Графики на БТ - коментари

• 50 975
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Эдравейте,
колко е допустимо (поне теоритично) да ,,играе" температурата във фоликулярната фаэа? Добре ли е ако е между 36.2-36.4 с еднократен спад около 36.0 или е много голяма раэлика по време на една фаэа?

# 601
Здравейте момичета,
Мислите ли, че е минала вече овулацията? Благодаря ❤️

# 602
  • София
Эдравейте,
колко е допустимо (поне теоритично) да ,,играе" температурата във фоликулярната фаэа? Добре ли е ако е между 36.2-36.4 с еднократен спад около 36.0 или е много голяма раэлика по време на една фаэа?
Зависи от вида на графиката. При разчитането на графиката се гледа цялата графика - няма шаблони за спадове, скокове и т.н. който могат да се налагат. Всяко движение в стойностите, е резултат от нивата на хормоните и на тяхната база, се прави разчитането и интерпретацията на графиката ... или, трябва да си наясно с хормоните, за да може обективно/точно и вярно да разчиташ графиката... стига да е мерено правилно и да са спазвани всички условия.
Това, че някой е имал еди-каква си графика и видите ли все пак е имало зачеване - не винаги е вярно, защото го има термометъра, който може да не отчита вярно, както и човешкия фактор - дали си измервал правилно, пил ли си медикаменти, алкохол, бил ли си болен  + условията на средата - по-студено в стаята и т.н.
Или, по-малкото познания те карат да вярваш в какво ли не - максима, валидна за всичко в живота Simple Smile

Здравейте момичета,
Скрит текст:
Мислите ли, че е минала вече овулацията? Благодаря ❤️
Здравей!
Графиката, все още, не показва да е имало О., което не означава че тя не е минала, напр.
БТ трябва трайно да се задържи висока - за теб, за тази графика 37,1 до 37,3
Добре е да се мери и по време на М. ( затова се препоръчва измерването да е анално/ректално ... това си е условието на Метода на БТ) - тези стойности също са много важни при разчитане на графиката.

# 603
Здравей!
Графиката, все още, не показва да е имало О., което не означава че тя не е минала, напр.
БТ трябва трайно да се задържи висока - за теб, за тази графика 37,1 до 37,3
Добре е да се мери и по време на М. ( затова се препоръчва измерването да е анално/ректално ... това си е условието на Метода на БТ) - тези стойности също са много важни при разчитане на графиката.
[/quote]

Здравей,
Разбирам, не трябва да пропускам ден. Меря ректално между 6-6.15. Днес вече е 37.1 и от снощи имам пробождания в десния яйчник. Продължава да меря. Благодаря за отговора 🌸🌸

# 604
Здравейте, дали овулацията ми е минала? Мерена е ректално 6:45/7:00.

# 605
Имате доста дни с пропуск в измерването.
Температурата е започнала да се покачва, но трябва и да се задържи висока в следващите дни.
Ако е имало овулация и аз като вас мисля, че е била на 14-ти или 15-ти ден.

# 606
Благодаря ви! Дано не се налага следващия месец да я меря отново, но ако е така ще я направя подробна всеки ден. 😊

# 607
Добро утро момичета Nature Sunny

Какво мислите за графиката ми ?
Според вас кога е била овулацията и дали да очаквам М тези дни Sad  За сега нямам признаци и винаги ми идва, като по часовник на 28-я ден. Благодаря Ви Flowers Hibiscus Heart Decoration

# 608
  • София
Леле, тази графика е като по учебник. Според мен овулацията е била 12-13 ден. Стискам палци още година поне да не ти идва.

# 609
Леле, тази графика е като по учебник. Според мен овулацията е била 12-13 ден. Стискам палци още година поне да не ти идва.

Дано FlushedNeutral Face Благодаря

# 610
  • Пловдив
Как е БТ днес?

# 611

Добро утро,

Днес спадна на 36.9 и очаквам да ми дойде, въпреки че нямам симптоми  Sad

Имам следното запитване. По графика, от както си следя БТ,  би трябвало овулацията да е  на 12-13 ден от цикъла, но овулаторни болки имам винаги на 14-15 ден от цикъла, когато вече температурата се е покачила. Това много ме обърква. Дали не е тогава овулацията или болките са в резултат на придвижването на жълтото тяло ? Мисля този месец успоредно с меренето на БТ да следя овулацията и с лентички Frowning1

# 612
Здравейте, да питам и аз нацелила ли съм О, с второто много лесно я нацелих, ама сега много ходи температурата. Меря я сутрин веднага след сън в тоалетната, аналано, но първите дни е  мерена в различен час. Може това да е оказало влияние. Знам, че не трябва, но по празниците бяхме на почивка и нямаше как.

# 613
Здравейте, да питам и аз нацелила ли съм О, с второто много лесно я нацелих, ама сега много ходи температурата. Меря я сутрин веднага след сън в тоалетната, аналано, но първите дни е  мерена в различен час. Може това да е оказало влияние. Знам, че не трябва, но по празниците бяхме на почивка и нямаше как.

Трябва да я мерите без да ставате, веднага след сън. Затова са и инструкциите, да си приготвите термометъра от вечерта за да имате минимални движения.

# 614

Здравейте!

За първи път пиша тук. От три месеца правим опити и засега без резултат. От миналия месец меря БТ, както и правих тестове за овулация. Искам да попитам дали при двуфазова графика, покачването на Т задължително означава, че има настъпила овулация. Знам, че тестовете за овулация предвиждат кога точно ще е, но не и дали наистина ще настъпи т.е фоликула може и пак да не се спука. Та при такава графика има ли съмнения за настъпила овулация?

Общи условия

Активация на акаунт