На море в Турция - тема 63

• 66 456
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Аз затова винаги си имам на телефона Google Translate приложението, в което  може да се свалят цели езици, за да може да се ползват в офлайн режим.

Иначе findik си е лешник, nohut - нахут Grinning Но каквото и да си взела, едва ли си сгрешила - все е ново и интересно Simple Smile В моя списък съм забравила да сложа сос от фурми или черници. Също препоръчвам, ако не сте ги пробвали и обичате например кленов сироп. Ох, като се чета какъв съм чревоугодник, нищо чудно, че все по подфорума с диетите вися Frowning1
Може ли снимка на соса от фурми или черници Innocent

# 166
  • Русе
Може ли снимка на соса от фурми или черници Innocent
Ето, петмез от черници и от грозде. Тези се продават в магазини BIM и струват около 8 лири. А петмез в комбинация с тахан става нещо много вкусно. Извинете за спама!
Скрит текст:

# 167
Аз затова винаги си имам на телефона Google Translate приложението, в което  може да се свалят цели езици, за да може да се ползват в офлайн режим.

Иначе findik си е лешник, nohut - нахут Grinning Но каквото и да си взела, едва ли си сгрешила - все е ново и интересно Simple Smile В моя списък съм забравила да сложа сос от фурми или черници. Също препоръчвам, ако не сте ги пробвали и обичате например кленов сироп. Ох, като се чета какъв съм чревоугодник, нищо чудно, че все по подфорума с диетите вися Frowning1
Даже не знаех за тези сиропи, дано има картинка да ги позная Simple Smile Аз гледах по крайпътните едни големи шишета с тъмна течност, предположих че е сироп от нар. Утре си тръгваме, ще спрем сигурно някъде да донапазаруваме. Значи не е нахут, това което съм взела, от написаното нищо не разбрах, ако беше нахут щях да го разгадая, но буркана е в колата, чак в бг ще го гледам какво е.
Сега ме вълнуват крайпътните маслини и зехтин, дали са хубави или по-добре да вземем от магазин? Някъде на идване видях музей на зехтина, обаче не помня в кой град и вероятно няма да минем по същия път на връщане.

# 168
Кой AVM имате предвид в Кушадасъ? Ние имаме 2 нощувки в хотел Belmare, гледам го на картата , дава ми 15 мин пеш до Флора аутлет. Къде ще препоръчате да се разходим с цел шопинг, има ли си някакъв мол, или са покрити базари основно?

# 169
  • Русе
Кой AVM имате предвид в Кушадасъ? Ние имаме 2 нощувки в хотел Belmare, гледам го на картата , дава ми 15 мин пеш до Флора аутлет. Къде ще препоръчате да се разходим с цел шопинг, има ли си някакъв мол, или са покрити базари основно?
Мисля, че същия е имала предвид Звънче. А Флора е аутлет център. Много магазини разположени на едно ниво. Малко позападнал ми се видя, имаше затворили магазини. Същото беше положението и в Новада, край Менемен. Нам също имаше закрити магазини, но пък, като че ли имаше повече стоки на разпродажба.

anbibian, няма как ракията в Турция да е евтина. Всичкия алкохол, който се предлага е на двойно, че дори и тройно по-високи цени от тук. Мисля, че само миналото лято, когато курса на лирата беше около 25-6 ст. алкохола беше на цени, като у нас.
А като тръгнете утре обратно в градовете, през които ще минете по пътя има магазини Бим, Шок, А101, Мигрос. Само давате десен мигач, спирате и пазарувате. Ние имахме останали лири, спряхме на 2-3 места и лирите свършИха.Grinning За маслините по пътя не мога да кажа нищо. Аз си купих от Бим маслини тип стафида.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 01:39 от viki_1974

# 170
Краси2603 ,

този на нас много ни хареса и мисля че за него става въпрос, а Флора е в непосредствена близост до AVM Kusadasi

http://www.avmkusadasi.com/

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 08:47 от lili99

# 171
Точно pekmezi се водят сосовете. Пускам снимка на тези, които аз купувам. Не че другите са лоши, не съм ги опитвала дори, но тези са ми най-удобни за съхранение в кухнята.
Скрит текст:
Ето този тук в ляво е от фурми
Скрит текст:
За цена - 12-15 лири са тея шишенца. От по-малки магазини по принцип ги купувам и не знам има ли ги по веригите. Би трябвало, дори на Koska би трябвало да ги има, защото те предлагат дори такова с тахан:
Скрит текст:

Искам да питам моловете в аутлет според вас дали стават за пешеходен преход от автогарата/там, където спират долмушите? Гугъл казва "да", но ме е прекарвал през такива места, че вече не знам дали да му вярвам...

# 172
Питане:blackisback какво правите със тези сосове че не разбрах за пиене,към манджа или овкусяване на меса Flushed

Краси2603 точно този AVM до Флората се има в предвид-голям е и има много добри магазини и в единия край има голям Микрос

anbibian най-вероятно този музей на маслината сте го гледали около района на Айвълък,защото там се слави с най-големите маслинови насъждения и голям избор от видове маслини,така че на прибиране може да спрете и да си закупите

# 173
  • София
До флората са поне 3-4 км. Не става за пешеходен преход, особено на връщане ако сте с багаж.
Соса от нар е за овкусяване на салата, горе пишат сок, сироп, може и такива да има за пиене, но предполагам иде реч за сос.

# 174
Митко, ползва се като карамелен, кленов сироп, мед... върху палачинки е божествен. Също за кексове просто като подсладител (вместо захар) или за поливка върху някакъв шоколадов кекс. Всъщност сигурно има още 1000 начина на употреба, но аз така правя. Пролетта и в козунаците слагах. Половинката обича да си сложи малко върху обикновени бисквити и да си хрупа след вечеря.

Валерко, мерси, така и предполагах. Има една търговска улица с "моите" магазини - Де факто, Мави май видях, Адидас, Уайкики... на практика всичко, което ми трябва. Там ще обиколя Simple Smile

# 175
  • софия
Валерко, мерси, така и предполагах. Има една търговска улица с "моите" магазини - Де факто, Мави май видях, Адидас, Уайкики... на практика всичко, което ми трябва. Там ще обиколя Simple Smile
Да, има всички изброени и още доста - Мадам Коко (много добър домашен текстил), Томи Хилфигер, един с хубаво бельо, за бански (не им запомних имената  Embarassed). Само за Адидас не съм сигурна.
В AVM има Миргос, но срещу мол-а има по-голям и Кипа.

# 176
Адидас има със сигурност, даже май беше до Уайкики. Казвам със сигурност, защото преди 2 години, когато бях в Кушадасъ от магазина на Адидас си взех едно сакче, което беше изключително евтино - мисля, че 18 лв излезе при тогавашния по-висок курс на лирата. Същевременно останалите неща, които погледнах, бяха на същите цени като при нас.

Магазинът за бельо сигурно е Penti. Много хубави пижами имат там. Иначе красивото женско бельо там е на цени като тук, че и по-скъпо. За Мигрос не държа, аз съм фен на магазини Sok, а такъв в центъра на Кушадасъ също има.

# 177
Със сигурност има Адидас към дата юни 2019г.  Wink,иначе Кипата също става даже е по-голям от Микроса,като цени са едно към едно.

# 178
  • Пловдив
Момичета нека уважим труда на Марги и да не пълним темата с това кой какво пазари от Турция а да коментираме хотелите.

# 179
  • София
Момичета нека уважим труда на Марги и да не пълним темата с това кой какво пазари от Турция а да коментираме хотелите.
Славейче, добре че беше ти. Благодаря ти!!! Peace
От няколко дни насам мислех че съм объркал темата и без да искам съм влязъл в някаква тема от рода на: На пазар в Турция newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт