НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 496
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Може да са си намерили поне такива, които не ги тровят с хапчета.  Whistling

# 691
  • Пловдив
Може да са си намерили поне такива, които не ги тровят с хапчета.  Whistling
А дано!Ако е така ще е мн.хубаво.

# 692
Факт е, че половината от лекарите нямат необходимите познания относно храненето, а другата половина, които имат, често го спестяват на пациентите си. Не знам дали ги натискат и санкционират, ако кривнат от партийната линия или просто не смеят да препоръчват неща, неподкрепяни от официалната пропаганда.
Моите наблюдения са, че има една малка част, която одобрява, ако пациентът сам е стигнал до правилните изводи и една още по-малка, която се осмелява да дава неконвенционални съвети.

Ето едно клипче за докторите
https://www.youtube.com/watch?v=SqdhAJGk-W0
Вярно, за американските говори, ама то, общо взето, навсякъде е така.

Кафе с мед, едно специално за теб за холестерола
https://www.youtube.com/watch?v=-QwD4xoSmRg

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 13:26 от Миоки

# 693
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Има го и момента с човешката психология.
Имате ли баби, които ходят много по лекари?
Аз съм чувала неведнъж - Хм, па какъв е тоя доктор, даже кръвнато не ми измери, нито ме погледна, нито ме разпита... Даже и лекарства на не ми изписа...Пу, нищо не става от него.

Хората масово вече очакват ( себе си също включвам в това твърдение), че като отидат на лекар и пробремът ще се реши - я с едно хапче, я с една торба хапчета. Но свикваме все повече с мисълта за вълшебното хапче.
Ендокриноложката, при която ходих общо 2 пъти, преди около 5г., ми каза че трябва да поотслабна, да се храня (не помня какво спомена за храненето, но си беше вметка, не фокус) и да пия ей тия добавки ( беше Инофолик саше). Ха познайте кое от всичките неща свърших?!?
Ми купих си лекарствата... И си ги пих порядъчно половин година, пък хванах и забременях.... Не знам до колко се дължи на инофолик-а и до колко на психологическият фактор ( бях се отказала да се надявам), ама стана...
То се насажда от рекламите, от WS телешопа, който предлага едни такива магични неща, от средата ни...
Много, много е трудно да се дръннеш по кратуната и да осъзнаеш, че Животът и здравето ти са в твоите собствени ръце и никой не можу по-добре от теб самия да те оправи и излекува...
Невероятно, но факт!
И затова пак и отново Благодаря на всички вас, които подавате ръка и насочвате, давате ценна информация. Друго е да получиш съвет и насока от някой минал и вървящ с теб по пътя ти, друго е да четеш суха теория и да извличаш информация... Второто е в пъти по-трудно Grinning

# 694
  • София - Рим и обратно
Мерси, Миоки, ще го изгледам.
А аз намерих едно много просто обяснение за това, което ми каза вчера за lean mass hyper responders.

https://mindbodypowerlifting.com/high-ldl-and-hdl-on-keto-lean-m … hyper-responders/

# 695
Да, абсолютно. Това е теорията и звучи съвсем логично като механизъм. Сега остава да го докажат и да наритат накрая тази diet-heart хипотеза, с която ни промиват мозъците и плашат от над 50 години и все още е само хипотеза, а ни я пробутват като факт.

# 696
  • София - Рим и обратно
Ми то се вижда по улиците какви хора вървят. Напоследък съм почнала да обръщам внимание какво чудо е - дебели, подути, болнави хора от всякакви възрасти. Не е нормално това.

# 697
Ами не е нормално, че как.

Майка ми (67 годишна жена) е/беше с наднормено тегло, диабет, подагра, хипертония, инсулт, премахната матка и яйчници заради миома, премахната жлъчка, камъни в бъбреците и винаги перфектни нива на холестерола.
Ще ме прощават, но не могат да ме убедят, че холестеролът е фактор отговорен за което и да е от изброените заболявания.  

Откакто е на режимът, няма и година, триглицеридите ѝ паднаха до нормални нива, КЗ ѝ е под контрол, теглото и обиколките намаляват динамично, кръвното ѝ се нормализира до нива каквито не е имала от 30 години, няма пристъпи на подагра, с високи енергийни нива е, по-усмихната и активна и не пие по една шепа хапчета сутрин и вечер.

Щом жена с толкова многобройни заболявания се подобри за толкова кратко време, няма сила на земята, която да ме убеди, че режимът е вреден.  
Има още път да извърви, но подобрението е толкова очеизвадно, че няма връщане назад.

# 698
Кой ги намира? Тук само оплаквания. Едно единствено момиче сподели за лекаря си, аз за други тук не съм прочела.
Изречението "смених лекаря" ми се стори, че го прочетох на 2 пъти...
Тук лесно се сменят и смених много докато намеря моята лекарка (завършила е в Белгия,  защото във Франция има определен брой студенти).
Тук е позволено веднъж да отидеш при друг лекар без да е изцяло на твоя сметка, след това касата нищо не връща. Следователно имаме възможност за избиране /търсене на подходящ лекар, но е трудно все пак. Имената на вмнв-палео лекари във форумите ги намираме. Има И лекари, които се интересуват и наистина лекуват. Търсете ги.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 14:38 от Анонимен

# 699
  • Пловдив
Трябваше да се досетя, че сте в чужбина...  Simple Smile

# 700
Трябваше да се досетя, че сте в чужбина...  Simple Smile
Съжалявам,  но съм сигурна, че в България има повече.  Нали д-р Иванка Паскалева направи много за темата?
Питайте във ФБ за града в който сте и ще намерите Лекар.

# 701
В чужбина не е по-розово. Мен ме отсвириха, защото нямам наднормено тегло и проблемни показатели, въпреки че правех хипогликемии. Казаха ми всичко ви е наред, за хипотата да си нося нещо сладко с мен. Изследваха ми само КЗ на гладно, без инсулин. Между другото дори не ми дадоха резултатите. Само ме информираха че всичко ми е наред... Нямам представа каква е била стойността.
Нямали практика да ги дават, че да не се плашели хората и да не предприемат самолечение.  Shocked

# 702
Без да съм живяла в чужбина, само от разкази на познати емигранти ми е напълно ясно, че човешкият фактор /докторите/ на всякъде е еднакъв, на места - по-зле.
Проблемът на всички ни е бурното развитие на фармацевтичната промишленост през последните 20-30 години и обстоятелството, че лекарите от всички нива ходят по почивки и симпозиуми, вкл по екзотични дестинации на разноските на илачопроизводителите.
За това аз съм си изградила следната тактика - на лекар - само в краен случай, за да потвърди диагнозата, която вече сама съм си поставила, четейки в интеренет.
Рецептата - първо в къщи на компа се проверяват лекарствата подробно, след това ... евентуално се купуват.
Разбира се, нямам нито наследствено, нито лично някакви особени болести.
В момента просто съм в критическа, в изключително мързелив и безхаберен период и от там дойде наднорменото тегло.
Но - от 04.09. до днес вече съм махнала от тялото 7 кг вода и други "добавки" с режима.
Благодаря ви, допада ми да чета вашите истории и опит, полезен е.
Ще допълня - здравето наистина е резултат от много мисъл, себепознаване и силна воля. Ще ви дам пример с майка ми - счупи си раменната кост, за болките вземаше следното супер ефективно лекарство - светена вода от Йордановден /не обикновената ежедневно освещавана/ - перорално и външно за мазане на засегнатото място.
Каза, че й минало веднага! Simple Smile
Пожелавам на всички да имат нейната вяра и нейната воля!

# 703
Я да сменим малко темата с един въпрос от мен. Да сте забелязали след като се нахраните да ви стане топло? От скоро наблюдавам подобен феномен.
Аз съм зиморничава по принцип и понеже съм по цял ден на едно място, пред компютър, все ми е студено. Като се раздвижа, спира да ми е студ, но забелязах и че след като ям, започна да ми става топло.

# 704
А аз си мислих, че имам вълни... Не просто топло, ами направо горещо ми става, а всяка вечер треперя от студ (нетипично за мен, на мен винаги ми е горещо, дори през зимата).

Общи условия

Активация на акаунт