На море в Турция - тема 63

• 66 542
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, в момента сме в хотел Лонисера в Алания. Ако може да запитам дали с бусчетата, които минават пред него с надпис Алания може да се стигне до Мега Мол в Конаклъ. Благодаря предварително

# 571
Здравейте, гледам цените за лято 2020 в Турция на сайта на Турс клуб. Понеже нямам идея досега за ранните записвания, се чудя това ли са им цените с отстъпка или няма такава. Казвали са ми, че който резервира октомври и ноември до 30 % е възможно цените да са надолу. Аз сравнявайки  миналогодишните ...според мен са нагоре. Изобщо към ходилите дълги години на почивка в Турция ми е въпроса кога резервирате ? Знам са сайтовете, които са по-изгодни, но конкретно питам за нашите агенции ?

# 572
  • Варна
Аз съм резервирала и май месец за ранни. 😁
С турс клуб никога, още повече след фала им това лято.

# 573
  • Пловдив
Аз съм почивала с Ориент99 в последните 5 години с Турс клуб.Резервирам до края на януари.Миналата година запазих края на ноември.Цените до сега винаги са били по-ниски от колкото след няколко месеца и избора на хотели и дата е голям.Тази година смятам за изчакам.Виждат ми се много високи за ранно записване.

# 574
Какъв фал?

Аз резервирам, когато са готови всички цени, за всички хотели, дати и полети/автобусни совалки. В момента вече има някои цени, но не за всички хотели, което пък пречи да се съпоставят офертите и периодите. Вероятно през ноември картинката вече ще е пълна.
За отстъпките и дали са отразени или не - зависи какво пише в сайта на конкретния туроператор, но в повечето случаи публикуваните оферти са с отстъпките за ранно записване.
За по-високите цени - всяка година има някакво увеличение, но при някои хотели е голямо, а при други може да е поносимо. Аз погледнах сега хотелите, от които се интересувам и за които има цени и някои направо са се оляли. Обаче има и по-нормални оферти. Сравних и цената на Гюрал Текирова, защото ми е най-прясна след тазгодишната почивка и мога да кажа, че е почти еднаква с офертата за лято 2020.

# 575
  • София
Да питам колежката какъв е фала на Турс. По-точно каква е тяхната вина? Не мисля, че имат.

# 576
  • Варна
Да питам колежката какъв е фала на Турс. По-точно каква е тяхната вина? Не мисля, че имат.

С веригата Рокси

# 577
  • София

С веригата Рокси
Не мисля, че Турса има вина, Рокси ага до вчера плащал на персонала пък от днеска спал накриво и решил да ги цака. Има хора през юли изкарали перфектната почивка и вече в края на август, началото на септември /не помня кога точно се сринаха, ама там някъде беше/.

# 578
  • Варна
Мислиш-не мислиш, имаше хора, които трябваше да тръгват до дни за този хотел и умниците, нито им звъняли, нито обяснили, нито предложили алтернатива, че и на някои не вдигали телефона, не мисля да се обяснявам, има коментари тук и във фейс групите, ако не са изтрити, после ако прочета оплакване, с право ще критикувам, както всеки път.

# 579
По-неприятно беше отношението на представители на Турс клуб в групата Почивка в Турция. Триеха коментари, видеа, клипове на хора в Рокситата, които показваха какво е положението. В началото на кризата един от въпросните представители дори качваше контра видеа (явно по-стари, преди стачките) с текстове тип "къде е тая мизерия в Рокси".

А пък аз с изненада установих, че по-изгодно излиза в TravelRepublic да се резервира за 4 души вместо за двама. Така де - разделената цена накрая на един човек, ако сте четирима, е по-ниска. Чувствам се като абсолютна блондинка, докато го обяснявам, но след пътувания с родни туроператори, това си беше направо изненада. Така например един и същи хотел за двама души излиза 700 евро, а за четирима - 1000 евро, за един и същи период. Сега се оглеждам за късен септември до средата на октомври догодина. Да се съберем компанията, по колите, с една-две нощувки по пътя... Heart

# 580
  • Варна
Ами така е нормално да бъде, хотелиерите печелят от легловата база и парите, които евентуално ще оставите там. Тук има още да се учим, отделно плащаш сейф, паркинг....

# 581
Т.е. ако запазиш две самостоятелни стаи в една резервация, вместо една, цената е по-ниска?

# 582
  • Варна
Т.е. ако запазиш две самостоятелни стаи в една резервация, вместо една, цената е по-ниска?

# 583
Много е вероятно аз да не съм разбрала нещо, тъй като досега съм пътувала само с родни агенции, но например за прословутия Eftalia Ocean за двама ми дава цена в края на септември от 620 евро, а за четирима - 990 евро. Първото е при стандартна стая, второто е при 2 Room Family Room, което на практика не са две стандартни стаи, а по-скоро нещо като апартамент. Настаниха ни в такава в Кушадасъ palm wings тази година и това си бяха две по-големи от стандартните стаи с обща голяма баня с тоалетна. За близки хора си е супер опция според мен.  Ще се радвам да ме поправите, ако греша някъде.

# 584
Естела, това си е за една стая.
Принципно е нормално, когато се използва самостоятелно от един човек да бъде най-скъпа, а когато са двама или трима, четирима да бъде по-евтино.
Както и разните фамилни, свързани стаи и подобни, са по-евтини от две самостоятелни стаи. Това си е навсякъде така, без значение от хотела или мястото, от което го резервираш.

Аз разбрах, че две отделни стаи са по-евтини, когато се запазят заедно през ТР, затова и ми беше питането.

Общи условия

Активация на акаунт