В топлите есенни дни ДЕКЕМВРИйчето не спира да пълзи (Тема 4)

• 45 869
  • 449
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Аз взимам частна...малко меню-супа 200гр,основно 200гр и десерт 250гр....бях се засилила към държавната ама като видях грамажа се отказах

# 196
Здравейте 🙂 аз само ви четях, но се престраших да пиша. Имам момченце, родено на 18 декември ❤️ Хапва си почти всичко, с четири заместени хранения, 6 зъба, пълзи и ходи като го държим за ръце. Кърмих го 10 месеца,но от седмица вече не. Той сам се отказа. Много се радвам, че мога да се присъединя към вашата компания 😊

# 197
  • София
Добре дошла,  moonlight! Simple Smile

# 198
  • София
Здравейте, момичета!

Как сте? Как са бебоците, какво ново при вас?

Рая вече не само че ходи, ама направо тича. Нямах време до сега да и направя прощапулник, но живот и здраве, другата неделя ще организираме обичая.

Иначе хапва по добре от както е на кухня, интересно ми е да разбера дали и какво е качила този месец. Има 4 заместени хранения, но и си цока по цяла нощ, а и през деня когато си поиска

Венеца почна да и белее и да видим дали ще избие скоро някой зъб, че все още сме на 0.

Какво мислите за рождение дни на мъниците, които скоро предстоят, ще ги празнувсте ли, в тесен кръг или с повече гости?

Желая ви лека вечер и послушни бебета 😘

# 199
  • Пловдив
При Божидара тези зъби ни разказват играта....мажа с гелчета,давам прахчета,но има яки кризи на моменти

За рожденния ден,който е следващия месец ще го отпразнуваме вкъщи с моите родители,родителите на ММ и кумовете ни.Живот и здраве догодина мислим за кръщенка и може би ще поканим още близки.

Иначе Божидара си щъка все още като ме държи за пръста на ръката...явно не е готова да се пусне.

# 200
Привет, момичета!
Добре дошла, moonlight!
Еуфория, браво на Рая!
На Александра днес й излезе 2-ро зъбче. Обаче нещо май се разболява, едни сополи текнаха тази вечер... Дадох й изопринозин, вит.С, инхалация и Инфлуназал, дано да се размине. Много трудно с промиването на нослето и инхалациите, голяма борба пада, сама не мога да се оправя, но утре ще ми се наложи де.
Ние също сме на кухня, по 190 гр е храната. Искаха ни 30 бурканчета и 60 капачки нови.

# 201
По колко грама си хапват вашите дечица? Моя дребосък яде 200+грама, а е 8 кг...та не му личи, че си хапва доста. Не съм го записала на кухня, защото грамажа им е малък и няма да му стига.

# 202
  • София
Ние в четвъртък приключихме с ваксините за първата година 😁 Последните два пъти беше доста нервна вечер, плака след синфлорикса много. Много беше 30 минути де, но тя попринцип не плаче и по цяла една, та ми се стори цяла вечност 😟

И Ема вече е майстор на ходенето и започна да бърза. Съответно понякога прескача, понякога се спъва в разхвърляни играчки, но пада на коленца и ръчички и няма никакви проблеми. Досега се радваше че ходи и обикаляше около острова в кухнята като електрон 😂
От няколко дни е започнала да вдига ръце напред и нагоре като ходи и понякога ръмжи. Считаме, че тренира за зомби за Хелоуин.

Опитвам да я науча да дава. И да прибира/пъха, но май сме далеч. По цял ден прибирам кубчета и тя ги вади 😂

# 203
Бебчетата, които не са на кухня - всеки ден ли им готвите или хапват от вашето? Въобще как организирате какво да хапват, за да им е разнообразно?

# 204
  • Ловеч
Раздвижи се малко темичката
Добре дошла moonlight

Борил пълзи,няма намерение и желание да ходи.Има 7 зъба,а сега го мъчат предкътници,положението е весело🤪

За рожденният му ден поканихме роднини и близки,ноо под 70 човека няма да паднат🤔🤔 Голяма годинка ще правим и това е.Доста хора вече празнуват в тесен кръг,но на баткото правих голяма,ще направя и на малчо.Един път става на 1 годинка😃😃

Нещо ме наляга депресия като си помисля,че вече се разваля времето,в 17:00ч е почти тъмно иии е студено.Мразя зимата🤷🏻♀🤷🏻♀

# 205
  • София
Аз давам от нашето, а когато повтаряме или й чуквам 1-2 яйца, или й вадя имам замразени порции супа - пилешка, топчета, картофена...

За рождения ден ще ограничим кръга на някои роднини само. Първо, че детето само ще се стресира от твърде много хора. Второ, че ще е плъзнал някой грип. Неслучайно наричат първия рожден ден празник на майката, а не на детето. Е, майката нито иска да търчи след бебета по клубчета, нито да се мъчи да обръща внимание на някого, нито да прислужва вкъщи 😁

# 206
  • София
Привет, момичета!
Добре дошла, moonlight!
Еуфория, браво на Рая!
На Александра днес й излезе 2-ро зъбче. Обаче нещо май се разболява, едни сополи текнаха тази вечер... Дадох й изопринозин, вит.С, инхалация и Инфлуназал, дано да се размине. Много трудно с промиването на нослето и инхалациите, голяма борба пада, сама не мога да се оправя, но утре ще ми се наложи де.
Ние също сме на кухня, по 190 гр е храната. Искаха ни 30 бурканчета и 60 капачки нови.
Sunsunny2 изоприназина е доста сериозен имуностимулант за да се дава за сополи. Давам го на баткото когато положението стане много напечено и пак личната лекарка не е щастлива от факта. Върши страшно работа при варицела, но за сопол не е Ок. Изписан ли ви е? ако да сменяй лекарката. Смени го с Биозин - коластра. Ако е по-тежък вирус може и Авирон (въпреки, че баткото повръща от това), някой деца го поемат без проблеми. Калциев клюконат също може да даваш. Ти си преценяваш де, но ако подкараш изоприназина от сега за леки настинки после става тежко.

# 207
Бебчетата, които не са на кухня - всеки ден ли им готвите или хапват от вашето? Въобще как организирате какво да хапват, за да им е разнообразно?
Аз не му готвя всеки ден. Готвя една манджа и една супа да речем и 2 дни си яде това. Ако няма ядене му давам от нашето, като гледам да не му давам с подправки и тн. Ако пък и от нашето ядене не става да яде, му правя една супа и айде 😂

# 208
Аз им готвя всеки ден, ако остане го хвърлям и на следващия ден пак им готвя. Старая се всели ден да е различно веднъж или два пъти в седмицата правя пюрета със зелено (коприва, спанак,манголда и т.н.), един ден им правя ориз като се старая и той да е различен вид басмати ,червен , черен, един ден са на бобови . Когато започна да готвя за бебетата ми идва вдъхновение . Често ходя до магазина за плодове и зеленчуци за по голямо разнообразие. А що се отнася за кашите има толкова много семена и брашна , че не е проблем разнообразието и съчетаването , но почви всеки ден има елда в кашите , добре им действа на коремчетата.
Мисля че е рано да давам от нашата храна , има сол , олио и други неща които смятам да им спестя още дълго време.

# 209
Здравейтеее! Ние сме в очакване на зъби номер 3 и 4, съвсем тъничък венец има и ще избият. Разбира се, това е съпроводено с доста мрънкане и нощно събуждане, което е необичайно за нея. Тази нощ се събуди в 3.30 с рев и половин час се редувахме с мъжа ми да я приспим.
Новото е, че откакто и тя започна да върви хваната за ръце направо намрази проходилката. Минута след като я сложа вътре започва истеричен рев и протягане на ръце да я вземем веднага оттам. Взехме и една играчка за бутане и е много щастлива докато си я бута, но все още стоим зад нея.
За хапването - АМ изпива по 210 гр., но с бисвитка вътре, а останалите хранения 220 гр., като имам чувството, че спокойно би изяла и 250 гр., ако и дадем...нооо не даваме, че си е 10кг. шишка. Моята дъщеря е на частна кухня, тъй като държавната е от малко по-късна възраст. Гледам и сравнявам менюто и грамажите, в държавната порцията на супата е 150 гр., а основното и десерта по 200 гр., а в частната всичко е по 200 или 250 гр. Десертите изобщо не ги поръчвам, защото са предимно кисели, които тя не яде.
По повод храненето - има ли някоя от вас, която вечер преди АМ дава и нещо друго - супа, каша, пюре? Питам, защото от 2 седмици дъщеря ми се събужда гладна значително по-рано отколкото по принцип и след като я нахраня заспива за още час, час и половина.
Първия рожден ден много искаме да го съчетаем с кръщене, въпреки че ще е зима, но все още не сме взели окончателно решение. Само близки хора ще каним, но пак се събираме 20 и няколко човека и ще помислим дали ще се получат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт