Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 8 тема

• 34 936
  • 782
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
...
..замразявам малки пакетчета с лук и моркови, за да са ми нарязани за готвене, имам пликове във фризера с нарязани тикви, ... крутоните са в голям буркан и имам за седмица. Въобще- където мога, се оправям предварително.
Точно и аз така. Фризера ми е 2/3 пълен с такива улеснения. Имам и замразен доматен сос даже (по идея на моя аболютен любимец Дж. Оливър) в пликче със цип. Дозички тесто за пица/пърленка/гюзлеме, няколко филийки хляб (макар да не ядем много), кюфтета за бургер замразена домашана райска ябълка и т.н., и т.н....  Simple Smile
Бипс, ама голяма си скица, много ме разсмиваш.  Hug

# 286
Аз приготвям кутийките сутрин!
Днес солени палачинки с пилешко бяло месо и млечна домашна майонеза, маслинки и чашка таратор! Гледам да имам течност, не мога да ям суха храна!

# 287
  • На Дунава
Днес две почти еднакви кутии за ученика и мен. Той има тренировка по плуване сутринта и после училище до 14 ч, а аз - дълъг работен ден.

За мен най-големият кеф на кутиите е разнообразието. Да си я отвориш, като си гладен, да си харесаш нещо, пък друго да ти остане за след няколко часа. Кеф ти солено, кеф ти сладичко. Шоколади и бисквити гледам да не слагам, те не са от насъщна необходимост. Захарни изделия могат да си вземат, като се приберат вкъщи, когато са готови с домашните.

# 288
  • София
Привет.
Чета ви отдавна, въпреки че не пиша. Голямата (4 кл.) отказа стола още миналата година и носи кутия, но основно е със сандвич, плод, зеленчук и някоя бисквита. Трудно я карам да вземе нещо готвено или топло. В един момент дори термос за супа взехме, но се ползва сууупер рядко... Малката е 1ви клас сега и за съжаление в момента стола им е в ремонт, та силно се надявам другия месец да е готов и да ѝ хареса да се храни там, но не съм сигурна с това влияние от големите... Засега и тя е с кутии. Та надничам често тук за идеи.. Много се радвам на момичето на Морена, което хапва такова разнообразие. Моите са направо злояди, ако правим такова сравнение или по-скоро сериозно капризни.
Иска ми се да им правя поне повече домашни неща като ще са на суха храна, та мога ли да помоля за рецептата за домашни кокоски на deskatta  и сиренките на Beeps (на 15та страничка сте ги споменали...)

# 289

Забравила съм да снимам кутиите, затова слагам снимка на баницата в тавичката както е, снимах я за една друга група Blush

Скрит текст:
Моля за линк към този интересен уред за печене.

# 290
Здравейте,

уреда е този от линка. Като тавичката за печене се купува допълнително като аксесоар. Има уреди, които се продават и с нея, но нямат приставката за гофрети.

https://www.emag.bg/elektricheska-skara-tefal-optigrill-wafles-2 … earch-Action=view

# 291
Да, и на мен ми е по-лесно да слагам готвено, защото готвя вечер, и сутринта само трябва да заредя кутията, но малката е в ново училище и трапезарията е само една, а те са зайците (5 клас) и явно трудно се дореждат и предпочита да е нещо тип сандвич, което може и в стаята да изяде. Иначе с каката ми е супер лесно, има си рафтче в хладилника (не се смейте много, моля Laughing), но тя ако няма приготвена порция в чиния няма да си сипе да яде, въпреки че и двете са ми всеядни, ядат по много, но голямата е толкова над нещата, че няма да се сети и да си даде зор, а ще стои гладна.
Та, на нея на рафтчето слагам порция манджа, салата, плод и т.н., всичко изяжда, стига да е на правилното място Smiley
Мен няма сила на земята, която да ме накара да стана в 5 часа сутринта, за да готвя, но пък не ми пречи вечер до 10-11 часа да готвя. За толкова години семеен живот, всички сме си изградили навици и начин по който да се справяме максимално лесно и бързо с домакинската работа, така че няма правилно и грешно, а на кой както му е удобно Simple Smile

# 292
  • София
Джиема,
Скрит текст:
правя ги по рецептата на "най вкусните и бързи сиренки" от Вкуснотека. Забелязах, че ако тестото не е леко глетаво и разплескано, стават по сухи. (Теб те помня от есенно-зимните отчетни 2012- еххх, кога мина времето- вече съм дъърта!!)
Радвам се на всяка от вас за усърдието да е майка, жена и да не се изгуби между битовизмите, тиганите и парцала! Ю руул!

# 293
  • Sofia
Моята е на 4 кратно хранене от 3-4 годишна (а в началото на месеца стана на 12г.) и може аз да се отнеса, но тя си търси (вече сама си взима де) яденето/плодовете/зеленчуците.
Закуска (в 7ч. в училищно време, иначе в 8ч.), обяд, следобедна закуска и вечеря, както и плодове м/у закуската и обяда и м/у обяда и следобедната закуска.
Шоколад (чист черен или с ядки) или сурови барчета, сушени плодове се хапват до ранния следобяд. Тестени храни (баница, палачинки, козунак) правя радко, сладкиши пека само по поводи.

Иначе изобщо не става дума за правилно или грешно. Само си сверяваме часовниците (взиамаме каквото ни допада от другите) и всеки е със своята си действителност/живот и разбирания.  Simple Smile

# 294
Аз сутрин топля и слагам в термосите за обяд каквото съм готвила предишната вечер. Кутиите основно зареждам вечер преди да си легна (разбирайте около 12 ч.) - зеленчуците, сирената, целите плодове. Сутрин добавям сандвичите или ако е нещо тестено, освесената каша, за да не се намокри през нощта в хладилника и нарязаните плодове като ябълки например (за да не потъмняват). Гледам да си пестя колкото мога сутрешната работа, че девойките ми трудно стават и трябва и тях да ръчкам.

Днес - овесена каша (в кутийките), данонино, краставици, маслини, моцарела, по една ябълка и половин праскова.
Обядът е червена леща яхния, но не я снимах, че не беше фотогенична.

# 295
Днес следобед дребната ще хапва бананов мъфин с лимецово брашно, сок, ябълка. Мушнах и малко солети на Хармоника.
Хубав ден Simple Smile

# 296
Много хубави кутии сте показали Simple Smile аз се опитвам да науча децата сами да си приготвят, не е винаги успешно, но на 50 % успяват.

Всеки ден слагам плод, ако е подходящо останало от вечерята и някой мъфин или сурово барче.

# 297
  • Sofia
Аз приготвям и четирите кутий от вечерта. Даже в късния следобед. Прибирам се рано - към 15-16ч. Готвя за вечеря и следващия обяд, приготвям кутиите и след 19 мога да си почивам. Сутрин съм силно неадекватна.

# 298
Аз приготвям и четирите кутий от вечерта. Даже в късния следобед. Прибирам се рано - към 15-16ч. Готвя за вечеря и следващия обяд, приготвям кутиите и след 19 мога да си почивам. Сутрин съм силно неадекватна.
Всеки според режима и работата си Crazy, аз почвам в 9, живея на 5 минути от работа, и сутрин имам доста врем....но пък дремя в офиса до 18, връщам се труп и искам да хапна и почина! Party

# 299
  • shumen
За детето днеска-закуска-принцеса с кашкавал,за обяд в стола-пиле с картофи и крем с бисквита.
За мен-кюфте на скара и наденица.
Кутиите приготвям сутрин обикновено,че вечер съм уморена и не ми се прави и това повечето пъти.

Общи условия

Активация на акаунт