Карти Таро тема 20

• 20 666
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Милото дете! Дори да е аутист, (въпреки че не е ), не е пречка да се справя в училище, в живота и въобще тези деца са много надарени, много сензитивни, много умни!

# 391
Не мисля, че един аутист ще се интересува какво се е случило, че мама е тъжна.

# 392
Единствено бащата настояваше за обследване. Трима психолози са наблюдавали детето, те настояваха, че няма нужда и не бива да ходи по психиатри. Разбирам, Силки, че картите не са диагноза, търся отговорите им, защото вярвам. И дотук удариха в десятката безкомпромисно.
Усещам разочарован бащата... Обича детето, но не е това, което е искал... Така усещам нещата. Другото дете е още по- зле, но е такъв екстроверт и толкова забавен, че за бащата компенсира интровертността на големият син. Без оглед на логопедчния проблем.
И да, голямото дете  е като локатор за настроенията ми. Понякога от нищото ме хваща за ръката и ми казва - " Мамо, хубава си... Много си красива! " .На мен ми къса сърцето...

# 393
Менарини, работата с добър психолог/психиатър (не медикаментозно) не е нещо срамно, обидно и всеки човек, без изключение, независимо колко е уверен, че се справя добре с живота, само може да има полза от такава. Върнах се назад да погледна случая ти и картите. Ти говориш и за прояви на агресия от детето, а също и за повишена чувствителност. А това вече не е (само) дислалия.

Относно дислалията - сигурно си изчела много. Какво означава "мама работи", логопед не ти ли помага? Каква е дислалията - механична или функционална? Трябва да си прочела, че е възможно да се израсте този проблем. Има и друго, което може да се направи, но в по-късна възраст, ако проблемът още съществува - регресивна хипноза.

За мен по картите ти, включително по картите на детето, решението минава през смяна на подхода, смяна на гледната точка. Не може детето да става заложник на поведението на бащата. Определено не. Трябва да го научиш той да бъде Императорът, не да търси Императорът отвън. Бащата е такъв, какъвто е, Съдбата е заложила условията.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2019, 23:45 от soul81

# 394
Може ли да ми изтеглите карти на въпроса какви са намеренията на С. към мен (А.)? Ситуацията между нас започна да ме обърква все повече.Heart

Аз да си подбутна въпросчето. Съвсем скоро трябва да взема окончателно решение, а съм много объркана.
Опитах се да си тегля сама карти, но те мисля отразяват моето емоционално състояние. Затова предпочитам някой друг безпристрастен да тегли за мен Confused

# 395
Менарини, работата с добър психолог/психиатър (не медикаментозно) не е нещо срамно, обидно и всеки човек, без изключение, независимо колко е уверен, че се справя добре с живота, само може да има полза от такава. Върнах се назад да погледна случая ти и картите. Ти говориш и за прояви на агресия от детето, а също и за повишена чувствителност. А това вече не е (само) дислалия.
Скрит текст:
Относно дислалията - сигурно си изчела много. Какво означава "мама работи", логопед не ти ли помага? Каква е дислалията - механична или функционална? Трябва да си прочела, че е възможно да се израсте този проблем. Има и друго, което може да се направи, но в по-късна възраст, ако проблемът още съществува - регресивна хипноза.

За мен по картите ти, включително по картите на детето, решението минава през смяна на подхода, смяна на гледната точка. Не може детето да става заложник на поведението на бащата. Определено не. Трябва да го научиш той да бъде Императорът, не да търси Императорът отвън. Бащата е такъв, какъвто е, Съдбата е заложила условията.

От години с детето работят и психолог,и логопед .Даже различни,защото при първите не виждах резултата,който исках .Той израства проблема,определено ,с много усилия,но се вижда,че има резултат.

Не разбирам какво имаш предвид :
"Трябва да го научиш той да бъде Императорът, не да търси Императорът отвън."

Бащата е непроменим . Не виждам смисъл повече да го моля ,а молбите ми стигат до скандал .

# 396
Да, имаше ги скандалите и в картите ти (5 меча мисля, че видях, а може би имаше и друго). Не може и не трябва да искаш бащата да се променя чрез скандали. Детето трябва да изгради вътрешни устои, да не поставя щастието и спокойствието си в подчинение на външни фактори, та било и на толкова значим фактор като бащата. Ти също. Би трябвало добър психолог да обърне внимание, това е много основно. Човек може да променя само и единствено себе си и своята гледна точка, животът постоянно се опитва да ни научи на това и бих казала всеки един от нас. А ние постоянно искаме някой или нещо да е различно, че да си намерим спокойствието.

# 397
Така е. Не можем и нямаме право да променяме другите . Опитвам с добрата да помоля  бащата да отделя повече внимание,но не ми се получава. Не прояви интерес и какво ще учи тази година в училище . Нарочно няколко пъти пред него разглеждах учебниците с надеждата да прояви някакво любопитство.

А детето го търси .Иска да са заедно .Тате обаче си има хобита и предпочита да прекарва времето си без нас. Тва е положението.
Последният път,когато се сби с друго дете,беше заради счупено колело ,което татковците наоколо не можеха да оправят,а не са и длъжни . Така мама се научи сама да оправя дребните повреди ,май ще трябва да науча и децата да се оправят сами .

# 398
Здравейте и прощавайте, че нахлувам така, но прочетох за детето... По какви регресивни хипнози го пращате и карти му давате да си избира, да го объркате съвсем ? Проверете му коефициентът на интелигентност на това дете с тестове, да не би да се окаже с висок потенциал. Обикновено те са доста проблемни деца, но с много силна емпатия. И понеже имат въображение и живеят в техен свят, много често минават за странни и аутисти. Трябва ви адекватна помощ от добър психолог и да му се направи тест, вероятно говорните проблеми са допринесли много неща при него да останат незабелязани. Не съм теглила карти, но ако искате ще ви изтегля.

# 399
Май четеш диагонално. За такива сериозни неща - не е добре. Детето вече работи с психолог, дори няколко, както майката обясни. Другото с картите й е за ориентир.

# 400
И каква е файдата е от няколко очевадно некадърни психолога които досега не са се сетили да му направят WISC - V ? Поправете ме ако греша. И кое не  е добре за такива сериозни неща ? Точно за такива неща се теглят карти. Имах същия проблем с моето дете, единствено човек оттук (Мона) ми помогна казвайки категорично, че не е аутист. Помня дори комбинацията. А искаха да го пращат незнам си къде... Да се намери един читав психолог и да му направят тест, бих посъветвала майката. .

# 401
Очевидно не разбираш какво вече е написано по темата, най-вече от майката, но и не само. Няма нужда да преразказваме предишните изказвания, важното е, че Менарини разбира и постига напредък с детето й.

# 402
Правени са му тестове, Roxelane . Не знам дали точно този,но са ни давали и тестове ,които да работим вкъщи . Детето в някои отношения е по-напред от връстниците си,в други - има леко изоставане. Говорният проблем е нещо,с което постигаме успех,Слава Богу !
Притесни ме агресивното му поведение напоследък и на какво се дължи .Не е към всички деца ,с повечето играе чудесно,има си приятели,търсят се. Обаче виждам неща,които не са типични за него ,имам чувството,че понякога си търси конфликта ,сякаш за да излее някакво вътрешно неудовлетворение. Това беше проблемът.Не е заради говора , наблюдавам,че се разбира чудесно и с по-големи деца,води нормална комуникация.
Ще се радвам и на твоето мнение по твои карти ,разбира се !

# 403
  • Бургас
Здравейте, реших да приема предложението за работа.  Може ли някой да ми изтегли карти на въпросът ,,Ще се справя ли с работата'', тъй като в детска градина не съм работила, а само в училище....Благодаря предварително.

# 404
Здравейте, реших да приема предложението за работа.  Може ли някой да ми изтегли карти на въпросът ,,Ще се справя ли с работата'', тъй като в детска градина не съм работила, а само в училище....Благодаря предварително.
4 жезли крал меча паж пентакли

Общи условия

Активация на акаунт