СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 8

• 34 832
  • 567
  •   1
Отговори
# 255
Хайде и аз да се отчета - родих днес! Hug В 10 сутринта станах да пишкам и ми започнаха болезнени контракции на 10 мин, тръгнаха да текат води, пуснах си душче и се отправих към спешното на майчин дом. От там обичайните неща - оформяне на документация, клизма, качиха ме в родилна зала, сложиха ми епидурална упойка, която май не ме хвана много много... И в 14:59 на бял свят се появи моето момиченце - 3190 гр и 47 см. Зашиха ме от епизиотомията и сега си лежа и се възстановявам. Надявам се да ми донесат скоро и малката. Heart  На всички все още чакащи да кажа - не е толкова страшно и наистина се забравя. Аз даже се учудих, че като за първо раждане нещата се случиха толкова бързо и гладко. Мислете позитивно, усмихвайте се, колкото и да ви е болезнено и трудно, мислете си само за срещата с малкия човек, защото е невероятно събитие. Flowers Cherry Blossom

# 256
Честито на новите Мами! Да са ви живи и здрави принцесите, а вие бързо да се оправяте!

Да се отчета и аз - днес в 8:45 се роди Сияна 3470гр 50см, планувано секцио.
Дадоха ми я да я по гушкам за 5 мин.

Искам да питам родилките секцио колко време ви мъчиха контракциите. Аз чакам сега в 22:00 да ми бият обезболяващо, че много ме боли.
Снощи не съм спала, вместо 40е бавен инсулин си бих 40е бърз. Умрях от притеснение, ядох шоколад, пих кола, олекна ми чак, когато бебка изплака.

# 257
Честито, мами! :*

# 258
Честито!

За температурата и дрехите, ние караме по памперс през деня(като спи и мятам една лека завивка), на 26-27 градуса, като пускам вентилатор. Болни сме тримата и не смея да оставям климатика цял ден, него го пускам на 25 градуса. В болницата беше 22 градуса и бебка беше с боди, чорапи, пижама, шапка и одеало. Навън : боди с къс ръкав, чорапи и лека завивка. Нося шапка и къси гащи, за всеки случай, в чантата ѝ.

Нашия пъп падна на ден 6, все още го минавам със спирт, за дезинфекция. Така ми казаха в болницата.

# 259
А пъпчетата като паднаха вътре останаха ли остатъци? Нашият падна днес, ама не целия. Вътре остана едно жълто и прясно. За 3 часа поизсъхна със спирт и аб пудра. Надявам се да няма проблем с него, че мн се притеснихме

# 260
При нас на следващия ден от падането се виждаше един жълт остатък вътре, но мисля, че след спирта се прибра навътре. После имаше засъхнала кръв 1-2 дни и вече няма нищо(10 дни след падането).

# 261
А тоя жълтия участък как го третирахте? Само със спирт? Колко пъти?

# 262
Със спирт 70% сутрин и вечер.

# 263
Аз гледам, че още един слой се е изсушил и отлепил, но отдолу има още жълто. А пъпчето взе да се затваря и се притеснявам да не остане това последното вътре

# 264
  • София
Здравейте и честито на родилите мами Simple Smile

И моят ред дойде да се отчета - днес с планово секцио се роди Павел, 3620 гр, 52 см. Simple Smile Всичко мина добре със секциото, но не успя да засуче от първия път. Дано малко по-късно ни се получи.

# 265
Katya, да е жив и здрав Павел!
Пъпчето на бебо падна, педитърката каза, че е нормално да има секрет.

# 266
Честито нови мамчета! Пожелавам ви здрави и спокойни бебчета! Да попитам мамите с момчета какви памперси използвате? Ние сме с единичка Pampers Premium Care и доста често се опикава на кръстчето. Сега взехме двойка, но не прилепват плътно. Чудя се какво да правя, защото с това постоянно преобличане.
Някой беше споменал, че като пишка му пари... И аз съм така. Оказа се цистит. Disappointed Relieved

# 267
Здравейте и честито на родилите мами!

И моят ред дойде да се отчета - на 19.09.2019 се роди Ергин, 3300гр, 51см в 7:30ч.

Всичко мина добре със нормално раждане!

# 268
Честит ви Ергин,жив и здрав да ви е 😃
Моля когато имате възможност разкажете как е минало раждането...

# 269
Не ми пари, но ме боли като пишкам. Получавам някакъв спазъм сякаш. Пусках урина - чиста е. Явно е от катетъра. Или поне се нядвам да е от него и скоро да мине. Болежките ми идват в повече

Общи условия

Активация на акаунт