НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 491
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
Миоки...пилешките ясно, че не се киснат Simple Smile Питам за свинския дроб.
И свинския не кисна. Тук го продават нарязан на ленти, около половин см дебели. Направо ги нареждам в загрятата мазнина и ги запържвам от двете страни. Може да остане леко суров отвътре, на мен не ми пречи. При това положение е по-крехък, не става на дъвка.

# 736
Дробчета ям само аз и не си приготвям често.
За скъпо, да скъпо е, ако се храниш като мен основно навън. Само вечерно време приготвям храната вкъщи, но наобяд винаги навън вк. и уикенда. Не нося храна, защото не ям нищо студено. Обаче се чувствам добре и продължавам.
Хората около мен правят погнусени физиономии и ми се смеят, че ям мазно и основно месо. Трият ми сол на главата и всички познати неща. Не обръщам никакво внимание и не обяснявам нищо.
Жаки, страхотна си просто! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 11:22 от densi

# 737
Жаки е страхотна, за пример отвсякъде Hug Говорете си каквото щете, спорта така добре оформя тялото, че веднага се забелязва дали спортува човек или просто диетува.
За лекуването на ПКЯ и пиенето на противозачатъчни не ми се говори направо - и аз страдам от това, докараха ме до 20 кг + за 1 месец и много други ненужни страдания, които успях с диета и движение да изчистя. Не всичко разбира се - изчерпания яйчников резерв не вярвам да се оправи, водят ме в менопауза от години, която избягвам чрез лекарства (отново) и която ще избягвам още години... Въобще не е лесно да се оправят зорлем съсипани хормони от знанието/незнанието на лекари...
Забелязала съм, че когато консумирам въглехидрати (позволявам си шоколад от време на време, но при прием на хормон може да се случи да е в поредни дни) се появяват симптоми, които бяха отминали: притискане на нерв от миомата и изтръпване на горни крайници. Когато изчистя "лакомствата" тези болежки изчезват.
За бедността винаги съм давала един много прост пример:
кг свинско месо = 8 лв да речем
кг шоколадови вафли = 10 лв грубо
Откакто не купувам редовно сладки неща (винаги мъничко за децата вземам, но те са в рамките на 5 лв за седмица), бюджета за храна съвсем естествено се сви.
Единствения ми проблем е, че нямам желание да готвя и затова не умея, с изключение на сладкиши и печива - там съм цар, но пък не са режимни...
И една препоръка за отслабване, която наистина работи Wink :
Скрит текст:

# 738
Аз не мога да готвя дроб освен пилешки. Него с лук и мазнина във фурната. А свинският не ми е и вкусен. В Одрин ядем вкусен дроб, но е пържен с брашно. За това си струва да си наруша стриктното хранене. Но и аз имам проблеми вкъщи, само аз ям дроб и рядко го правя.

А на заведение режимът е скъп. Но колко пък често ходи на заведение един възрастен. А пък мотивът "скъпо е, вредно е" ми е любимото нещо, което съм чувала от мениджър пушач във фирмата ни Heart

# 739
А ходи се по заведения, но има начин да не е чак толкова скъпо. На мен проблем са ми събитията, на които има невероятен кетъринг и страшни вкуснотии, но вече почти не посягам.

# 740
  • Пловдив
И моите дроб не ядат...аз обичам, повече свински, ама с това пържене Head Band затова попитах. Мерси!

Беки,
Скрит текст:
тая препоръка със сигурност действа, ама все още чакам да ми скочи либидото Flushed Нали режима и затова помагал...та си чакам...

# 741
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
На мен ми идва зле откъм бюджет, поради факта, че съм лакомичка... Мога и 1кг месо да изям и да търся още, отделно за разлика от Жаки, не съм победила още емоционалното хранене, и нямам много надежда, че ще го победя... Но пък се старая да мина с 1 парче черен шоколад, мляко с кокосово масло и какао, или нещо др. режимно. А и само аз си спазвам режима у дома... И от там, все нещо друго трябва да сготвя за домашните и за себе си не ми остава желание, и понякога, бюджет да готвя отделно... Та карам честичко предимно на яйца... Като видя цена под 20ст/бр. купувам 3-4 десятки, да има...

Иначе относно бедността - да, въглехидратните храни, особено некачествените такива - вафли, шоколади, бисквити, колбаси и т.н. са по-евтини от хубави зеленчуци и плодове, качествено месо... Но и се нахранваш с по-малко, като обем месо със зеленчуци, и нормално количество мазнини, отколкото нужния за чувството на ситост обем от обезмаслени, въглехидратни, и непълноценни храни.

# 742
На мен ми идва зле откъм бюджет, поради факта, че съм лакомичка... Мога и 1кг месо да изям и да търся още, отделно за разлика от Жаки, не съм победила още емоционалното хранене, и нямам много надежда, че ще го победя... Но пък се старая да мина с 1 парче черен шоколад, мляко с кокосово масло и какао, или нещо др. режимно. А и само аз си спазвам режима у дома... И от там, все нещо друго трябва да сготвя за домашните и за себе си не ми остава желание, и понякога, бюджет да готвя отделно... Та карам честичко предимно на яйца... Като видя цена под 20ст/бр. купувам 3-4 десятки, да има...

Цвете, това се отнася изцяло и за мен. Flowers Hibiscus Емоционалното хранене ми е голяма слабост, уча се бавно и постепенно да не хапвам само за забавление. Когато изтрещя за нещо вкусно и нережимно си разбърквам лешников тахан с еритритол. Правя си и едни мини кроасани с моцарела и бадемово брашно (мисля, че Tania Dimi пусна рецептата). Кроасаните са особено вкусни и пухкави. Но пак не става да се ядат редовно, само за поглезване са.
Отделно от това много ми тежи, че трябва да готвя за семейството отделно и няма кой да ме отмени. А те си искат нормално хранене, спортуват и тримата и не върви да ги сложа на моя режим, особено децата.Sad
Помрънках малко, а на обяд ще ходя да купя дробчета, че ми се доядоха от вашите описания тук.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 11:59 от Анонимен

# 743
  • София - Рим и обратно
Препоръката на Беки не се отваря при мен.

# 744
Миоки...пилешките ясно, че не се киснат Simple Smile Питам за свинския дроб.
Най-добре става, като го поръсиш или слижиш в мазнината сода за хляб.
Проверено и одобрено.
Леки суров не е моето нещо, а добре изпържен ми е гумав. Със сода за хляб е крехък и добре изпържен. Това беше "тайната" на лелята на една съфорумка от групата.
Не готвеХ отделно. Месо за всички, гарнитура различна. И хич не ми пречи аз да ям пържола без нищо, а другите да си допълват стомаха с боб,ориз или картофи.

# 745
  • София
Опитах се да готвя с мас за децата, т.е. общата храна за всички, нещо ги заболя корема и имаха разстройство. Не знам дали е съвпадение или може маста да е причина.
Като цяло тъй като обядвам навън на обяд, съответно се готви с олио навсякъде, за салатите зехтин не се предлага, а и вкъщи също се случва, не съм съвсем по режима, но положителните ефекти са налице. Дори имам въглехидратен полуден - т.е. едно хранене в събота. Обаче забелязвам веднага подуване на пръстите. Наистина въглехидратите не ми влияят добре, но просто от съботното прегрешение не мога да се откажа засега.
За противозачатъчните - между двете бременности си ги ползвах по предназначение, т.е. като контрацептив, свършиха ми чудесна работа, оплаквания никакви не съм имала. Но вече над 35 години не се препоръчват.

# 746
Растителните олиа и в частност слънчогледовото олио е с високо съдържание на омега 6, която е тази предизвикваща системно възпаление. Не е хич добре за здравето в големи количества.

# 747
  • София
Растителните олиа и в частност слънчогледовото олио е с високо съдържание на омега 6, която е тази предизвикваща системно възпаление. Не е хич добре за здравето в големи количества.

Знам, и то точно от теб мисля, но ми е невъзможно да ги изключа напълно. Най-малкото навън в ресторантите и заведенията се готви така.

# 748
Това за готвенето отделно, за този режим, не ми е ясно защо се налага....
Мъжа ми и сина ми ядат картофи, ориз, боб....
Вчера пекох точно дроб на фурна, отделно правих ориз с гъби на котлона.Не го имам за "отделно готвене", аз ориза почти никога не съм го готвила заедно с протеин.
Правя например гювеч на фурна-месо, картофи, моркови, лук, те ядат всичко, аз си слагам само месо и моркови.
Като им правя спагети, обикновено са или болонезе, или със сметанов сос.Те ядат спагетите, аз си заливам 2-3 сварени яйца /винаги имам такива в хладилника/ със сос.+ салата.
Винен кебап, кюфтета със сос, руло стефани, да не изреждам, ама всичко може да се готви за всички, а ние да ядем основно мръвките.
Как пък да не съм заготвила за всеки....

# 749
  • Варна
Ами по-скъпо е, доста. Само рибата и телешкото погледнете на каква цена са!
Но си струва.
На НВД ВМ съм от 2005та, доста либерална, защото не целя отслабване.
И като бях вегетарианка преди 100 години и сега съм около 55 кг.

Общи условия

Активация на акаунт