Лечение на псориазис 7

• 45 916
  • 395
  •   1
Отговори
# 390
Аз чувам разностранни мнения за биологичното.
Най-много ме е страх от това да не ми падне имунитета и да стана по-податлива и на други заболявания.
С псориазис съм от повече от 20 години.
Започна от скалпа и ушите и през повечето време е бил предимно там. Преди няколко години започна да се появава и по колена от време на време, върху китките, също от време на време. Разни петна на подбедрицата. Появяват се и изчезват.
По тила, обаче, зад ушите, имам пр около 2 години и е доста голямо като размер.
За всичките 20+ години не съм имала ремисия, само разни кремове, които малко омекотяват положението, но не изчезва, освен няколкото пъти с кортикостероидни кремове или със Сорион.
Сориона ми ги накара да изчезнат, но получих безумна алергична реакция. Не съм алергична към нищо и така и не разбрах защо и как но бях стигнала до болница. Цялото тяло ме сърбеше, очи, клепачи, също.
Даже им бях пуснала проверка от РИОКОЗ да проверят дали нямат съставка, която не е упомената на съдържанието. Защото беше и странно как наистина ми изчисти всичко, а така ми се е изчиствала кожата само с кортикостероид.

# 391
Можете ли да ми пишите  кои минерални извори в България са ефикасни за профилактика на псориазис?

Кюстендил, Момин проход, Поморие, Баня /Карловско/ - това е от сайта на националния център по рехабилитация. Не съм ходила на нито едно от изброените места, наскоро просто любопитствах къде какво се предлага като лечение.

На мен много добре ми се отразява водата в село Баня до Разлог - буквално за престой 4-5 дни всички плаки по тялото почти изчезват.

Здравейте! А знаете ли дали може без направление, на свободен прием и искат ли документиз екипкризи?
Къде в Баня бяхте отседнали, а дали Велинград също е подходящо?

# 392
Здравейте! Повдигам темата - обмислям да закупя цялата серия на Ducray ( шампоан, лосион, концентрат) , имате ли отзиви?
Бях при две дерматоложки - едната каза дерматит, другата след като видя, че имам на лакът и коляно каза -Псориазис.
Всякаква козметика ще ми е от полза. Засега ползвам Cerave ( като докторката каза да продължавам, но аз лично ефект не виждам).
Ползвала съм всичко на Дюкре Келуал ДС. Само този шампоан ми помагаше години наред. След като смениха формулата не ми помага вече от няколко години. Нито лосиона ми помогна. Нито серията Кертиол Псо пак на Дюкре също не ми помогна по никакъв начин.
Вече нищо не ми помага. Последният път бях при доц. Кантарджиев. Каза ми, че повече от това не може да се направи.
Единствено ако искам фототерапия. Изписа класическо лечение за скалпа. Нищо не ми помогна.
Ама нула, мазах три месеца.
Сега мисля да ходя при Кадурина. Изчерпано е локалното лечение при мен явно.
Вече и кортикостероиди не ми помагат. Но не съм и за биологично. Никой няма да ме одобри, а и аз не смея. Още съм млада за такова лечение.
Все пак средно тежко ми е положението, само скалпа и само на определени места.
Баща ми е на биологично, но той е такъв случай, каквито практиката не беше виждала.
Пост то над десет години. Беше 80% засегната цялото тяло. Над 30 години лечения какво ли не. Накрая Кадурина и Кантарджиев назначиха биологично и се оправи.
Има много ползи. И е истински спасения за хора като баща ми, който беше с най-тежката възможна форма. Има разбира се странични ефекти, но при баща ми те не се проявиха особено и нещата сега да доста добре.
При мен обаче е повече себорея - към псориазис.
В момента съм на Сорион,обаче не мога да спра да чопля скалпа и съответно не ми минава. И никога не ме е сърбяло толкова колкото от Сориона. Аз няма сърбеж по принцип. Никога съм нямала.
Не мога да взема отпуска и само това ме спира да не опитам фототерапия.
Не знам вече какво да правя.
От над пет години съм нямала никакво затишие, а Ковида тотално ми разказа играта.
И тогава не се повлиявам от нищо.
Вече не знам и къде да ходя на лекар, защото е едно и също и нищо не става.
Последния път ходим при една много хвалена пак докторка и ми изписа кремове за над 200 лв. И нищо, ама нищо.

# 393
При мен също със Сориона започна със безумно силен сърбеж. Минаваха ми плаките, спирам Сориона. След няколко месеца пак се появяват, пак почвам Сориона и сърбежа със всеки изминал път се увеличаваше.
Докато последния почти стигнах до болнницата, както бях писала. Така че внимавайте. Ако имате сърбеж от него, може да се засили и да отключи силна алергия.
Здравейте! Повдигам темата - обмислям да закупя цялата серия на Ducray ( шампоан, лосион, концентрат) , имате ли отзиви?
Бях при две дерматоложки - едната каза дерматит, другата след като видя, че имам на лакът и коляно каза -Псориазис.
Всякаква козметика ще ми е от полза. Засега ползвам Cerave ( като докторката каза да продължавам, но аз лично ефект не виждам).
Ползвала съм всичко на Дюкре Келуал ДС. Само този шампоан ми помагаше години наред. След като смениха формулата не ми помага вече от няколко години. Нито лосиона ми помогна. Нито серията Кертиол Псо пак на Дюкре също не ми помогна по никакъв начин.
Вече нищо не ми помага. Последният път бях при доц. Кантарджиев. Каза ми, че повече от това не може да се направи.
Единствено ако искам фототерапия. Изписа класическо лечение за скалпа. Нищо не ми помогна.
Ама нула, мазах три месеца.
Сега мисля да ходя при Кадурина. Изчерпано е локалното лечение при мен явно.
Вече и кортикостероиди не ми помагат. Но не съм и за биологично. Никой няма да ме одобри, а и аз не смея. Още съм млада за такова лечение.
Все пак средно тежко ми е положението, само скалпа и само на определени места.
Баща ми е на биологично, но той е такъв случай, каквито практиката не беше виждала.
Пост то над десет години. Беше 80% засегната цялото тяло. Над 30 години лечения какво ли не. Накрая Кадурина и Кантарджиев назначиха биологично и се оправи.
Има много ползи. И е истински спасения за хора като баща ми, който беше с най-тежката възможна форма. Има разбира се странични ефекти, но при баща ми те не се проявиха особено и нещата сега да доста добре.
При мен обаче е повече себорея - към псориазис.
В момента съм на Сорион,обаче не мога да спра да чопля скалпа и съответно не ми минава. И никога не ме е сърбяло толкова колкото от Сориона. Аз няма сърбеж по принцип. Никога съм нямала.
Не мога да взема отпуска и само това ме спира да не опитам фототерапия.
Не знам вече какво да правя.
От над пет години съм нямала никакво затишие, а Ковида тотално ми разказа играта.
И тогава не се повлиявам от нищо.
Вече не знам и къде да ходя на лекар, защото е едно и също и нищо не става.
Последния път ходим при една много хвалена пак докторка и ми изписа кремове за над 200 лв. И нищо, ама нищо.

# 394
  • Sofia
Проблемът със сърбежа при Сорион мисля, че от маслото от Нийм. Купувала съм чисто масло от нийм и се получава още по-брутален сърбеж.
Аз бих препоръчала за биологично лечение, ако не ви се занимава с милион кортикостероиди и излишна фототерапия, която е и скъпа, др Арменчева от Окръжна болница в София. Тя е ревматолог, но нали след много години без ремисия обикновено се появява и псориатичен артрит. Тя ме насочи към биологичното лечение.

# 395
Здравейте, накой може ли да ми препоръчал дерматолог в София, който възможно най-бързо би задвижил процедура за минаване на биологично лечение при псориазис?

Общи условия

Активация на акаунт