НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 699
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Миленски, това са същите, като от рецептата на Таня ли?

# 136
  • пак там
Това е прекрасен вариант, благодаря!

Мога дори да ги направя на сандвич с крема сирене и нещо друго.

# 137
  • София
Хубаво изглеждат. Тези са май с разтопената моцарела.
С Едам ги направих, да ,с разтопен кашкавал, а има ли друга рецепта без разтопяване? Аз взех рецептата от тук:
https://youtu.be/Aj1N9F2fbRw

# 138
3. Консумирайте пълномаслени млечни (най-вече сирене, сметана, кисело мляко, защото прясното е по-въглехидратно, а и повишава много инсулина), но нека не бъдат основата на хранителния ви режим.

6. Храните като заквасена и течна сметана, маскарпоне, тъмен шоколад (мин. 70% какао), тахан, фъстъчено масло и ядкови масла/тахани, слънчогледови и тиквени семки или режимните десерти са за удоволствие и поглезване, а не са основни храни.

Горното е кратка извадка от началото на темата.
Т.к сега започвам да се запознавам с режима и да го нагласям спрямо себе си моля да ми дадете мнение, разяснение относно заквасената сметана - може ли да се консумира свобдно или е само за "поглезване"?
Защото аз лично под "поглезване" разбирам примерно веднъж седмично, по малко.
В същото време тук съм срещала прерпоръки да се прибавя към кафето, има в доста от рецептите като добавка за сосове и заливки.
Имам да свалям към 25-30 кг. Трябва ли според вас да пресмятам и калории или е достатъчно да изхвърля въглехидратите от менюто.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2019, 08:57 от dariVale

# 139
-Не се смятят калории, яде се до ситост. Възможно е в началото (по различни лични причини) да са твърде големи порциите, но след това нещата се нормализират.
-сметаната/маскарпонето в кафето са малко като количество, а също в сосовете. Това не е проблем. Проблем е закуска или десерт сметана с плодове, защото лесно се прекалява с количеството. Тогава е поглезване. Същото и с тахани/ядки: една лъжица тахан от време на време минава, но половин/едно бурканче след вечеря пред телевизията е твърдо не.
Ето тук има наистина интересни насоки , като се анализират и възможните причини за качване на килограмите
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2012/09/blog-post.html?m=1
Също е важно да се прочете ръководството (пдф файл) за начинаещи от първата страница

Последна редакция: нд, 15 сеп 2019, 09:34 от Анонимен

# 140
Тъкмо мислех да започна със закуска кисело мляко + заквасена сметана + малини, а то не било ок... Тези от вас, които закусват, с какво се хранят, за да ги засити до обяд?

# 141
  • Sofia
Сандвич с таханов хляб или маслини,яйца,краставица,чушка...

# 142
Тъкмо мислех да започна със закуска кисело мляко + заквасена сметана + малини, а то не било ок... Тези от вас, които закусват, с какво се хранят, за да ги засити до обяд?

3 яйца (варени или бъркани) с домат, парче краставица или и двете. Капвам зехтин.Това обичам- това ям. На някой може да му се строи монотонно- на мен не ми пречи.

През зимата ще ям омлет със спанак.  Heart Eyes

# 143
  • Пловдив
Голяма филия от кашкавал намазана с масло Simple Smile

Какво да приготвя с кокосово брашно? Купих това..

# 144
  • София - Рим и обратно
Ох, и аз чакам идеи за кокосовото брашно, което ми стои в шкафа. За палачинки видях, че не става на нищо.

# 145
  • София
Аз си правя американски палачинки с кокосовото. Във рецептата за кето хлебчета пише че може такова вместо бадемово. Но следващият път ще пробвам. Иначе преди време правих нещо като милинки с него( водят го баница,но за мен не е ). Изядоха го децата, но хлебчетата повече харесаха.

# 146
  • Пловдив
Не става за палачинки??? Уф...а не сладни ли леко? Т.е. за соленки, напр.няма да е ок...

# 147
  • София
Да ,леко сладки стават палачинките ( американски).
Аз го използвам и за заливката на мусака и една пилешка каша, която правя последно с него, даже децата не разбраха,макар че аз си го усетих веднага.

# 148
https://joyfitnessbg.com/2019/05/02/%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0% … 0%b2%d0%b0%d0%bb/
И всякакви коледни/маслени сладки.
Палачинки
https://healthywithdeni.com/2019/05/%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0% … 0%bd%d0%ba%d0%b8/

Последна редакция: нд, 15 сеп 2019, 12:08 от Анонимен

# 149
Аз слагам по малко кокосово брашно в едни солени мъфини от извара, сирене, яйца и бекон. Кокосовото е само за сгъстяване на сместа, защото слагам доста яйца.
Моят проблем е, че тази смес залепва ужасно за хартиените формички за печене. Приемам всякакви предложения за решение на проблема, защото иначе мъфините стават много хубави, но яденето им е приключение с лъжица  Joy

Общи условия

Активация на акаунт