СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 8

• 34 771
  • 567
  •   1
Отговори
# 105
Незнам как се излиза на глава с тази жена.. Се пак по старите са с друго разбиране от нашето. Няколко пъти правя забележки ама не става😠🤔 единиствения ми момент е вечер докато тя спи да си я поразсъблека малко..
Имам и въпрос относно изцеждането.. Понеже мноого тека и се изцеждам.. Взех си пликове за съхранение на кърма.. И да попитам колко време могат да стоят в фризера?? След колко време вече не са годни за използване..

# 106
Оххх не мога да разбера защо тези хора все се бъркат,имали са своя момент да раждат,да кръщават и да отглеждат,защо отнемат емоциите на младите....
До колкото знам кърма в фризера трае 6 месеца

# 107
Момичета, днес станах Мама, на една много красива дама!❤ Алессия/Alessia/ се роди в 09:30 сутринта. Тежи 3,360кг, не знаем колко е висока, но някъде 50см изглежда(ще ни кажат на изписването).
Опитахме да се кърмим, след мъчителни 2:30 часа шиене, но милата и тя е изморена и заспиваше тактично на всеки опит.

Ще разказвам повече, като се освестя и поспя мъничко.

*Само да спомена, приеха ме с контракции на 6 минути и разкритие 5см, бяха като изключително силни менструални болки.

Ако имате въпроси, задавайте, ще опитам да отгоовря скоро! Хубав ден ви желая! 🤗

Честито Честито! Да е жива и здрава и много да ви радва!

Искам да попитам защо се е наложило да те шият толкова време? В коя болница си?

# 108
И аз изцеждам. Чувала съм между 4 и 6 месеца трайност.
За обличане на бебоците .... аз прегрявах баткото, сега малкия никак не навличам. Лекарката ни разреши да почваме разходки /утре правим 10дни/ и препоръча боди с къс ръкав отдолу и отгоре съвсем тънки дрешки.
Голям филм ни е къпането. Много плаче и го е страх. Вие как се справяте?
На всички нови мами, Честито! И на всички очакващи, и ние чакаме с вас, за да сме пълна група с бебоци 🌞

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 01:10 от Meri_Mar

# 109
За изцеждането не се ли притеснявате от свръхлактация. Аз с баткото помпа не съм ползвала.
И сега се чудя да купувам ли.

# 110
Нито майка ми, нито свеки са навличали децата, та си е до човек. Но пък виж баба ми - разболявахме се, защото "седяхме на цимента" или "излизахме с мокра коса". Grinning
Аз лично на 28 градуса вкъщи не се чувствам ОК - много ми е топло и съм като замаяна, та не мога да си представя как и ще завива бебчето допълнително...
Аз май споделих, че моята свеки не хареса името в началото - ами извини се жената, че е реагирала така. Чак не повярвах. Grinning

# 111
Благодаря на всички за хубавите пожелания!

Да, за съжаление беше доста тежко раждане, с много разкъсвания за мен, бебка се оказа, че е погълнала кръв и т.н., няма сукателен рефлекс и я храним с тубичка в момента. Опитвахме кърмене с поне 5 различни пози, шишета също, просто не си отваря устата и това е. Ако я отвори, не суче, а директно заспива и нищо не я буди, освен пълен памперс. Сменя ли го- спящата красавица отново! Sad Утре ще ходим при консултант, да видим къде е проблема и защо не сучем. Няма още 24 часа направени, затова не съм притеснена толкова, просто се надявам да прояде каквото и да било, за да можем да си идем вкъщи след 2 дни.

Раждането, ще го сложа в скрит текст, нека момичетата, които не сте родили, да имате в предвид, че беше тежко за мен, но при вас може да бъде коренно различно и ако сте с нисък праг на болка или не може да четете по-тежки разкази, недейте да четете.

Преди да започна, само ще посоча, че това не беше мечтаното раждане, но пък приключи успешно!

Скрит текст:
Знаете, от понеделник бях с болки, тапи, кръв и т.н. Всичко отшумя вчера следобяд и вечерта след 10ч. Се завърна с гръм и трясък. ММ звънна в 2ч., на майка си за съвет (аз преди дни се скарах с моята за пълни глупости, а и не можех да говоря особено по време на контракциите) и тя каза, по-добре да идем преди да са се спукали водите, за да следят показателите на бебка. Така и направихме, към 3 без нещо, вече бяхме там и бях с 5см разкритие и контракциите ставаха по-зле. Биха ми инжекция, за да мога да си почивам между всяка, защото наистина не знаех къде се намирам. Дадоха ми един газ, който като стигнах до 6-7см, вече не вършеше работа и го оставих. Сменихме и 4 пози, нормална(по гръб), на 4 крака (в леглото с прав гръб и наклонен) и наляво/надясно. Това, защото на беба и падаха тоновете, като бях по гръб, а вече трябваше да напъвам. Стигна заветния момент, трета акушерка ме ровичка да ме гледа за разкритие, доктор също дойде. Вървяла мълва в нощната смяна, че съм била много добра и всичко вървяло наред. Да, обаче контракциите намаляха и ми сложиха окситоцин, защото вече бях на крайната права и няма сили за още много часове чакане. Започна и беба да се мъчи да излиза, бунтуваше се яко. След 30 минути напъни, бебка излезе( раждането продължи май 6 часа по груби сметки, ако не включвам вкъщи).
Шевовете са много(болезнено беше и раждането, няма да си кривя душата.. явно прага ми на болка не е толкова голям, колкото мислех), вътрешни и външни шевове, но не са болка за умиране. Толкова ми се пишкаше(пък два часа да се стискаш, с упойка не е лесно!), че се бъзиках с доктора, дали да не се изпишкам там, и без това всичко друго направих 🤣🤣🤷♀😅 Поне се засмя човека, знаеше че се шегувам. ММ беше готов да вади нова подложка, цяла вечер помагаше на акушерките.
После дойде още един доктор да провери шевовете и кървенето. Одобри работата на първия и си заминаха.Бебка се беше изакала вече вътре, изака се още два пъти върху мен, докато ме шиеха.  Не ми даваха да кърмя, докато това се случваше, защото човека трябваше да си свърши работата добре, но я оставиха върху мен да си седи голичка. ММ цял ден е в зян, само говори колко е хубава и колко я обича.. много ми е сладък. Голяма подкрепа ми беше, заради него успях да напъна така, че да излезе толкова бързо. Много съм щастлива. Забравя се всичко бързо, сега ми е в ума само как да се кърмим и кога да спя, че от гледане, не мога да мигна и минута.. 🥰🥰🥰

А и забравих да кажа, само един човек имаше на раждането ѝ, освен ММ и мен. И плацентата е започнала за се калцира, тоест хубаво е станало, че раждането беше вчера.

Желая ви на всички незабравими моменти от ражданията, не вярвах, но наистина мине ли, не мислиш повече за него, а за новата радост в живота ти !!! ❤ И благодаря за всички съвети от вас, които ми помогнаха да съм тук и да се наричам гордо Мама!
Дълго стана, не знам дали пропускам нещо. Ако се сетя ще допълвам.

Хубав ден ви желая! ❤

Само и малко въпроси от мен, защото в момента съм доста зле с памет и съм разсеяна, а и тук не обясняват, освен ако не ги питаш.
1. Колко време отнема да спадне подуването след раждане/шевове и как да спомогна за този процес. Какво мога да правя- освен промивки с вода промивки също? Страх ме е да не се инфектира мястото, че не са един или два, а тук нищо не казват освен с вода..
2. Имам болки в корема, предполагам, че те са следродилни контракции. Колко време минава доксто спрат?

# 112
Мамиии от вчера 12.09.19 си имам бебка с име Адая и тежи 2900гр. и 50см. Heart

Подробно може да прочетете надолу, НО предупреждавам, че не е за всеки!!!

Всичко започна на 11.09 в 03:30ч с изтичане на водите. След 1час бяхме в болницата, където ме приеха, за да чакаме и да следят тоновете.  Тази нощ в 03:30ч. (24ч. след водите) зпочнаха контракциите и в 06:30ч. сутринта ми сложиха система с Окситоцин да забързат процеса. В 08:30ч. бях с 5-6см разкритие и си чакаме да станат поне 8см. В 10:00ч. се установяват супер слаби тонове на бебка. След скачане върху стомаха ми и избутване на бебка, включват видеозона и виждат нещо нередно, бъркат и потвърждават, че главата е обърната с лицето към корема и се е заклещило, на изхода. Няма какво да се направи и за да спасят и двете ни решават спешно секцио. А аз съм все още със страшно болезнени контракции и напъни.  С всичката болка ме качват на количката и ме карат в хирургия. 10:30ч. ми слагат катетър и под пълна упойка и изваждат бебка, която се оказва придържана с тиранти от пъпната връв, което не ѝ позволявало да излезе. С голяма трудност ме събуждат и мен към 11:30ч., помня само шамари от анестезиолога. На никого не пожелавам да се случи това. Преживях и двете раждания и страхът от загубата ѝ. Сега съм със страшни болки от двете, но съм и така щастлива, показаха ми я и е прекрасна. ❤

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 09:18 от Reny7o ^.^

# 113
  • София
Рени, честито! Аз не виждам линка, обаче.

# 114
Момичета честито,и едно голямо браво за смелоста и издържливоста!!!

# 115
Мале какви тежки раждания. Наистина сте героини. Все си мисля, че са ви бавили в болницата повече от колкото трябва и така са ви измъчили.

# 116
  • София
Рени, честито. Много рисково и болезнено раждане, но слава Богу, всичко е приключило благополучно. Дано оттук нататък само прекрасни моменти да имате заедно и всичко да върви гладко и безпроблемно. Hug

# 117
Рени, честито! Да ти е жива и здрава! Пожелавам ти раждането да е последното препятствие и за двете ви, нека от тук нататък всичко да е по мед и масло! Името много ми харесва, аз много исках нашата да се казва Амая, но накрая се спряхме на друго име.
Честно казано след разказа ти се успокои малко, че нали и моята е усукана в пъпна връв и много се притеснява от изтичането на водите.
Лия, и ти си героиня, но и шапка свалям на мъжът ти. Браво на него, малко са мъжете, които биха издържали и останали до половинките си!

# 118
  • София
Рени, радвам се, че всичко е наред в крайна сметка! Трудното да е зад гърба ви и само щастие и здраве оттук насетне!!!

# 119
  • София
Момичета, един страничен въпрос (извинявам се, че сменям темата). Тези, които са с планирано секцио и пият магнезий, кога ви казаха да го спрете? (Май се беше коментирал този въпрос преди и се извинявам, че ви занимавам пак с това)

Общи условия

Активация на акаунт