НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 518
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • София - Рим и обратно
Аз мисля, че писах подробно - за 2 години нестриктно ограничение на въглехидрати и много движение - 6 кг. От август насам по-стриктен режим - още 4 кг, макар че нямах за цел сваляне, защото вече си бях в желаните 52 кг. Друга ми беше целта - хормонален баланс и премахване на хипогликемии и кръвоизливи по време на цикъл. Всичко е постигнато и имам бонуси, като повишена енергия, либидо и настроение. Blush

# 646
Ами муцка си значи, дерзай Simple Smile

Аз съм много доволна, че косопадът ми спря. Не знам от какво беше това чудо. Желязото, хемоглобинът и Б12 ми бяха в норма, но косата ми падаше страшно и непрекъснато от поне година - година и половина/две. 10 месеца по-късно на режим, просто си спря и гледам, че имам доста нови растежи вече.

# 647
  • София - Рим и обратно
Миоки, като имаш време, моля те обясни с думи прости за тоя Lean Mass Hyper-responder, че нещо не го схващам съвсем, а ми е интересно.

# 648
Ами муцка си значи, дерзай Simple Smile

Аз съм много доволна, че косопадът ми спря. Не знам от какво беше това чудо. Желязото, хемоглобинът и Б12 ми бяха в норма, но косата ми падаше страшно и непрекъснато от поне година - година и половина/две. 10 месеца по-късно на режим, просто си спря и гледам, че имам доста нови растежи вече.

За косопада - вероятно регулирани хормони + вит.А и Е, които "отговарят" за косата и ноктите са мастно разтворими. Сигурно организма ги усвоява по-добре от храната.

# 649
Кафенце, аз като теб- висок общ с добри триглицериди, 6,8 беше общия, после 6,4 .
Доста време пиех ябълков пектин, от който уж щеше да падне, имаше лека промяна, сега не съм се изследвала от 3-4 месеца, трябва да пусна пак.
Реших че след като се чувствам добре, след като изглеждам добре и висчко ми е ок, просто няма да го мисля общия холестерол.
Смятах си там по една схема, спрямо добрия и триглицеридите, не съм в риск от СЗ така че съм спокойна.
Повиши ли се апетита с застудяването:) Кг са си 52. Мисля оптимални за мен.

# 650
Миоки, като имаш време, моля те обясни с думи прости за тоя Lean Mass Hyper-responder, че нещо не го схващам съвсем, а ми е интересно.
Ами това са хора, които са слаби, атлетични, с много малко количесво подкожни мазнини в областта на корема, на НВ ВМХ /кето хранене, често спортисти, с отлични медицински показатели, но след като минат на нискоВХ диета, нивата им на холестерол и особено LDL скачат сериозно като същевременно имат ниски триглицериди.

Реално тези хора горят мазнини като източник на енергия и поради високите нужди на организмът им от енергия, тялото увеличава производството на VLDL който доставя необходимата енергия до клетките.

dariVale, може и да си права, макар че никога не съм спирала да ям масло, месо и яйца. Разбира се не в количествата в които ги ям сега, ама и ВХ не са ми липсвали, главно бял хляб, ориз, суха сметана  Sick и чат-пат по някой сладкиш и безалкохолно.
Сега ям обаче много повече дроб - пилешки и свински.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 16:24 от Миоки

# 651
Може ли малко компетентна информация за режима и подаграта. Познат се оплаква, че едва ли не от режима получил подагра и сега ми е малко притеснено. Хич не искам да го сменям, чувствам се прекрасно. Вярвам, че ще ми влеете разум Simple Smile

# 652
Стига храната да е ВМНВ, а не високопротеинова, няма проблем.

# 653
Може ли малко компетентна информация за режима и подаграта. Познат се оплаква, че едва ли не от режима получил подагра и сега ми е малко притеснено. Хич не искам да го сменям, чувствам се прекрасно. Вярвам, че ще ми влеете разум Simple Smile
Предлагам да прочетеш в нета за подаграта. Със сигурност има достатъчно информация. Заболяването едва ли е предизвикано от режима, но със сигурност яденето на месо утежнява симптомите. А щом се чувстваш прекрасно защо си търсиш поводи за притеснение. Когато/ако ти дойде до главата ще го мислиш.

# 654
  • София
Че при жени среща ли се подагра (не ми се смейте Hug)

# 655
Целзий пише така: “мъжете боледуват от подагра, когато познаят жената (в библейския смисъл на думата), а жените - когато им поникнат мустаци /т.е след критическата/”

https://zdrave.to/zdravni-novini/podagrata-veche-ne-shtadi-i-jen … -sled-menopauzata

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0

# 656
Майка ми е с подагра. Определено се влошава от листни зеленчуци и не яде такива. Месото не ѝ предизвиква кризи категорично. Тя е на режим вече почти година.
Да си прегледа какви зеленчуци яде познатия ти. Няма от какво да се притесняваш, няма да се разболееш от подагра от режима.

# 657
Видях, че сте коментирали холестерола. Последните ми изследвания на холесторела  са от миналата година. Нямам проблем с лошия, той е на долна референтна стойност, но добирия ми холесерол е доста под референтната стойност (не си спомням точно колко беше). Лекарите изобщо не му обърнаха внимание. Казаха "Холестерола е много добре". Някой има ли представа тези ниски стойности на добрия холестерол влияят ли на нещо?

Иначе при мен режима върви добре. През изминалата седмица имам още -1кг. Общо за 15 дни стават -3,2кг. Като едни 0,600-0,800 кг. непрекъснато мърдат. В петък например бях общо -4,00кг, но сега съм пред цикъл. Страннто е  че не изпитвам глад за сладко.

Установих, че след сутрешното мазно кафе не изпитвам глад до много късният следобед. Тогава, ако ми пригладнее хапвам няколко резенчета гауда с масло (сандвич:smiles:), но това е рядко. След което вечерям към 20ч. В повечето случаи е направо вечерята. Една приятелка ми каза, че на това му се казвало "фастване" - не съм наясно. Просто ям между 17-21ч.

# 658
Не е добре нисък HDL холестерол.
Холестеролът е материалът от който се произвеждат хормони, вит.Д, отговорен е за правилното функциониране на мозъка и т.н.

# 659
  • София
https://zdrave.to/saveti-ot-spetsialisti/d-r-ivan-uzunov-8-ot-10 … heni-vegetarianki Ето тази статия не е зле да се прочете.

Общи условия

Активация на акаунт