Лечение на псориазис 7

• 45 943
  • 395
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, предстоят ми две хирургични интервенции. Въпросът ми е ще се влоши ли псориазиса след хирургичните интервенции.

Зависи от медикаментите, които ще приемете - категорично зле се отразяват кортикостероидите. Аз имам и кофти опит с изопринозин, така че комуникирайте с лекуващия..
Леко да минават интервенциите и бързо възстановяване след тях!

# 376
Emonka, след като започнах нови инжекции ми се появиха и на мен две ранички по скалпа.Явно псориазисът се връщаше.
В събота се боядисах,по-точно,тонирах корена.На другия ден като си оправях косата установих,че раничките ги няма.Още не са се появили нови.
Имах леки притеснения дали няма да стане някаква реакция при боядисването,но трябваше спешно да освежа цвета,че имаше повод.
Боята беше дрогерийна че нямах друга под ръка,ако това има значение.

# 377
VanessaDE, извинявам се за въпроса, но на какво лечение сте? Биологично ли?

# 378
Да, на Гулимумаб съм

# 379
Можете ли да ми пишите  кои минерални извори в България са ефикасни за профилактика на псориазис?

# 380
Можете ли да ми пишите  кои минерални извори в България са ефикасни за профилактика на псориазис?

Кюстендил, Момин проход, Поморие, Баня /Карловско/ - това е от сайта на националния център по рехабилитация. Не съм ходила на нито едно от изброените места, наскоро просто любопитствах къде какво се предлага като лечение.

На мен много добре ми се отразява водата в село Баня до Разлог - буквално за престой 4-5 дни всички плаки по тялото почти изчезват.

# 381
Всъщност бих се възползвала от повдигането на темата и ще съм благодарна, ако някой има опит с посещение на санаторориум и сподели впечатленията си - както от самото лечение, така и от битовите условия.

# 382
Здравейте! Повдигам темата - обмислям да закупя цялата серия на Ducray ( шампоан, лосион, концентрат) , имате ли отзиви?
Бях при две дерматоложки - едната каза дерматит, другата след като видя, че имам на лакът и коляно каза -Псориазис.
Всякаква козметика ще ми е от полза. Засега ползвам Cerave ( като докторката каза да продължавам, но аз лично ефект не виждам).

# 383
На мен Ducray, Vichy и тн., не ми помогнаха. Дори като че ли увеличиха сърбежа.
Засега единствения шампоан, който ми успокоява леко скалпа е на Nizoral Care, това е версията за ежедневна употреба.
В никакъв случай не изчезва себореята/псориазиса, но е по-спокоен и по-малко се лющи:

# 384
Mädche да не би да си в Германия? По ника съдя...Тук всички дерматолози изписват Cerave.
Когато моите петна бяха сухи,кремът омекотяваше що-годе.Обаче,започнаха да ми се цепят и да стават рани,като намажа с крема много пари,май салицилова киселина имаше в него.
Захвърлила съм кутията по шкафовете,не я бутвам вече.

# 385
Благодаря за новата тема!
 "....Всъщност за сетен пореден път през трийсете години откакто съм с този неприятен козметичен проблем, се убеждавам в безполезността (поне при мен) на всякакви диети.."
Псориазиса НЕ е козметичен проблем, а Заболяване.Обривите са симптом, че нещо-орган/система, вътре в тялото, не работи добре.Лошото е, че причината не е Една...при всеки човек може да е различен причинител.Предполагам, и затова и няма лечение, нито единно мнение по въпроса.

Много вероятно е да е генетична грешка, която във всеки организъм се развива по различен начин. Аз съм на от 5 месеца на билогично Тремфия, което въобще не ми действа. Двоумя се дали да продължа.

# 386
  • Sofia
Аз също съм на биологично лечение. Вече трета година. В началото започнах с едни таблетки - Ринвог, които помагаха точно 3 месеца. Разболях се тежко от Ковид и спря да действа. Смениха ми го със Скайризи. До днес съм на него, но след всеки искаран вирус отново се появяват доста сърбящи плаки. Само в скалпа са, по тялото не съм имала много отдавна и по лицето вече нямам. Не смея да спра биологичното, тъй като не искам да се връщам към старото състояние, особено с плаки по цялото лице и по целия скалп. Никакви диети и режими не са имали ефект при мен. Бях отказала толкова много храни по книгата на Пагано, но без резултат. От три години не съм на режим, но колегите ми още си мислят, че не консумирам картофи, домати и т.н.
Единствената козметика, която ми е помагала през годините, беше на Сорион, но ми е скъпичка, а и помага временно. Да не говорим пък, колко ми е писнало това с мазния скалп и ставането в 5 ч. сутринта, за да го измия преди работа.

# 387
Аз ползвам шампоан Дюкре псо и съм доволна. За лактите ползвам Атопи контрол на Юсерин крем. Сега ми казаха за крем на Микса, от който са доволни, струвал около 5 лева, но не съм го ползвала още.

# 388
Имате ли странични ефекти от биологичното лечение?
Какви са в момента изискванията, за да го предпишат?

# 389
  • Sofia
Имате ли странични ефекти от биологичното лечение?
Какви са в момента изискванията, за да го предпишат?
Аз странични ефекти от биологичното не съм имала. Много ме плашеха разни хора, да не го почвам, при това хора, които не са били на такова лечение. Радвам се, че най-накрая се наканих да го започна.
Сега не знам какви са условията, преди беше много сложно. Трябваше да се мине първо през фототерапия, после метотрексат, после нещо си друго и чак тогава на биологично. Аз не съм пила метотрексат, защото лекарствата ми за епилепсия повишаваха многократно ГГТ и това беше противопоказно. Гастроентерологът ми изрично забрани приемането на такива медикаменти. Поради това успях да мина директно на биологично лечение.

Общи условия

Активация на акаунт