НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 701
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Силиконови формички?

# 151
  • София
В голяма форма могат ли да се изпекат? Тези малките хартиени са гадни, всичко залепва.
Силиконовите стават пекла съм солени в тях .

# 152
Аз бих взела силиконови формички и бих пропуснала хартиените капсули при печенето.
Писали сме едновременно.

# 153
Ах да, не се бях сетила за силиконови. Благодаря!  bouquet

# 154
Аз тази рецепта с кокосово брашно съм си набелязала и даже днес поръчах на мъжа ми да купи  - т.е. имам рецепта, а си нямам кокосово брашно  Simple Smile

МИЛИНКИ

# 155
Един тъп въпрос, но не съм по готвенето хич, та, каква е разликата между бакпулвер и сода бикарбонат?

# 156
Миоки, една тефлонова форма за мъфини хвърлих след яйчни такива Joy От тогава съм със силиконови единични. Мият си се и в миялната, издържат си на висока температура. Супер са. Даже съм си взела и силиконова форма от икеа и в нея си пека хлябове, по Великден и козунаци, но те вече не са режимни.

Иначе за мен основният проблем на кокосовото брашно е ароматът, който го свързвам с десерти. Правила съм палачинка от яйца с кокосово брашно и на плънка бекон, айсберг, ама ми мирише на Баунти или Република с кокос и това си е Joy

# 157
  • София
Един тъп въпрос, но не съм по готвенето хич, та, каква е разликата между бакпулвер и сода бикарбонат?
Принципно бакпулвер е съставен от сода и лимонена киселина. Така си правехме едно време,като нямаше винаги в магазина.

# 158
Blackisback, и аз съм така. С кокосово брашно не мога да правя солени печива. Мирише много силно и ми разваля вкуса.
С него си правих режимни кокоски, станаха супер.
За солени неща ползвам бадемово, ленено или сусамено. Но бадемовото е най-изчистено от вкус и аромат и става най-добре.
Купих и тиквено (от тиквени семки) брашно, но още не съм го ползвала. Ще докладвам как е като направя нещо с него.

# 159
Аз в мъфините сложих съвсем малко - не повече от супена лъжица и не се усещаше аромат на кокос. Може и брашното да има значение, моето не мирише даже на кокос, може би съвсем леко се усеща, ако знаеш че е такова.

Навихте ме, ще си взема силиконова форма, че мъфините се котираха доста, а домашните ги влече към тестени и тези са добра опция за заместване.

Бадемовото брашно е с високо съдържание на оксилати и го избягвам.
Миленски, мерси за разяснението!

# 160
  • Sofia
Пак си побутвам въпроса - какъв бекон си взимате, от кой сте доволни?

# 161
Пак си побутвам въпроса - какъв бекон си взимате, от кой сте доволни?

Взимам точно 2 вида бекон, и двата са от Лидл. Единият е на слайсове, за готвене - по-скъпият от двата. Другият е готов за консумация, на големи парчета по 700 гр. Той е към 17 лв./кг., по това ще го познаеш. И двата са сравнително чисти откъм съдържание. Иначе обожавам един от Берьозка, с много подправки, дафинов лист и като цяло божествен, но в него е цялата Менделеева таблица, та го гледам с тъга всеки път. А и името му е супер - Трите прасенца Animal Pig

# 162
Бакпулверът не се усеща като вкус, за разлика от содата, която доста неприятно нагорчава, дори да е угасена с оцет. Затова във всички рецепти содата я замествам с бакпулвер.
Иначе за състава е вярно това, което пише Миленски - бакпулверът е сода с някаква киселина.

# 163
  • София
В Лидълският има натриев нитрит и затова не вземам бекон. Вземам clean label шунка ,пуешко и понякога салам ,по етикет са без боклуци и се надявам да е така.

# 164
И аз вземам от Лидл бекон, този с лейбъл Pikok.
Харесвам и английския суров бекон, този:
Не се задълбочавам толкова в състава, защото това означава да не купувам бекон въобще. А много го обичам.

Общи условия

Активация на акаунт