Притесни ме агресивното му поведение напоследък и на какво се дължи .Не е към всички деца ,с повечето играе чудесно,има си приятели,търсят се. Обаче виждам неща,които не са типични за него ,имам чувството,че понякога си търси конфликта ,сякаш за да излее някакво вътрешно неудовлетворение. Това беше проблемът.Не е заради говора , наблюдавам,че се разбира чудесно и с по-големи деца,води нормална комуникация.
Ще се радвам и на твоето мнение по твои карти ,разбира се !
Много ми напомня точно на ситуацията с моето дете, същите проблеми - ту агресия ту много добре си играе, дори една година въобще не ходи на детска и седя с мен, никой не го искаше. Ако е над 6 (извинявай, изпуснала съм началото на разговора) трябва да се прави WISC- V ; за тестове вкъщи не съм чувала, има си точно определен протокол. Ние правихме вариантът за под 6 (WPPSI - IV), точно и при него по показател реч изоставаше (причината я знам, не само, че е билингвал...) а всичко останало - бързата памет (визуална и тн), абстрактното мислене - много високо.
Изтеглих Кралица Чаши - Колесницата - Дяволът
Нещо да се е случвало докато си била бременна или той е бил малък, да си била свидетел на нещо, катастрофа, смърт, да си изживяла депресия ? Някакаква травма има тук, сякаш нещо е попил и му се е отразило, че е много чувствителен е очевидно.