Лечение на псориазис 7

• 46 126
  • 395
  •   3
Отговори
# 150
Благодаря, но мисля, че рецептата на Айдън изисква черно грозде. Това от линковете е червено.
Междувременно, аз доста се бях отчаяла от псориазиса, и отново се намазах със Сорион, въореки, че знаех последствията.
Вече от месец съм със страшен сърбеж по цялото тяло, включително и клепачите и едва спя.
Винаги когато го ползвам се получава това, но е единственото, което ми помага.
Спрях с мазането преди седмица, но жестокият сърбеж продължава..
Странното е, че не сърби там където съм се мазала, а по останалата част на тялото.

# 151
  • Sofia
Благодаря, но мисля, че рецептата на Айдън изисква черно грозде. Това от линковете е червено.
Междувременно, аз доста се бях отчаяла от псориазиса, и отново се намазах със Сорион, въореки, че знаех последствията.
Вече от месец съм със страшен сърбеж по цялото тяло, включително и клепачите и едва спя.
Винаги когато го ползвам се получава това, но е единственото, което ми помага.
Спрях с мазането преди седмица, но жестокият сърбеж продължава..
Странното е, че не сърби там където съм се мазала, а по останалата част на тялото.

Намажете се с алергозан или фенистил.
А за гроздовите семки , както споменах по-горе , най-добре си ги съберете сами.

# 152
Благодаря. Пия фенистил от снощи, мазането на каквото и да е не помогна.
Ще пробвам със събирането на семки, да.

# 153
Оказва се, че хлорохин не трябва да се приема при болни от псориазис (в листовката не пише защо):
https://apteka.puls.bg/bg/antiparazitni-produkti-insektitzidi-re … 250-mgh-100-44368

А предвид, че това е един от медикаментите при лечение на COVID19 -каква ни е алтернативата?Thinking

# 154
  • Sofia
Ужас , дано да не се налага .

# 155
  • на острова на мечтите
Ами псорито ме мъчи, ама се търпим от сумати години, предпочитам си го пред Корона вирус. Нищо не пия. Следя си моя диета с малко изцепки от време на време. Мацвам се с кремче, като ме засърбят плаките много, пия от дъжд на вятър алое вера, настойки разни, но медикаменти..Тц. Така че ако трябва да пия нещо,което на псорито не му допада, ще пия. Никаква драма!

# 156
Да се включа и аз с моята дълга история..  искам  ПОМОЩ КОЯТО ЛЕКАРИТЕ НЕ МИ Я ДАВАТ ! На 25г. Живея в Германия.
 Вече имам потвърден псиоарзис до сега не ми го казваха незнам защо.... преди 10 г. От главата тръгна всичко. Сега и по тялото имам гърди, бедра, лакти ръце, подмишници буквално от горе до долу. Червени петна с леки бели люспи, някъде голями новите са още малки. Ноктите ми се развалиха, изтънели три пръстите на едната  ръка също показват псиоарзис, боли ме нищо немога да върша всичко с болка. Обличам си децата моя ги и кръв тръгва, немога едно пюре на детето да отвориш.... лошото е че беше само един пръст сега са вече три а пък и на другата ръка единия пръст започна развитието. Срам ме е тениски да обличам познати ме питат кво става с мен буквално пожар огнище и незнам още как да се нареча. До сега не бях в такова положение. За един месец се случи това понеже и кожния лекар бил затворен заради пандемията. Иначе януари месец  пак посетих кожния тогава оплакванията бяха само на гърдите и съответно на пръстите. Месец след това отново се появи всичко горе описано Точно днес бях отново на кожен и нищо ново не се случи за ноктите и за пръстите нищо не ми дадоха. Кърмя малкия и ми написа пяна Enstilar която ползвам подчти всеки месец...и някакъв мехлем (незнам какъв поръчах го утре ще го получа) и така постоянно чета в интернет разни статии попаднах на Psorilax и Psorimilk дори незнам дали е окей за кърмачки но ще проуча.. вие как мислите? Или пък имате ли др мнение

# 157
  • на острова на мечтите
Да се включа и аз с моята дълга история..  искам  ПОМОЩ КОЯТО ЛЕКАРИТЕ НЕ МИ Я ДАВАТ ! На 25г. Живея в Германия.
 Вече имам потвърден псиоарзис до сега не ми го казваха незнам защо.... преди 10 г. От главата тръгна всичко. Сега и по тялото имам гърди, бедра, лакти ръце, подмишници буквално от горе до долу. Червени петна с леки бели люспи, някъде голями новите са още малки. Ноктите ми се развалиха, изтънели три пръстите на едната  ръка също показват псиоарзис, боли ме нищо немога да върша всичко с болка. Обличам си децата моя ги и кръв тръгва, немога едно пюре на детето да отвориш.... лошото е че беше само един пръст сега са вече три а пък и на другата ръка единия пръст започна развитието. Срам ме е тениски да обличам познати ме питат кво става с мен буквално пожар огнище и незнам още как да се нареча. До сега не бях в такова положение. За един месец се случи това понеже и кожния лекар бил затворен заради пандемията. Иначе януари месец  пак посетих кожния тогава оплакванията бяха само на гърдите и съответно на пръстите. Месец след това отново се появи всичко горе описано Точно днес бях отново на кожен и нищо ново не се случи за ноктите и за пръстите нищо не ми дадоха. Кърмя малкия и ми написа пяна Enstilar която ползвам подчти всеки месец...и някакъв мехлем (незнам какъв поръчах го утре ще го получа) и така постоянно чета в интернет разни статии попаднах на Psorilax и Psorimilk дори незнам дали е окей за кърмачки но ще проуча.. вие как мислите? Или пък имате ли др мнение
Идея си нямам. Какво пише на листовката? Аз мажа само с олио попитам зелено кафе и velutan. Избягвам глутенови изделия и,когато се сетя, вземам лъжица семена от  черно грозде.

# 158
Рени, с мазила нищо няма да оправиш. Само се тровиш още... Нещо - химикал /храна /съставка, яко тровят тялото то отвътре, а то се опитва да се изчисти чрез кожата. Докато не намериш и не отстраниш вътрешните причини, цял живот ще се мажеш с какво ли не, без особен ефект.

# 159
Рени, ето ти сайт в който можеш да проверяваш по активната съставка на медикамента, дали е съвместим с кърменето:
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Би могла да пробваш крема с дитранол
ето, с минимален риск е, а и можеш да мажеш и измиваш след час-два примерно
http://e-lactancia.org/breastfeeding/dithranol/synonym/
; само недей кортикостероидни, че става ад после Sad

# 160
Кой е този крем с дитранол ?

# 161
Мисля вече я бях пускала..ето (като дитранола може да е 0,5/1):

# 162
Моят съпруг го мажа от 2 седмици с крема с детранол по тази рецепта, но кожата извън петната много се е зачервила. Мажа го даже с четка за рисуване за да не излизам от петната, но незнам защо така се получава? Незнам и дали трябва да се спре за известно време мазането или да продължаваме. Ако има някой който се е мазал ще съм много благодарна да сподели.

# 163
Моят съпруг го мажа от 2 седмици с крема с детранол по тази рецепта, но кожата извън петната много се е зачервила. Мажа го даже с четка за рисуване за да не излизам от петната, но незнам защо така се получава? Незнам и дали трябва да се спре за известно време мазането или да продължаваме. Ако има някой който се е мазал ще съм много благодарна да сподели.

И при мен беше така; спрете за 2 дни и после продължете. Кожата наоколо ще потъмнее, но с времето (за месец) ще мине с къпането..

# 164

Здравейте! Ползвала съм Psorimilk преди около 3 години. Когато се обадих да го поръчам буквално ме изнудиха да поръчам минимум 3 опаковки. Първите дни всичко беше наред. Забелязах, че на места найстина има видим ефект. След около 10 дни ефекта стана обратен. Появи се сериозно зачервяване и сърбеж. Спрях с използването и не съм пробвала повече с него.

Общи условия

Активация на акаунт