Случи ми се нещо странно XXI

• 65 765
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Мислех, да напиша и за други неща, които са ми се случвали, но се отказвам. Дори не съм убедена, че ще изчета темата до край. След раждането на първото ми дете, (имам две с малка разлика) спряха да ми се случват твърде странни неща. И така ми е много добре. Страхлива съм и не искам да си възбуждам въображението. Тук -таме чета литература по темата, но в граници. А филми на ужасите даже изобщо не гледам от години. Все през живота  ми се случва да живея сама, и то все на едни светнати лампи се спи, ако нещо се уплаша. Така че, спирам. Сега с децата ми е добре, че освен малко майчина интуиция друго не ми се случва. А иначе за душата - чела съм разни неща и в това число изследвания научни, така да се каже. Духът на човека може би наистина е в хипофизната железа. Или поне там се произвежда молекулата й. Този орган, остава свързан с тялото дълго и след смъртта на сърцето. В смисъл - жив е, и духът напуска бавно този свят. Излита към... Бога ..да го кажа.. Християнка съм. Успех на всички с намирането на отговприте на вашите странни случки. BlushHug

# 616
Само едно ще кажа, о ако има някой, който да е изпитвал подобно, нека го каже. Като дете имах много странно усещане, което не можех да обясня. Нещо като прозрение и като въпрос. Бях малка, може би 6-7 годишна, не помня. Но вече съм била знаела за космоса, звездите, за фолемия взрив. Аз
не медитирам, но мога да го сравня само може би с нещо такова: както сте си в ежедневните неща изведнъж скачате като изстреляни директно в състояние на дълбок унисон в който усещате само една единствена мисъл, при мен: Как е възможно да няма Нищо? "Нищото" не съществува. Вселената няма начало. Тя винаги е била там. Няма нищо преди света, или зад него, или след него, Съществуването е и преди и по време на и след, и навсякъде. Няма голям взрив. Няма начало. То е. Просто е. Винаги." много малка бях. Като порастнах рядко ми се случваше да успея умишлено да се пренеса в това състояние. Много е..пропадащо. Просто изпадаш в него.
Абе направо май съм си луда.

# 617
Не си луда.
и аз искам отговори, но едва ли ще намерим 🤪

# 618
Преди малко пращам ММ на пазар и му давам картата да ми изтегли пари. След няколко минути го чувам да ме вика по име, надничам на двора да не е забравил нещо. Няма никой. По същото време получавам СМС за транзакция с картата ми. Значи е стигнал до банкомата, който е на 10 - 15 минути ходене.
След около 15 минути се връща - имало проблем с банкомата и не могъл да изтегли пари...
Телепатия викате...

# 619
Няма да ви чета повече. Бррр.
Шегувам се, бе, пишете, ще чета.
Всяка странна случка ме обогатява.

# 620
За потребителките с огнените сфери. Дали не е това: кълбовидната мълния е вид мълния с все още неизяснена същност, най-вероятно атмосферно явление, свързано с електричество. Представлява светещ, обикновено сферичен обект, чийто размер варира от няколко милиметра до няколко метра. Обикновено се наблюдава по време на буря, но за разлика от обикновената мълния (светкавицата), кълбовидната мълния може да съществува в продължение на много по-дълго време – от няколко секунди до 2-3 часа. В много редки случаи се появява и при хубаво време. Цветът на мълнията може да е всякакъв, като най-често е червен, оранжев, или жълт. Понякога може да си изменя и цвета и размера.

Основните трудности при изучаване на това явление са липсата на техника, с която то да се възпроизведе в лабораторни условия. При отсъствие на възпроизводими експериментални данни, цялата информация се основава на разкази на очевидци или в редки случаи на фотоматериали.

Интересно е поведението на кълбовидната мълния. Най-често тя се движи хоризонтално на около метър над земята и хаотично променя посоката. В някои случаи може да е неподвижна, или пък да възникне на голяма височина. По-рядко се движи вертикално. Проявява тенденцията да влиза в помещения и да се промъква и през най-малките отверстия. Често е съпроводена със звукови ефекти, а от краищата си изпуска искри.

Засега това, което се знае със сигурност за кълбовидната мълния е, че по един или друг начин е свързана с електричеството или по-точно с електрическите явления в газове. Много важно е наличието на силно електрично поле, създаващо газов разряд. Ясно е също така, че във вътрешността на мълнията има област с много висока температура, поради което се появява светенето. Очевидно тази област се състои от плазма и поради сравнителната стабилност на системата тази плазма се разпада бавно.

От википедия

# 621
И аз да цопна тук,никога не съм вярвала че точно тук ще пиша,иначе ви чета редовно.Та така толкова съм стресната че направо не ми побира  умът какво се случва.Преди месец се прибирам от работа,събувам се в коридора както винаги и  на сутринта едната обувка я няма.Винаги ги слагам на едно и също място да уточня.Обърнахме целия апартамент,на най невероятни места проверявахме и няма и няма,все едно се изпари.До ден днешен я няма.Страшното беше обаче тая нощ,трябва ми адекватно обяснение.Аз имам здрави зъби,всички са си мои и са наредени хубаво и отгоре и отдолу.Преди няколко дни на един преден му се отчупи парченце но нито се клати нито нищо.Записах час за зъболекар да го видят.Тая сутрин ставайки усетих нещо из устата си,влезнах в банята и ЗЪБЪТ ГО НЯМА.Спя леко и се будя и от най малкия шум.Нямаше кръв нещо или да ме е боляло.А най шокиращото е че е изваден с корена а не е счупен....Цял ден тук с колегите само за това говорим и никой няма каквото и да било обяснение.Не ме боли мястото,изобщо всичко си е наред но зъбът го няма и там има дупка но не е текло кръв.Някакви предположения???????
При сухата ( не кървяща) парадонтоза зъбите падат с корена без да болят и кървят. Консултирайте се със зъболекаря си.

# 622
  • гр.София
Здравейте! Ще опитам накратичко да разкажа това от което аз се уплаших и още не мога да си го обясня.
Бях на около 17 години и с мой приятели бяхме на купон в къщата на едно момче.В една от стайте,след като вече беше свършил купона,решихме да си легнеме да спиме,в стаята имаше две легла и затова на едното си легнахме аз и моето гадже,а на другото две момичета.Всички в цялата къща вече спяхме,когато аз от нищото се събудих и видях съвсем ясно,над мен да стои един мъж.Мъжът беше стар,висок и с дълга бяла брада,гледаше ме с ехидна и злобна усмивка,образа беше толкова ясен все едно беше жив.Тогава изпищях и той изчезна... тогавашното ми гадже каза,че когато съм изкрещяла веднага се е събудил и е видял мъжа как изчезва и беше доста стресиран... 7 години след тази случка,отново го видях,беше преди около година.С Мм си спяхме и аз отново се събудих внезапно и същия мъж беше над мен,със същия поглед.Мм каза,че също го е видял,което много ме изплаши защото се надявах да е мое привидение или нещо такова,но в две различни къщи и още двама човека да го видят... Не знам кой е и какво иска от мен,но ме плаши и не мога да спя сама на тъмно,страх ме е да не го видя отново...

# 623
Здравейте, аз редовно ви чета.
Bubu_Jane, направо ме стъписа.Нещо каза ли ти това нещо? Не знам...🙄Ужас.
Нещо и от мен.
Аз си спомням от студентите ми години, живеех при една баба на квартира. Беше изгубила семейството си, миличката. Просто кротко си чакаше да угасне. Много тъжно.
 Та, отначало всичко беше нормално, но когато тя замина за през зимата при снаха си да я гледа, останахме сами със съквартирантката ми. И се започна. Едни шумове, все едно деца се гонят в коридора. Трополенене по вратите, все едно някой напира да влезе. Гардероба пукаше, ама все едно се чупи. Една нощ, шумовете и трополията в коридора бяха много силни, отваряме вратата, няма никой. Лягаме. И изведнъж сякаш някой се блъсна във вратата на стаята, аха-аха да влезе. И двете се събудихме, седим и се чудим коя да се престраши да отвори вратата и да види в тоя коридор има ли нещо, или няма. Е, никой нямаше. Но по гърба ми беше избила студена пот. След няколко дни една позната ми гледа на кафе, аз не вярвам много, много и бях скептична. Та, когато  погледна в чашата, ми каза -Какви са тия дяволчета там, където живеете. Ужас е, като нашествие, бе. Играят хоро по коридорите. Пита ме дали чуваме пукане, блъскане, шумове, трополенене. Бях смаяна. Посъветва ме да напръскаме със светена вода, да се поочисти къщата. Хубавичко поляхме и прикадихме с тамян със съквартирантката, бяхме се видели в чудо и  уплашени, и не спяхме спокойно,  не знам дали от това или от нещо друго, но тия шумове престанаха и някак самата атмосфера стана по спокойна.

# 624
Към тази, която разказваше как се е опитвала да върне някого от любов... Laughing
Това дори не е странна случка, напълно обяснима. Просто мисълта е най-силната енергия, която може буквално всичко. Но просто не си успяла да я насочиш правилно.Ако беше по-опитна можеше да го накараш наистина да се върне, без дори да разбере защо Wink
Аз правех разни опити, но в един момент имах неприятни изживявания и се отказах. Трябва да си мнооого, много добър в това, едва ли един живот стига. Такова усещане имам. Нищо, в следващия сигурно вече ще мога. Simple Smile Simple Smile Ползвай само за важни неща.Иначе любопитството убива котката. Laughing Това от опит... Mr. Green

# 625
Ами може да е твоя ангел пазител!?Дано!!!!
Здравейте! Ще опитам накратичко да разкажа това от което аз се уплаших и още не мога да си го обясня.
Бях на около 17 години и с мой приятели бяхме на купон в къщата на едно момче.В една от стайте,след като вече беше свършил купона,решихме да си легнеме да спиме,в стаята имаше две легла и затова на едното си легнахме аз и моето гадже,а на другото две момичета.Всички в цялата къща вече спяхме,когато аз от нищото се събудих и видях съвсем ясно,над мен да стои един мъж.Мъжът беше стар,висок и с дълга бяла брада,гледаше ме с ехидна и злобна усмивка,образа беше толкова ясен все едно беше жив.Тогава изпищях и той изчезна... тогавашното ми гадже каза,че когато съм изкрещяла веднага се е събудил и е видял мъжа как изчезва и беше доста стресиран... 7 години след тази случка,отново го видях,беше преди около година.С Мм си спяхме и аз отново се събудих внезапно и същия мъж беше над мен,със същия поглед.Мм каза,че също го е видял,което много ме изплаши защото се надявах да е мое привидение или нещо такова,но в две различни къщи и още двама човека да го видят... Не знам кой е и какво иска от мен,но ме плаши и не мога да спя сама на тъмно,страх ме е да не го видя отново...

# 626
Преди години бях в болница няколко дни. На няколко пъти усещах присъствие, дори виждах силует над леглото без да има никого (не съм била на такива лекарства), чувах стъпки по коридора на отделението, въпреки че дежурните си бяха легнали да почиват, защото тежки случаи нямаше.
Когато ме изписаха, някой ми каза че на входа на отделението е имало некролог на наскоро починал млад доктор и ме питаха дали знам нещо.

# 627
  • Sofia
Този мъж появяващ се  нощем да не е някой твой прадядо/дядо или някой живял и починал в същия дом?

# 628
Докато не знаем точните отговори, всичко можем да предполагаме. Ами ако този появяващ се възрастен човек е някаква холограма, пускан от Злите да ни бъгват мозъците 🤔Или пък от Добрите, успели да направят пробив в Матрицата 🤔въпросът е с каква цел!?
Чухте ли го да изрича шепнешком: Wake up!🤨

# 629
Чухте ли го да изрича шепнешком: Wake up!🤨
Те на английски ли говорят?!

Общи условия

Активация на акаунт