Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 628
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • виртуално
Благодаря! Бомбата едп и фланкърите? Не ми говори нищо, извинявам се Smiley
Още един въпрос сладникавостта от кои нотки идва, ако въобще може да се класифицира по този начин?

https://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Flowerbomb-1460.html

# 151
Есенция Лимонова, сладостта може да дойде в 1 парфюм от много нотки. Ако ти се чете и разглежда, можеш да се запознаеш с групите на парфюмите и кои са характерните им нотки. Можеш да видиш и парфюмите, които съдържат нотки, които ти харесват:
https://www.fragrantica.com/notes/

Щом харесваш Givenchy Hot Couture – той е повече плодово-пикантен, сладостта му идва от плодовите нотки . В случая малинки, аз също обожавам малини в парфюм и затова нося Because It’s You Giorgio Armani – пробвай го при случай https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Emporio-Arman … -s-You-45257.html
Разбира се, ти може да усещаш като сладост и съвсем други нотки (мускус, сандалово дърво, кехлибар). Simple Smile

https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Hot-Couture-35.html – като отвориш линка на Hot-Couture можеш да се ориентираш и да вземеш идея за нещо подобно, ако погледнеш вляво – там има предложения на парфюми за хора с подобен вкус и да вземеш като идея какво да помиришеш, както и да разгледаш нотките му.

Като предложения – сладки ориенталци, наистина е доста широко понятие и могат да се дадат много, ама много предложения. Мирисане му е майката, за да откриеш Твоя си аромат. Smiley

# 152
  • София
Сладникавостта идва от ванилия, сметана, тонка, мед, шоколад, какао, кафе, пралини, маршмелоу, нуга, карамел, някои плодове...

# 153
  • Пловдив
Много ви благодаря! Страхотни сте! Sparkling Heart Надявам се по-лесно да се ориентирам сега.

# 154
Много ви благодаря! Страхотни сте! Sparkling Heart Надявам се по-лесно да се ориентирам сега.

Здравей Simple Smile Чудесни предложения са ти дали Simple Smile Усещането за сладост е много относително, поне при мен - забелязала съм, че много често моите възприятия нямат нищо общо с тези на повечето хора. Имайки предвид това, ще си позволя и аз да ти дам няколко предложения:
Girl of now forever на Elie Saab /също може и останалите два от серията/ - водят се ориенталски, за мен са сладки, а също във Forever има и червени плодчета.
Другият е мой голям любимец - Dolce&Gabbana - The only one. The only one 2 също е приятен, сладък, отново с тези толкова популярни напоследък червени плодове.
И последно предложение с участващи червени плодчета - Girls can Say anything на Zadig&Voltaire.
Дано скоро откриеш идеалният за теб аромат!

Последна редакция: вт, 17 сеп 2019, 18:02 от princess_07

# 155
  • София
Есенция Лимонова, за мен ориенталската сладост е свързана с амбъра (amber във Фрагрантика). Иначе  другите дами вече са изброили кои останали ноти дават сладост в композицията (ванилия, мед, тонка, захар, карамел, нуга, захарен памук - cotton candy, твърд карамел - toffee, сушени плодове и т.н.). Та за да подхождаш по-структурирано при тестването в бъдеще, може да започнеш от тестването на сладки парфюми с амбър, за да разбереш дали ти понася тази нота (несъмнено ще я разпознаеш, специфична е), ето няколко предложения, които се намират в моловете за проба: Ambre D'Alexandrie Boucheron, Ambre Imperial Van Cleef & Arpels, Royal Amber S.T. Dupont. Oт ориенталската серия на Дюпон би могла да погледнеш и Vanilla & Leather S.T. Dupont, a oт Ван Клийф в допълнение към амбъра и Bois Doré Van Cleef & Arpels - тонка и ванилия.
Eто и едно бюджетно, но много добро предложение от Лакост с нуга: Eau De Lacoste Sensuelle Lacoste.
Успех с пробите и намирането на нещо любимо, в момента преобладават сладките парфюми сред предложенията в моловете, така че рано или късно ще си намериш любимец. Wink

Последна редакция: вт, 17 сеп 2019, 19:16 от Klodilia

# 156
Здравейте,
И аз да се запиша в есенната тема. Нямам определени за този сезон парфюми, всичко ми зависи от настроението сутрин. Ели Сааб Girl of now много ми допада за хладно и влажно време, също и This is Her Z&V.
При мен вече си е напълно есен, вали, мрак.. Носи ми се нещо меко топло и удобно-и дрехи, и парфюми.
Последните седмици разгледах щанда  на Atkinson's - доста разнообразни и добре направени, те имат и дълга традиция като официален парфюмер на кралското семейство във Великобритания. Два ме впечатлиха особено:
Oud save the queen, който е разкошен, топъл и богат, но накрая остава силна нотка на канела и запалени пръчици, която не ми е любима.
Her Majesty the Oud - този е по сух, също много добре композиран и със по-силна удова нотка, която остава на края като самотен боец.

Трайни са и много добре излъчват.

За мое учудване силно ме привлича и Alien Eau Extraordinaire Mugler,   аз по принцип не понасям Извънземното... Но има много ниска трайност в сравнение с другите парфюми на къщата.Чудя му се.

Напълно съм съгласна  и с написаното от Ковачева за новия Мон Герлен - прекрасен е, лавандулата е много силна и сладка, без ретро нотки. Ако всички преди него са ми просто приятни, този опредлено ме замая. За есен и зима ще е прекрасен. Аз го пръснах на себе си и на едно памуче за сваляне на грим преди седмица, мушнах после памучето във възглавницата. Все още се усеща доста добре.
Червения Нарцисо ми е също много любим.
С нощния Трезор още не може да се спогодим обаче, на инат го пръскам и той на инат ме задушава. Ще се разделим май ...

# 157
Трети ден съм с Ружа на Нарцисо. Малко на ароматизатор в бутик за дрехи ми мирише напоследък, но пък ми е много приятен.

# 158
Намерих си моята Мансера - Choco violette. Като любител на виолетките направо се влюбих в тази. Сякаш съм усещала същата виолетка и в друг парфюм, но без шоколада и много ми хареса. За съжаление не знам кой. Шоколада е силно лешников при мен. По някакъв начин излъчването ми напомня на Florentina на Sylvaine Delacourte. Съжалявам, че не мога да описвам по-добре Simple Smile

# 159
Поръчах на сляпо Noir Pour Femme Tom Ford for women, надявам се да не се разочаровам. Smiley

Скрит текст:
Ако има любителки, само подшушвам, че 30-тичката е в момента на много изгодна цена в Парфимо.

# 160
  • Sofia
Аз се възползвах от офертата за ТФ, както и поръчах на Francesca dell’Oro - One More. Grinning
Вторият ми е много интересен. Bowtie

# 161
Поръчах на сляпо Noir Pour Femme Tom Ford for women, надявам се да не се разочаровам. Smiley

Скрит текст:
Ако има любителки, само подшушвам, че 30-тичката е в момента на много изгодна цена в Парфимо.

Базила, Много благодаря, че сподели за ТФ Heart Exl

# 162
Аз се възползвах от офертата за ТФ, както и поръчах на Francesca dell’Oro - One More. Grinning
Вторият ми е много интересен. Bowtie
One More e чуден лимонов сладкиш с подправкови елементи.
Много прилича на Lira Xerjoff.

# 163
  • Бургас
Момичета,моля да опишете ако познавате https://www.fragrantica.ru/perfume/Jul-et-Mad-Paris/Bella-Donna-43978.html Йоан,Денс,Раличка или някоя друга дама дали го познавате,ще съм много благодарна ако някой ми даде и проба от него.Ще се отблагодаря.

# 164

Не ми се вярва да се разочароваш. За мене не е чудо на чудесата, но е много приятен за идващия сезон и аз забърсах току що един за разнообразие. Хем е гурме, хем не е накъртващ , тествала съм го два-три пъти бегло в магазин. Дано ни хареса. Smile а цената за 30 мл е трепач.

Общи условия

Активация на акаунт