НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 666
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Вместо да се заяждаш се образовай и чети. Не съм пуснала никакъв домейн (явно не знаеш и това какво е) ами със съкратен URL адрес исках да пусна това, което ще ви излезе в гугъл като напишеш: паразити в човешкия организъм

Не е излязло, защото сайтът не допуска да се постват такъв тип съкращения на URL адреси.

И как разбра, че нямаш паразити? Не ми отговаряй.

# 91
А ти как разбра, че имаш, че човешкият организъм бил пълен чак и всички ни сложи в един кюп?

Това че в гугъл излиза информация за потенциални паразити, които биха могли да населяват човешкото тяло, не значи, че всички сме бъкани с тях.

Хайде моля ви се малко по-критично да мислим. Наличието на паразити се доказва с изследване, а такова се прави, ако има проблем или след съмнително поведение. Или може би, ако си хипохондрик.

Хора, спазващи прилична хигиена и хранещи се с храни от сигурни източници, са изложени на минимален риск от завъждане на паразити.

# 92
Всички сме хора и сме в един кюп що се отнася до човешки организъм. Кое ти е сигурното? Знаеш ли къде си е бъркал готвача или сервитьора в заведението, което се храниш? Ами хляба, който купуваш знаеш ли този, който го е месил какво е пипал преди това, ами сиренето, което купуваш от къде знаеш през колко и какви ръце е минало? И така нататък и така нататък... как пък прецени, че са сигурни източниците?

# 93
  • пак там
Не обичам отговори тип "Прочети в гугъл". Това ми говори или за крайна незаинтересованост към събеседника (тогава защо изобщо му отговаряш), или за тотална незаинтересованост към прочетеното (демек, прочетено е само заглавието, що да се морим да четем навътре).

# 94
Не ям по заведения, хлябът е пакетиран и се произвежда фабрично и не се меси на ръка, месото вкъщи се пече до готово, мия си ръцете като се прибера от вън и т.н. а и аз имам силен стомах. Рискът някой паразит да се промъкне е много минимален.

Отделно, че симптоми нямам - сравнително здрава съм, не съм уморена или депресирана, въшки също нямам, така че смея да твърдя, паразити нямам.
Ти като искаш дъвчи карамфил и си купувай билки, но така на общо основание да твърдиш, че всички хора са пълни с паразити... Изобщо измислени проблеми.

# 95
Смлян карамфил ползвам за домашната ми паста за зъби. Въшки никога не съм завъждала, като помисля и комари не ме хапят. Епидемии разни гастро и грипни и те ме избягват. Гърлото се опитва 1-2 пъти в годината да боли, но го оправям за 24 часа с кокосово масло. Съседките ме мразят, защото никога не съм болна.
Следователно паразитите вероятно ме ненавиждат.
И аз мисля, че ако има такива се проявяват по един или друг начин и тогава след изследване може да се каже кое що и методи за преодоляване на проблема.
По-опасни да бактериите като е-коли (май беше името), които се намират в замърсено и не добре изпечено говеждо месо. За съжаление същата бактерия причини много смъртни случаи в Европа преди няколко години и беше открита в зелени салати и по точно кълнове.

# 96
И аз не обичам отговори тип виж си сам, ама реших да видя все пак. И какво се оказа? Каквото и очаквахме. Псевдо наука. Твърдения от типа "това е така, защото е така", без източници, без доказателства. Да не говорим, че сайтовете, в която я има информацията е без подписан автор, с трудно достъпни контакти, ако ги има изобщо. Що се отнася до снимковия материал : пуснах на няколко Google image search и за една се оказа, че е широко използвана при продажба на детокс препарати, предимно в Русия и испаноговорящия свят, другата е илюстративна за свинска тения, имаше една и в котешки черва. Повече не съм ровила. Първите две страници в гугъл това показаха. И много препарати, с които са преборим мистичните градини. Толкоз за паразитите.

# 97
  • София
Смлян карамфил ползвам за домашната ми паста за зъби. Въшки никога не съм завъждала, като помисля и комари не ме хапят. Епидемии разни гастро и грипни и те ме избягват. Гърлото се опитва 1-2 пъти в годината да боли, но го оправям за 24 часа с кокосово масло. Съседките ме мразят, защото никога не съм болна.
Следователно паразитите вероятно ме ненавиждат.
И аз мисля, че ако има такива се проявяват по един или друг начин и тогава след изследване може да се каже кое що и методи за преодоляване на проблема.
По-опасни да бактериите като е-коли (май беше името), които се намират в замърсено и не добре изпечено говеждо месо. За съжаление същата бактерия причини много смъртни случаи в Европа преди няколко години и беше открита в зелени салати и по точно кълнове.
Как точно си оправяш с кокосовото масло гърлото? Може ли инфо?

# 98
С удоволствие споделям: слагам малко в устата и като се разтопи преглъщам.
Никой не ми вярва докато не опита. Трябва и за кашлица да работи по информация на хора, които са ми повярвали.
Не съм го измислила аз, прочетох преди. ..години.
Мажа и лицето, имах нещо като екзема (май мокра й викат, кожата падаше като пипам и отдолу кръв), сега лицето ми е като на девойка, но ми бяха необходими повече от 6 месеца.И сега го ползвам често .Малко на курабия мириша и децата налитат да ме целуват.
Ухо чистя с памуче и кокосово (аз  все гледам лоши бактерии да убивам).
Устата жабуркам с кокосово.
И косата мажа от време на време.
Може и обувки да мажеш, но тук вече ми е жал и не съм използвала.

# 99
  • София
Не знам кой какво и къде чете...
Като вляза в нета започва да ме залива снимков материал на гърчещи се червей и други гадини 😱 много е гадно... (и са навсякъде- в сърцето, в главата и т.н.)
Не ви ли направи впечатление, че рекламират някакъв продукт, който ще ни спаси... и само този, никой друг Joy

Момичета, вие сериозно ли се връзвате!?
Същото е с онези "вълшебни" хапчета, сиропчета и т.н. за отслабване...
Същото е с онези "вълшебни" продукти за стави..., за черен дроб... и за каквото се сетите още...

А за карамфила- наистина има такъв ефект. Сурови тиквени семки също чистят чревни паразити. И лененото семе и  брашно.

# 100
Карамфилът има антибактериален ефект, както и кокосовото олио.
И аз подозирам, че цялата тази "паразитна" истерия е за продаване на оцветена вода или нещо от този род.
Всъщност в случая за какви паразити става въпрос, как се наричат?
Колкото до "любимите" ми бактерии и без тях не може. Има добри, лоши и неутрални. Ако неутралните вземат страната на добрите сме здрави, ако отидат в другия лагер се разболяваме.
Номера е с храна и начин на живот да подкрепяме лагера на добрите.
Няма начин да сме стерилни и да живеем в стерилна среда,  колкото и белина да поглъщаме или използваме за чистене/миене.

# 101
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
За паразитите, хмм...
Със сигурност има такива, които нАуката още не е открила. По животните има купища паразити, от чревни, през чернодробни, стомашни, мозъчни, кожни и където може да живее нещо и да се храни - то го прави. Имам един преподавател по Паразитология, който сам беше паразит... Ама това е друга тема Grinning
Любимият му "лаф" беше, че от стотици години човекЪТ води битки с Паразитите и те никога не са спечелени от него!

Домашните любимци ги тъпчем с всевъзможни химикали, за да ги изчистим и профилактираме, но успеха е уклончив. Все някоя краста или кърлеж, или червей се завъжда. Те са факт, освен това са живи, освен това - силно приспособими и с хиляди поколения, за кратко време....
И все пак! Живеем в 21 век. Храната ни има все по-малко досег с почвата, скоро ще я ограничат и откъм въздух, и съответно и паразитните яйца, спори и др. вектори за разпространерие, ще отпаднат.
Друго, над което размишлявам, е че в хуманната медицина паразитологията е застъпена съвсем, съвсем слабо... Та има на къде да се развива.

Отделно, че и климатът ни се променя и тропическите болести, били те бактериални или паразитни, или вирусни, все по-често се срещат по нашите ширини...
Та исках да кажа, че паразити има! Те са факт!
 Но съвсем не са причина за всяко неразположение, или пък ВСИЧКИ СМЕ ПЪЛНИ ДО ГОРЕ С ЧЕРВЕИ!!!

По същество, че съм пусто... много многословна...

Пробвах днес манджата с кайма и яйца - еми перфектна е! Смачках 3 яйца, с 1 главичка лук, и към 250-300 гр. каймичка... Пфуу, обядвах я, още ми държи ситка! Поклон на споделилата я съфорумка!!! ( не помня кой беше - извинете!) Disappointed

# 102
Имам въпрос: нетни или общи въглехидраъи броите? Аз винаги съм брояла общите и тези от кетобг ме хвърлят в размисъл с техните нетни въглехидрати. Тоест, те изключват финрите и броят само захарите. Аглю мама, която уж и тя е на кето също говори за нетни. Странно ми е. Уж броиш въглехидрати, а всъщност броиш захари, не въглехидратите. Аз така го разбирам. Никога не съм си и помисляла да броя нетните за толкова години. Дали пък не съм сбъркала?

# 103
  • София - Рим и обратно
Днес си забърках и аз манджата с каймата. Но първо задуших малко зелен лук и гъби в мас, после каймата, две яйчица и накрая настъргах гауда. Супер стана, остана ми и за закуска Hug

# 104
Фибрите или по-точно целулозата, не ги броят защото те не се храносмилат и усвояват, вероятно за това.

Общи условия

Активация на акаунт