СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 8

• 34 807
  • 567
  •   1
Отговори
# 210
Все още не съм родила но говорих с педиатър и ми казаха че се заплаща. 40лв

# 211
Fake_princess,честита рожба! Да е здрава и много да ви радва! ❤
Посещението от педиатър в деня на изписването НЕ се заплаща, ако някой ви иска някакви пари, нещо ви шантажира.

# 212
Незнам това ми каза че посещението е съобразено с нейния график и се заплаща...

# 213
На мен също ми искаха 40 лв, но след като се разчетох после и говорих с приятели, се оказа, че не би трябвало да искат нищо.

А консултациите после не се плащат, нали?

# 214
НЗОК заплаща за прегледа, а нейния график няма никакво значение. Ако ви изпишат в почивен ден също е длъжна да дойде.
https://zdrave.to/zdravni-novini/dylja-li-taksa-za-lekarsko-pose … nie-na-novorodeno
Консултациите, прегледи и ваксини също са безплатни.

# 215
  • София
Честито на новите мами.
Преди години за децата нищо не ми е взимала за домашно посещение, но сега каза, че вече се заплаща.

# 216
Поискайте си касова бележка, длъжна е да издаде, щом вие сте длъжни да си платите. После можете с нея да подадете жалба в НЗОК. Не е за вярване колко са безочливи... 😤
Ето извадка от “Програма детско здравеопазване”, публикувана на сайта на НЗОК: “Здравните осигуровки на децата до 18-годишна възраст се заплащат от държавния бюджет.
За прегледите и задължителните имунизации на децата до 18-годишна възраст не се дължи потребителска такса.“
Ето и линк към нея: https://www.nhif.bg/get_file?section=publication&uuid=230d90 … 9303-17b86a313ab8

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 10:42 от elibeth

# 217
Хора, много съм зле с гърдите. Опитвам се и аз да следвам Хедра, но не се получава. Препълниха се, червени са бая. Ще полудея от притеснение, а не мога и да се свържа с консултант, който да реагира. Още от понеделник съм така. Какво ли не правих. Студени компреси, топли, топли душове, цедене на ръка, мачкане, цедене с помпи. Детето се храни, но не изпразва ефективно гърдите. Дайте съвет или контакт на някой адекватен консултант за София

# 218
Хора, много съм зле с гърдите. Опитвам се и аз да следвам Хедра, но не се получава. Препълниха се, червени са бая. Ще полудея от притеснение, а не мога и да се свържа с консултант, който да реагира. Още от понеделник съм така. Какво ли не правих. Студени компреси, топли, топли душове, цедене на ръка, мачкане, цедене с помпи. Детето се храни, но не изпразва ефективно гърдите. Дайте съвет или контакт на някой адекватен консултант за София
Аз знам поименно само Ася Демирева и Хедра. Бих почнала да звъня поред на тези от напк, докато някоя не вдигне телефона да даде идеи. Може би даже ще могат да дойдат на посещение.
Имаш ли температура? Ако освен зачервяване на гърдите имаш и висока температура, може би си направила мастит. Хедра казва, че ако и двете гърди са зачервени, е хубаво да те види лекар. http://www.podkrepazakarmene.com/mastitis-436.html. Но по-добре консултант да каже. Дано бързо се оправиш!

# 219
Des, обади се на Хедра: https://xedra.wordpress.com/contact/
Посещението струва 60 лв., доколкото знам, но си заслужава. И след всяко кърмене доизцеждай с помпата. Адски е досадно, на мен също ми се налага по някой път, като беба не изпразни добре гърдите, но се налага.

# 220
Здравейте и аз да се похваля тук, с голямо закъснение. На 09.09 се роди нашата прекрасна дъщеря Калояна - 2720 гр / 49см Simple Smile Индуцирано раждане.

Педиатъра и на нас не ни е взимала пари.

За момента най-голям хикс ми е цеденето и кърменето. Кърмя на поискване или на час, т.е. ако станат 4 часа и не се е събудила самичка гледам да я будя, че е мъничка още, освен нощем, когато я оставям, но пак с аларма, да няма повече от 6 часа. Та въпроса ми е с цеденето. Педиатъра ми каза да цедя на кърмене първата гърда, като сменям ляво дясно всеки път. Проблема е че лявата гърда произвежда в пъти по-малко кърма. Чудя се как да процедирам дали да я цедя след всяко кърмене, за да я стимулирам или да следвам на педиатъра съвета? В болницата, акушерката ми беше казала и двете да ги цедя, но пък тогава още тръгваше кърмата. Confused

Ще се радвам на всякакъв споделен опит как хем гърдите да са мекички и безболезнени, хем пълни с кърма Joy

И аз бях така, купих си лецитин таблетки пих по 1 след ядене 2 поредни дни и цедях до омекване + компрес от гореща вода и омекнаха. Както и масаж, докато бебето суче, за да може да се разнася кърмата. Но ако започнеш да вдигаш температура търси непременно лекар!

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 03:01 от AnMary

# 221
Тук схемата е че първо трябваше да намеря личен лекар на детето съответно тя ще ни изпраща при педиатър съответно детето не е записано директно при педиатър и може би затова се плаща,не ме разбирайте грешно не че не искам да си търся правата но това е 6та среща с лекар в търсене на личен и педиатър и най накрая има място досега навсякъде беше пълно и не смятам да си гърмя патроните..досега за какво ли не съм дала пари всяко посещение при АГ,лекарствата,раждането ще си заплатя,а сега разбрах че и епидуралната ми е 200 лв ....

# 222

И аз бях така, купих си лецитин таблетки пих по 1 след ядене 2 поредни дни и цедях до омекване + компрес от гореща вода и омекнаха. Както и масаж, докато бебето суче, за да може да се разнася кърмата. Но ако започнеш да вдигаш температура търси непременно лекар!

На всяко хранене ли по 1 лецитин или един лецитин дневно?

Разбрах се с Ася Демирева иначе. Ама с триста зора. И дори не съм сигурна, че ще ме види, щото говорим от три дена вече. Нямам температура слава Богу. Дори не ме болят кой знае колко. Огромни са и тежки, но най ме тревожи червеното. На едната гърда е бая

# 223
Колко време може да стои изцедена кърма в помпа? Тъй като се цедя, но не мога на един път да изцедя необходимото количество за едно хранене, дали може да се стои 1-2 часа, за да цедя няколко пъти през това време?

# 224

На всяко хранене ли по 1 лецитин или един лецитин дневно?

Разбрах се с Ася Демирева иначе. Ама с триста зора. И дори не съм сигурна, че ще ме види, щото говорим от три дена вече. Нямам температура слава Богу. Дори не ме болят кой знае колко. Огромни са и тежки, но най ме тревожи червеното. На едната гърда е бая

Един път на ден след хранене ;о) при много запушени и болезнени гърди препоръчват даже 3 х 2 ;о)))

Общи условия

Активация на акаунт