими, постижими, релевантни и обвързани със срок.). Всичко останало като маркетингов микс ( продуктова политика, ценова политика, дистрибуционна политика, комуникационна политика )е добре с посочени данни. Дори съм направил SWOT анализ и стратегии за справяне. Вие сега ще кажете да ползвам ChatGPT, но той прави много грешки и му нямам доверие. Фирмата в този маркетигов план е регистрирана като ООД. Този маркетингов план разглежда нещо което се създава от нулата, а не доизгражда.
Ето как съм формулирал главната цел.
- Реализиране на продажби на минимум 100 умни градински системи
- Оптимизиране на оперативните разходи с 15%
- Изграждане на мрежа от поне 3 стратегически партньора за доставки и дистрибуция
От друга страна е необходимо доо края на първата година ....... ООД ще изгради разпознаваем бранд в сегмента на умните градински решения чрез:
- Участие в 4 специализирани изложения за градинско оборудване и устойчиви решения
- Създаване на дигитално присъствие с месечен органичен трафик от 5000 посетители
- Изграждане на база от 50 доказани успешни внедрявания с документирани резултати за пестене на вода и енергия
- Достигане на 85% положителни клиентски отзиви
Според вас тази главна цел добра ли е. Какво мислите