НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 496
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Не, не съм забелязала при мен.

# 706
Аз имам подозрения за забавен метаболизъм. Все ми е студено от години и от години ям малко. Чудя се дали не се ли пораздвижва най-после в правилната посока. Сега ям доста повече от преди и доста по-хранителни неща.  Thinking

# 707
Я да сменим малко темата с един въпрос от мен. Да сте забелязали след като се нахраните да ви стане топло? От скоро наблюдавам подобен феномен.
Аз съм зиморничава по принцип и понеже съм по цял ден на едно място, пред компютър, все ми е студено. Като се раздвижа, спира да ми е студ, но забелязах и че след като ям, започна да ми става топло.
На мен ми е постоянно топло. Мой мъж ми казва, че "излъчвам топлина", била съм един вид радиатор.

# 708
При мен няма такъв филм, мразя зимата и студа и постоянно ми е клинч като стоя на едно място. Само като се раздвижа се позатоплям, но като седна, пак, особено крайниците. Понеже съм доста чувствителна на студ, веднага започна да ми прави впечатление затоплянето след ядене и не е защото консумирам топла храна.

# 709
Винаги ми е горещо. Целогодишно нося къс ръкав и никога плетени пуловерии вълна. До 10 градуса ходя боса задължително.

# 710
Ти си в другата крайност пък  Grinning

# 711
Да. Но и на мен ми става доста горещо като ям.

# 712
Мен пък винаги ми е студено. И лятото краката са ми студени. Ако щете вярвайте, но аз и това лято не обух сандали. Просто ми е студено. Но аз съм с Хашимото, та заради това. Вечер се гуша в половинката, защото той е като радиатор. А като хапна, просто вече не съм гладна. Научих се да хапвам достатъчно, за да не съм гладна, да не ми става тежко. Ако огладнея вкъщи, винаги имам солено масло и с лъжицата... Засища, не тежи. Всъщност маслото е и единственото млечно нещо, което купуваме...

# 713
Здравейте, не съм забелязала да се затоплям. Утре ще опитам да забележа дали има разлика.
Много ми бяха интересни последните 60-ина поста, от два дена ли, колко, не ви бях чела. И сега наваксах
Simple Smile
Аз се опитах да ям само в интервала 14-18, обаче нещо не ми се получава. Без мазното кафе сутрин ми е много тегаво

# 714
Ще започна и аз масло да ям, сега ям сметана. Всеки ден с малко черно какао.

# 715
Постоянно ми е студено на мен, откак съм слаба повече:) Преди по малко. Мъж ми по тениска днес е къщи, аз с блуза и суитчер🤪
Не съм збелязала да се затоплям след хранене. Ще обърна внимание утре като ям:)

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 21:49 от Не се сърди, човече

# 716
  • София
И на мен ми е хладно, но то май си е нормално вече тези дни. Вечер особено.

CvEtEmOe, аз съм с хипофункция и  СПКЯ. При СПКЯ основният проблем за забременяване е нередовната или липсваща овулация. Имала съм късмет да попадна на добри лекари явно. Още първият ми гинеколог преди първата бременност ми препоръча да направя курс с противозачатъчни, няколко месеца, щом не бързам със забременяването /предстоеше сватба/. Идеята на лечението е, че веднага след спирането на противозачатъчните почти 100% има овулация поне следващите 2-3 месеца. И така аз и двата пъти забременях от първия път. Като втория път преди да спра противозачатъчните вкарах в норма ТСХ с помощта и на ендокринолог. Казвам това, защото може да ти е полезно за следваща бременност, ако искаш такава. Голямо беше учудването ми когато разбрах, че на приятелка със СПКЯ й препоръчват инвитро. Явно не всички АГ са в час.

Ми то се вижда по улиците какви хора вървят. Напоследък съм почнала да обръщам внимание какво чудо е - дебели, подути, болнави хора от всякакви възрасти. Не е нормално това.

Това според мен е, защото хората с проблеми в по-голямата си част нямат средства да се хранят здравословно. Въглехидратната храна просто е по-евтина и икономична. Тестени, картофи, боб, леща - тези храни засищат, а не са скъпи. Няма проблем според мен здрав организъм да се храни с въглехидрати, но в днешно време и след някаква възраст, при всеки различно, се появява нужда от поне ограничаването им.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 01:26 от Maidenly

# 717
По-скоро, защото не знаят.
Говорих с едно момиче: тя пробвала, отслабнала, много й харесало. Но еди-кой синя убедил, че е луда, и тя спряла

# 718
Браво Жаки, страхотно тяло си направила и най-вече си здрава.
Не съм съгласна, че само бедността е виновна за да има толкова болни и дебели хора. И преди е имало бедни. Не е вярно и че много са работили по полето и затова са били слаби. Да, работеше се на полето...няколко месеца в годината.
Живота е бил по-спокоен, храната по-качествена и не са се хранили N- пъти на ден. А, да и хранителната индустрия е била слаба.

# 719
Моето мнение също е различно от това за бедността, но вероятно зависи от населеното място и квартала. Това, което аз виждам в кварталния Lidl са просто грешни решения. Има и един тип млади хора, които очевидно имат по-висок доход и просто се глезят. Личи им в количките, после и на лентите по касите. Сложат хубави сирена, слайсове на някое прошуто тип 40 лв./кг., авокадо, но и ръчно печен чипс, полуготови лазани, крем брюле, крафт бира и прочее глезотийки. И са дебели. Има я и липсата на информация, до преди няколко страници коментирахме статиите в медиите за холестерола, месото, калориите. Гледам го и в колегите ми. Те вярват, че е по-здравословно да изядат една леща на обяд пред това да си вземат една пържола.

Общи условия

Активация на акаунт