Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 8 тема

• 35 058
  • 782
  •   1
Отговори
# 300
  • Някъде по Дунава
Закуска за децата пици с тортила питки, филе, кашкавал, СЗ- кекс и банан. Правя кутиите сутрин, защото съм от 11 ч на работа.

# 301
Добро Утро!

Хлапачката днес има спортен празник и ще хапне в къщи неугледните ми кренвиршки.

За мен нещо като пилешка кавърма, малко сирене и домат.

Скрит текст:

# 302
  • София
Добър петък!
О: любимата от градината бяла супа със сирене (за мен- тотално извращение на кулинарията, но деца.. ), краставица, планиран кашкавал с шунка, ягоди и сливи
СЗ: маслено рогче

# 303
запеканка с тиквички, яйца и сирене; домати и краставици; сливи и круша, някакво биобананче Wink; за всеки случай за по-късно - кисело мляко и пълнозърнести бисквити.

# 304
Бял ориз с пиле, кисели краставички, таратор! Нямам време да закуся затова взимам и смутито за офиса - банан и боровинки!

# 305
Ето и нашите кутии - царевица, ябълка, сливи, краставички, репички, маслини и овесена каша за едното дете, а за другото - кисело мляко с бисквити.
За обяд - паста с доматен сос и кюфтета

# 306
  • София
Нямах време вчера да приготвям нещо отделно, затова днес е почти същата като вчера, плюс някои остатъци от вечерята. На трите са почти едни и същи кутиите.
1. В термоса - спагети с доматес сос и кюфтенца
2. Грозде и нектарина

3. Краставици и чери домати
4. Бутер тесто с кренвирш
5. Домашни соленки

Снимка -
Скрит текст:

# 307
Beeps, впечатли ме с тази бяла супа със сирене, явно съм по кулинарните извращения хаха, ще споделиш ли какво е?

# 308
  • София
Beeps, впечатли ме с тази бяла супа със сирене, явно съм по кулинарните извращения хаха, ще споделиш ли какво е?

Млечна супа със сирене- така пишеше в менюто в градината. Продуктите по-долу:
Скрит текст:
грис - 50 гр.
прясно мляко - 500 мл.
сирене - 150 гр.
моркови, лук
олио - 3 с.л.
сол - 1 щипка
черен пипер
магданоз

# 309
На мен ми заприлича на супа от тиквички, която много обичам Simple Smile Падам си по миш-машите от каквото има вкъщи, обаче този грис, пр.мляко, че и сирене и на мен ми идва извратено Simple Smile
Днес нямам кутия, вчера се прибрах късно и не съм готвила. Ще ям оризови гризини с някаква пикантна салата от Лидл и канелени бисквитки.

# 310
  • Sofia
На мен частта с "грис, пр. мляко и сирене" ми звучи съвсем добре, но без другите съставки. Правя нещо подобно и много го харесваме - трахана със сирене и крутони.

# 311
  • София
Аз много я обичам бялата супа.
Днес нямам снимки.

Малчо - ще пие мляко с Нескуик.
Малка кака - за закуска има мляко с Нескуик и баница със спанак. За обяд в кутията има накъсано пиле на грил, чери домати, маслини. Не поиска хляб. За следобед на закуска си взе банан.
Голяма кака - закуската е мюсли. За обяд има същото като малката. След обедната закуска е зелена ябълка.

Ние доядохме баницата със спанак с капучино. За обяд ще се приберем за пиле на грил и шопска салата.

# 312
За другата седмица кутиите за обяд ще са:

П: Рибни кюфтенца на фурна с гарнитура
В: Пилешка дроб сърма
С: Грах с месо
Ч: Телешко в slow cooker
П: Сьомга със зеленчуци на фурна

# 313
За днес мусака и малко поузрял банан.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 20:49 от Plamena..

# 314
Добро утро Simple Smile

Хлапачката днес ще си вземе кренвиршки.

За мен:з.- едно яйце с моцарела, шунка ибдомат.
О.- късчета свинско със сметана, гъби, броколи, домат.

Общи условия

Активация на акаунт