Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 797
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Базила, много се радвам, че си се спряла на този вариант с Булгарито - отличен избор Hands Ok Hand
Колкото до Картието - всъщност версията Pasha de Cartier Edition Noire е много хубава, изпипана и модерна, и аз определно я харесвам Smiley Успех с подаръка Simple Smile

Дано и CoCo`Milk  сполучи с изненадата Hands Plus1

# 346
Имате ли навик да поръчвате парфюми на сляпо? По опаковка, ревю, препоръка?

# 347
  • Sofia
Аз съм рисков купувач. Много рядко съм душила парфюма предварително. Grinning

Парфюмът за деня ми беше - Лалик Льо Парфюм. Sunglasses

# 348
Да, постоянно. Но имам много опит и купувам само скъпи нишови аромати така. Менстрийм никога. Винаги съветвам другите хора да не купуват насляпо.

# 349
Скрит текст:
Аз съм рисков купувач. Много рядко съм душила парфюма предварително.

# 350
  • София
Скрит текст:
Аз съм рисков купувач. Много рядко съм душила парфюма предварително.

Бройте ме и мен ImpImpImp

# 351
  • Пловдив
Аз също купувам често насляпо, защото няма къде да пробвам някои не толкова популярни аромати. Но преди това чета доста и проучвам. Имала съм само 1-2 издънки, всичко останало е било добро попадение.

# 352
Попитах, за да успокоя гузна съвест. Joy Както си разглеждах постове тук и реклама... Няма да цитирам сайта, за да не ядосвам администраторите, но на въпросния сайт - намаления. Е, не се стърпях, поръчах, но единия аромат не съм го пробвала. Исках да се убедя, че е нормално. Blush

# 353
Да, купувала съм парфюми на сляпо и сега също обмислям такава покупка. Различно е всеки път, прочела съм нещо, някое шишенце и състав ми харесал, някой препоръчал.
За издънки да случват се. Също се случва нещо, които първоначално не са ми харесали, впоследствие да ми харесат или неща, които харесвам, след време вече да не ми носят тази радост.
А аз точно нишовите не купувам насляпо, че там грешките са скъпи.

Днес пробвах Cloud на Ариана Гранде, предимно заради това, че казват, че прилича на Бакара Руж, който не познавам, равен ми е от началото до края някак пудрено сладък.

# 354

Обикновено не го правя. Има изключения, разбира се.
По препоръка на съфорумка с подобен вкус и гардероб да, но само ако става дума за ноти и тип аромат които са "мои", и са сравнително финансово безопасни. Последните два бяха супер успешни попадения, и двата на ЕА- 5th Avenue Royale и White Tea. Heart Eyes
По опаковка категорично не.
Най-грозните опаковки понякога крият най-големи съкровища, и обратното.

Бомбастични ревюта чета с интерес и тествам многократно, но не поръчвам.
На сляпо отливка от 10-20мл не е проблем обаче, ако съм толкова любопитна.

# 355
По опаковка категорично не.
Най-грозните опаковки понякога крият най-големи съкровища, и обратното.

Ужас... Засрамих се. Аз все по опаковка избирам. Има шишета, които ме привличат и искам да ги имам. Heart

# 356
  • София
Много често. Даже бих казала постоянно. Но никога по еуфорични мнения от темата. Познавам вкуса на доста от хората тук и знам кой е от моята парфюмна кръвна група и чие мнение ще изчета с удоволствие, но само като художествено произведение. Гледам във фрагрантика съставки, прилики, мнения, година на създаване и т.н. Много рядко имам фалове и то основно когато въпреки принципите си се подведа по масовата истерия. Последният ми такъв кикс беше с Tenue de soire. За щастие много хора го харесват, та бързо го задомих при друга ценителка.

# 357
Аз се ориентирам само по усещане. Не мога да кажа например, че харесвам само аромати с пачули... Трудно ми е да определя нотките. Не мога и да дефинирам категория, защото любимите ми са в различни.

# 358
Аз вече тествам преди да поръчам,че имах неприятни изненади. А иначе чета ревюта, мнения, но не се решавам да поръчам, не че не се изкушавам. Харесването и парфюмният вкус са субективни за всеки и най-често това, което се харесва на друг - на мен не ми допада. Последната покупка на сляпо беше Jeanne Arthes Sultane nuit fatale.

# 359
Преди купувах много разумно - проба, поне час, за да се развие на кожата и чак тогава... В последно време обаче все се изкушавам от онлайн пазаруването и докато се усетя, съм харесала нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт