НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 698
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, вече трети месец спазвам режима на Дюкан, свалих 10 кг, но през последните месец-месец и нещо не съм свалила нищо, тъй като режимът ми стана много тежък за спазване и започнах да го нарушавам. Доста четох за НВ-ВМХ и бих искала да започна този вид хранене, тъй като имам познати, които свалиха доста кг с него. Молбата ми е да ме посъветвате и да споделите опит, ако има такива сред вас - как мислите, рязък преход от ниско-мазнинно към високо-мазнинно хранене дали би се отразило зле на организма, дали биха се върнали първоначалните ми килограми и изобщо - има ли някой, който е преминал през тази трансформация? Ще съм благодарна за всякакви съвети и мнения!

# 121
Аз не съм, не съм фен на диетите, но предвид същността на двата режима, най - вероятно ще качиш. Поне в началото. Може би не 10 кг /повече, но преминаването от глад към нормално хранене обикновено качва кг.

# 122
Аз не съм, не съм фен на диетите, но предвид същността на двата режима, най - вероятно ще качиш. Поне в началото. Може би не 10 кг /повече, но преминаването от глад към нормално хранене обикновено качва кг.
Аз не гладувам, напротив - храня се 4 до 5 пъти дневно, но не употребявам мазнини. В това се различават двата режима.

# 123
Няма да качиш, Фиона, даже ще започнеш да ядеш по- малко, защото няма да си гладна
Яж мазнини и не се мятай на режимни хлебчета и десерти. Трици също е по- добре да спреш да ядеш.

# 124
Според мен поетапно ги увеличи. Не заради качване на кг., а заради жлъчката да не ти реагира бурно. Но ще видиш - освен че много вкусен, нашият режим е доста по-икономичен от Дюкан. Хем свинското (напр.) е по-евтино от пилешките гърди, хем се наяждаш с по-малко. Успех!

# 125
Дюканският режим е ефективен, но ужасно вреден за какво ли не: бъбреци, перисталтика и дебело черво, черен дроб.
Хубаво е, че си решила да го спреш, Фиона. И аз съм го спазвала преди години, когато беше много популярен, но съотношението вреда/полза не е добро и не си струва рисковете за здравето.
За останалото изцяло подкрепям написаното от другите съфорумки.

# 126
Благодаря, мили момичета. Ще се впусна в приключението и силно се надявам да си заслужава. Режимът ме спечели с твърдението, че се приключва с хипогликемията, хапчетата за кръвно и честото хранене. Надявам се да се справя. Успех и отново благодаря! Simple Smile

# 127
Гъбите къде стоят в този режим. Не виждам често да ги консумирате, а аз ги обичам много.

# 128
  • София - Рим и обратно
Аз също се питах за гъбите оня ден, но имах така или иначе в хладилника и ги бутнах в манджата с каймата и яйцата. Много добре стана.
Днес сме на прясно готвено зеле с бекон и домати, на фурна.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 17:20 от 'Кафе с мед'

# 129
Аз ям много гъби, вървят отлично с месо, а и сметанов сос с гъби правя като е по-сухо месото.

# 130
Гъбите са си напълно ок за режима. Аз не ги ям често, защото като цяло лятото по-малко готвя, а те си искат термична обработка. А гъби от буркан са ми едно от най-противните неща изобщо. Но с масълце или като добавка към манджа, на скара също, са си екстра Simple Smile

# 131
  • пак там
Мили другарчета,

Предстои ми да правя закуско-обяд на детето за училище. Можете ли да ми предложите варианти за много либерален НВВМ режим (доста е натежал откъм коремче, а е на границата на пубертета), че освен дюнер с маруля и без картофи, чушка пълнена с руска салата и някое друго парче месо, друго не ми хрумва.

Не искам да ми правите меню, просто ако ви хрумне нещо достатъчно подходящо за заблеян капризен пубер... Аз нататък ще импровизирам, доколкото мога.

# 132
Вчера (за студен бюфет) правих кето соленки и никой не разбра, че са без брашно. Много вървят с крема сирене.
Рецептата е стандартното кето тесто с настъргана зряла моцарела, но без играта "стопяване на моцарелата в микровълнова или на водна баня).
Пропорциите са: 200 г настъргана зряла моцарела, 100 г бадемово брашно, 2 лъжици крема сирене, 1 яйце, бакпулвер и подправки по избор (сложих чубрица).
Меси се тесто. Правят се топчета и се редят на разстояние, защото се разливат и сплескват при печене. На 180°C до приятен златист цвят.
Сайтовете на Дени и Joy има много и интересни идеи.

# 133
  • София
И аз правих соленките вчера, имат вкус на кашкавалка, а детето (12) много ги хареса.

# 134
Хубаво изглеждат. Тези са май с разтопената моцарела.

Общи условия

Активация на акаунт