На море в Турция - тема 63

• 66 516
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Разбира се, че никой не иска да се пуши в стаите, но на терасите за сега няма забрана. Колкото до басейните - донякъде съм съгласна, особено ако шезлонгите са наблизо един до друг, а и трудно се поддържа чистота. Ама ние ходим само на плажа, така че.... То и на някои плажове шезлонгите също са много нагъсто, но пък да ходя да пуша права отстрани като ученичка не ми влиза в представите за горе-долу луксозна почивка. Добре е където има 16+, все пак няма деца, но пък и на другите, при толкова открито пространство и бриз надали димът може да бъде проблем. Все пак явно и това /забраните/ трябва да се проверяват, за който се интересува.

Как е "Астерия" - Белек - по принцип, като хотел, плаж, обслужване? Знам, че е много озеленен, чела съм май добри отзиви от БГ посетители, но и това е относително все пак, различни са ни предпочитанията.

# 631
  • София
Пегасус пуснаха цени за лято 2020 г.
Благодаря, qq50! Ейййй, най-накрая... сутринта в 9,30 гледах и още нямаше.. . От месец ги дебна, тъй като имаме две хотелски резервации за лятото на 2020, а не мога да купя самолетните билети.
Да отивам взимам докато са най-евтини Simple Smile

# 632
При нас се пушеше по терасите, във външното пространство на ресторанта, по басейните, по плажа, по улицата, нямаше никакви проблеми. Проблем ми беше да си поискам пепелник, не съм чак толкова в час с английския, и Гугъл преводача не ще да ми я преведе тази дума. Та ако ми кажете как е пепелник на английски, ще ви бъда благодарна.

# 633
  • София
При нас се пушеше по терасите, във външното пространство на ресторанта, по басейните, по плажа, по улицата, нямаше никакви проблеми. Проблем ми беше да си поискам пепелник, не съм чак толкова в час с английския, и Гугъл преводача не ще да ми я преведе тази дума. Та ако ми кажете как е пепелник на английски, ще ви бъда благодарна.

Ashtray.

# 634
  • в сърцето на държавата
Здравейте, за догодина търся пет здезден хотел - в Алания или Анталия с вили и хубав пясъчен плаж и зеленина . Моля за мнения.

# 635
Аз също не си и помислям да пуша там, където спя. Но искам да мога да пуша на терасата със сутрешното кафе. В хотела, в който бяхме през майската ни почивка се пушеше на терасата на стаята и на определени маси на терасата на ресторанта. Имаше пълна забрана за пушене на басейните,  на плажа също имаше забрана. Можеше да се пуши само на 2 определени места, встрани от плажа. Довечера ще качи снимки с табелите за забраната.

Супер, кой е този хотел, тъкмо за мен е!! Аз съм силно алергична към цигарен дим и може да ми се развали почивката, ако някой до мен запали.

# 636
Може ли линк към сайта на Пагасус. На мен цените за 2020 не ми излизат. Може би не гледам в точния сайт. И според вас първо хотела или първо полета?

# 637
  • ВАРНА
Защо никоя бг. агенция не организира почивки до Газипаша - супер южна Алания...образно казано?    
 Гледам темп. в Газипаша до 1 декември са по 31-32 градуса плътно -
  като до 31 октомври са над 36-37 градуса и 25 градуса след полунощ това на 31 октомври и 1 ноември!    
Направо персийски температури през октомври и ноември.

# 638
  • Варна
Имаше пълна забрана за пушене на басейните,  на плажа също имаше забрана. Можеше да се пуши само на 2 определени места, встрани от плажа. Довечера ще качи снимки с табелите за забраната.

ма някой спазваше ли табелите ?Аз не виждам , пък и навсякъде има пепелници Simple Smile
Снощи валя , днес малко по хладно - на плажа 30 , водата в морето 26 , в басейна 25 Simple Smile

# 639
  • София
Може ли линк към сайта на Пагасус. На мен цените за 2020 не ми излизат. Може би не гледам в точния сайт. И според вас първо хотела или първо полета?
Парушева, няма първо и второ. Има ниски и високи цени Simple Smile
Пегасус  имат полети на всеки час от 5 сутринта до 12 през нощта до и от Анталия всеки ден.
Купувай сега  самолетните билети ако си готова с датите на почивка, защото в момента са най-ниски. Отиване и връщане на човек 70лв с включени чекиран багаж-15кг. и ръчен багаж-7кг.
Ако  пък видиш цената, която те устройва на избрания от теб хотел, купувай сега, защото после ще стане по-висока. Пък след това ще вземеш и самолетни билети.
Букваш и трансфер на най-ниска цена от HolidayTaxis като си резервирала хотела и самолетните билети и си готова за лятото Simple Smile

# 640
Моят съвет за Пегасус е всеки да си направи регистрация към БолБол клуба им и да следи за промоции. Ние пътувахме двупосочно с включен 15 кг чекиран и 7 кг ръчен багаж, двама човека, за 117лв. общо. Ако не се бях замотала с 1 час и за 90лв. можех да ги купя.

# 641
  • Някъде в Европа...
А гледате полети от Истанбул ли? Дали има и от Букурещ, ще проверя...
А тази тяхна система БолБол като ни иска мобилния номер.., да не ни начисляват нещо?

# 642
Няма никакъв проблем. Нищо не са начислявали. И аз първоначално се зачудих на цената и питах тук, но всичко си беше наред. В тази цена се включва и безплатен избор на място или и да не беше безплатен, беше нещо от сорта на 10 или 12 турски лири..
Иначе гледам полети от Сабиха Гьокчен. На нас ни е много удобно, понеже живеем в Пловдив. И да има полети от Букурещ, то едва ли цената ще е същата. Все пак това ще е международен полет.

Допълвам за БолБол системата. За да се възползвате максимално от промоцияата е важно всички пътници да са си направили регистрация и да са членове. Аз, първо като купувах, се бях регистрирала само мен и накрая не ми даваше отстъпката, която си бях сметнала(40% в случая). И накара МП да си направи регистрация, след което всичко беше точно.

# 643
Пегасус пуснаха цени за лято 2020 г.
Благодаря, qq50! Ейййй, най-накрая... сутринта в 9,30 гледах и още нямаше..
Аз ти благодаря, че ме научи да организирам сама почивките си!

Малък съвет: От падащото меню горе в дясно в сайта на Пегасус избирайте цени в TL. Сравнявах с цените в EUR, ползвайки реален обмен курс EUR/TRY. В TL е по-евтино и изисква по-малко BolBol точки - за една от резервациите ми искаше 3 000 BolBol точки при цена в TRY и 4 500 BolBol точки при цена в EUR. С други валути не съм проверявала.

# 644
  • Sofia
Скрит текст:
Аз също не си и помислям да пуша там, където спя. Но искам да мога да пуша на терасата със сутрешното кафе. В хотела, в който бяхме през майската ни почивка се пушеше на терасата на стаята и на определени маси на терасата на ресторанта. Имаше пълна забрана за пушене на басейните,  на плажа също имаше забрана. Можеше да се пуши само на 2 определени места, встрани от плажа. Довечера ще качи снимки с табелите за забраната.

Супер, кой е този хотел, тъкмо за мен е!! Аз съм силно алергична към цигарен дим и може да ми се развали почивката, ако някой до мен запали.
Хотелът е Белконти, но определено НЕ го препоръчвам. Стара, тъмна и мрачна хотелска част с тесни, дълги и ужасно мрачни коридори, все едно си тръгнал на заколение. Огромна денивелация, рецепция, и лоби бар на нивото на земята от едната страна и ресторант три етажа под тях, също на нивото на земята от другата страна. Има и клубна част, но там е по-евтино и казаха, че било още по-зле. Занемарена градинска част, храна тип БГ ол инклузив, като нещо свърши, значи е свършило, не се дозарежда, или заменя с друго. В хотела нямаше дори бутилирана минерална вода, за айран да не говорим, наливаха водата в 200 мл. пластмасови чашки! В ресторанта имаше само една витрина с минерална вода от 1.5 литра, който взел, взел, като свърши - почват с чашите. На бара на басейна и на плажа вода само в чашка. 🙄 След тридневни скандали от моя странадва, поне на баровете заредиха мин. вода от 1.5 литра. Два, макс три вида сирена и то не всеки ден, никакво разнообразие на плодове (бяхме през м. Май, за 12 дни, дори веднъж нямаше диня). Не, че останахме гладни, но храната (еднообразна и минималистична) не беше това, което е типично за Турция. Единственото хубаво нещо на този хотел е плажът. 😀 Съжалявам, че всички снимки, които имам са над позволените за качване 5 МВ, трябва да ги пипна, но ще ми отнеме време.

Общи условия

Активация на акаунт