Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 641
  • 744
  •   1
Отговори
# 510

Chocolat_, не го приемай като заяждане, но аз бих си го купила, да. Рядко се водя по чужди ревюта и както споменах - отдавна следя марката. Simple Smile

Точно това имах предвид, че който го харесва и познава ще си го купи без значение чужди ревюта. На мен парфюмна приятелка която ми знае вкуса ми спомена , че не е баш мой и аз затова се въздържах засега. Като го пробвам след време ще стане ясно. На насляпо улучилите- честито, останалите ги чакаме в размените. Grinning

# 511
  • София
Така, идвам да споделя последните ми впечатления от тествани наскоро парфюмчета Grinning Ще са хубави и не толкова, изключително според личните ми усещания. Но може пък и да помогна на някой при избора Peace

Потресох се от Rawaa, честно  Shocked Не знам, кога и с какво настроение може да се носи това чудо. Много плътен по-арабски задушлив, тлъст и плосък парфюм е. Евала на тези, които успяха да се сприятелят с него, да ви носи удоволствие и кеф. Не е моята бира, обаче, никак.

Новия Mon Guerlain Eau de Parfum Intense е с много красив "сок", доста по-хубав и различен за мен по сравнение с предишните му версии. Прекрасна чиста и вкусна лавандула усетих в началото /в предишните не ми се получи да я намеря/, хубав е ароматът, но накрая пак се свлече към една по-обикновена сладко-цветна база. Признавам обаче, че бих го носила, ако някой ми подари Flutter

Lavender Extreme Tom Ford ми хареса Heart Eyes, бих го носила с кеф. Имам и аз две много любими лавандулки, но и тази с удоволствие мога да я приютя. Само дето не ми харесва цената му Laughing Ако някой ден евентуално пръкне на промоция в някой сайт, примерно, може да го стрелна.

Mémoire d’une Odeur Gucci – супер готин, интересен и не ми прилича на никой познат парфюм /нескромно смея да твърдя, че съм тествала доста Laughing/. Толкова е мил и тревист, а аз обожавам треволяци и зеленилки. Ще го взема в някой момент специално за дните, когато ми се иска нещо успокояващо, навяващо хубави спомени и дзен усещания.

Тествах и две нови за мен Алегории на Герлен. Aqua Allegoria Coconut Fizz – един прекрасен «таратор» като за мен Laughing, много летен и настроенчески, планувам го за лятото 2020.

Aqua Allegoria Ginger Piccante – страхотен джинджифил в началото, много свеж и истински, обаче абсолютно развален и убит от мускалена роза, която изобщо не се очакваше в тази пирамида /според мен/ и която буквално пъди всички други хубави ноти от пирамидата му и се намества на кожата като кралица и седи там до край ooooh!

Пробвах и други аромати, но за тях ще пиша някой друг път. Хубав и ароматен ден на всички! bouquet

# 512
  • Пловдив
Здравейте отново! Изключително съм благодарна за предложенията, които ми дадохте за сладникъв аромат. Така открих новата си любов- Dolce & Gabbana - The only one. Честно казано никога не бих посегнала към него, защото не харесвам The one въобще.

Сега обмислям една поръчка на сляпо и ще се радвам да разбера мнението ви. Колебая се между GUERLAIN LA PETITE ROBE NOIRE BLACK PERFECTO edp и Guerlain Shalimar edt. (Харесвам Guerlain Shalimar edp) Прочетох доста противоречиви коментари и по-скоро си мисля, че не стават да се поръчват без проба...имам нужда от побутване, но не знам в коя посока Smiley

# 513
О, дева Марийо, и ти, Йосифе, дърводелецо! WTF?! Joy
Писах, брисах, и а-ха да се изкажа по горещия спор, ама, в крайна сметка реших, че аз не съм в състояние да помогна тук.

Извън веселбата, да си кажа за есенните парфюми - нямам такива.Grinning Не, сериозно, не си деля ароматите на сезони; когато, каквото ми се приноси, нося.
Конкретно през последния месец, въпреки че до скоро дори и тук не беше есен, разносвам:
- Орхидеите - вече стана ясно, че без Black Orchid не мога да живея, Velvet също, Soleil си я пазя за плажа през ноември Heart
- Addict - единственото дъно, което видях наскоро, и то от толкова my precious версия 2002. Имам едно мини все още останало, ама тия минита са бошлаф работа.
Успях обаче да си набавя едно шишенце от 2012-то лето - амии, хубав е, ама не е точно първото издание. Онова силно подправково, сгряващо, тежко, гъсто и тъмно нещо, което те обгръща като пашкул, ех...
- Kingdom Alexander Mcqueen - явно съм му поотвикнала, не съм го носила сигурно от година, и ми дойде една идея по dirty
- Olympea Legend - въпреки, че се влюбих в нея през лятото, топлата есен се оказа по-добрият сезон за носене. В хладното, на преден план излизат сливите и са толкова вкусни...
От тук се вдъхнових и сега преследвам някоя от старите версии на Poison - там сливата е умопомрачителна.
Дълбоко съм заинтересувана и от една друга слива Rolling Eyes, но за нея ще пиша чак, когато успея да я тестам /което най-вероятно няма да е скоро/. Засега само чета мнения и слюноотделям обилно.
Което ме кара да кривна малко в другата подтема, обсъждана наскоро - много обичам да чета мнения на потребители /без някакви напъни за поезия, тип 'три венчелистета почиват в легло от локум и балдахин от бадеми'/, но никога не съм и няма да купя парфюм само на тази база. Имам нос, не малък, и глава, която не винаги взима преднина, ама... все пак.
Имала съм "слепи" покупки, но те бяха продиктувани от изгодната им цена; слава богу, и двете се оказаха абсолютни попадения и сега са ми сред любимците. Третата беше ужас, но пък за 5 £ може да е колкото си иска ужас.
Не се влияя нито от моди, нито от авторитети, просто ми е интересна и чуждата гледна точка за ароматите.

И накрая да споделя, че сбъднах най-голямото си парфюмно желание - TF Vanille Fatale! HeartHeartHeart
Така силно се влюбих в този парфюм, че два месеца сън не спах, докато накрая просто не издържах.
Имам някакъв психологически праг, който ме спира да купувам парфюми, които струват стотици паунди, левове, виетнамски донги, но тук просто нямаше как.
Докато изгарях в радините си вълнения, пробвах и разносих и Tobacco Vanille, да не вземе пък да ми хареса повече - ами, не, не можа да измести Фаталната от сърцето ми. Хубав е, частта с подправките е просто извънземна, но тя трае кратко и после много ми напомня на TF Noir, който вече имам.

# 514
Аризона, честита придобивка и пиши по често Heart Exl

# 515
  • Пловдив
О, дева Марийо, и ти, Йосифе, дърводелецо! WTF?! Joy
Писах, брисах, и а-ха да се изкажа по горещия спор, ама, в крайна сметка реших, че аз не съм в състояние да помогна тук.

Извън веселбата, да си кажа за есенните парфюми - нямам такива.Grinning Не, сериозно, не си деля ароматите на сезони; когато, каквото ми се приноси, нося.
Конкретно през последния месец, въпреки че до скоро дори и тук не беше есен, разносвам:
- Орхидеите - вече стана ясно, че без Black Orchid не мога да живея, Velvet също, Soleil си я пазя за плажа през ноември Heart
- Addict - единственото дъно, което видях наскоро, и то от толкова my precious версия 2002. Имам едно мини все още останало, ама тия минита са бошлаф работа.
Успях обаче да си набавя едно шишенце от 2012-то лето - амии, хубав е, ама не е точно първото издание. Онова силно подправково, сгряващо, тежко, гъсто и тъмно нещо, което те обгръща като пашкул, ех...
- Kingdom Alexander Mcqueen - явно съм му поотвикнала, не съм го носила сигурно от година, и ми дойде една идея по dirty
- Olympea Legend - въпреки, че се влюбих в нея през лятото, топлата есен се оказа по-добрият сезон за носене. В хладното, на преден план излизат сливите и са толкова вкусни...
От тук се вдъхнових и сега преследвам някоя от старите версии на Poison - там сливата е умопомрачителна.
Дълбоко съм заинтересувана и от една друга слива Rolling Eyes, но за нея ще пиша чак, когато успея да я тестам /което най-вероятно няма да е скоро/. Засега само чета мнения и слюноотделям обилно.
Което ме кара да кривна малко в другата подтема, обсъждана наскоро - много обичам да чета мнения на потребители /без някакви напъни за поезия, тип 'три венчелистета почиват в легло от локум и балдахин от бадеми'/, но никога не съм и няма да купя парфюм само на тази база. Имам нос, не малък, и глава, която не винаги взима преднина, ама... все пак.
Имала съм "слепи" покупки, но те бяха продиктувани от изгодната им цена; слава богу, и двете се оказаха абсолютни попадения и сега са ми сред любимците. Третата беше ужас, но пък за 5 £ може да е колкото си иска ужас.
Не се влияя нито от моди, нито от авторитети, просто ми е интересна и чуждата гледна точка за ароматите.

И накрая да споделя, че сбъднах най-голямото си парфюмно желание - TF Vanille Fatale! HeartHeartHeart
Така силно се влюбих в този парфюм, че два месеца сън не спах, докато накрая просто не издържах.
Имам някакъв психологически праг, който ме спира да купувам парфюми, които струват стотици паунди, левове, виетнамски донги, но тук просто нямаше как.
Докато изгарях в радините си вълнения, пробвах и разносих и Tobacco Vanille, да не вземе пък да ми хареса повече - ами, не, не можа да измести Фаталната от сърцето ми. Хубав е, частта с подправките е просто извънземна, но тя трае кратко и после много ми напомня на TF Noir, който вече имам.
Защо няма опция със смееща емотикона като на фейса😂 под коментарите, благодаря ти смях се от сърце оправи ми настроението за деня😘

# 516
  • на последния етаж
Обикновено колко време след пускането на пазара се появява най-малката разфасовка? Искам да си купя 30мл от последния Mon. Blush

# 517
Libre  и аз го тествах във фришоп, в Дъглас и БЗ още май не е зареден.
Sunatraction не се учудвам, че не ти е допаднал,  по принцип   мисля , че няма да хареса на гурме феновете, твърде хладен и прозрачен е . Като цяло не съм убедена, че ще стане масов хит сред женската аудитория. Трябва да  харесват фужери , а  според мен много жени ги свързват повече с мъжки тип парфюми.

Чудех се дали да взема отношение, обаче чета и препрочитам мнението на Ковачева и нищо обидно  и грубо не намирам в него. Да,  вярно негативно мнение е , да -не е само за конкретен парфюм , а за цялата марка,  обаче всеки  е свободен не само  да изрази собствените си позитивни и негативни усещания, но и да стори това  когато и доколкото прецени.  Боклука за един е съкровище за друг. Личните усещания за това са си лични и няма защо някой да се чувства обиден  от тях.

SOTD Boucheron Quatre Еn Rouge -прекрасно се развива в това  циганско лято .

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 14:58 от BoMarina

# 518
  • Бургас
Сега обмислям една поръчка на сляпо и ще се радвам да разбера мнението ви. Колебая се между GUERLAIN LA PETITE ROBE NOIRE BLACK PERFECTO edp и Guerlain Shalimar EDT. (Харесвам Guerlain Shalimar edp) Прочетох доста противоречиви коментари и по-скоро си мисля, че не стават да се поръчват без проба...имам нужда от побутване, но не знам в коя посока Smiley
Никак не са за "сляпа поръчка".
GUERLAIN LA PETITE ROBE NOIRE BLACK PERFECTO edp е първо кожен, а после сладък. Какъв е опитът ти с аромати с кожа? Определено не се харесват от всеки.
Guerlain Shalimar edt и прекрасен, но отново не е от модерните сладости и също рисков за поръчка без предварителен тест. Но предвид, че си запозната с парфюмната вода и тяхната принадлежност към едно семейство има шанс да ти допадне.
Обикновено колко време след пускането на пазара се появява най-малката разфасовка? Искам да си купя 30мл от последния Mon. Blush
Лита, в сайта на Дъглас го има.
 Ако го поръчаш днес има 10 % намаление
Скрит текст:
САМО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ:

10% ЗА ПОРЪЧКИ МЕЖДУ 100 И 200ЛВ - код douglas10

15% ЗА ПОРЪЧКИ НАД 200ЛВ - код douglas15

# 519
  • Велико Търново
Аз, напук на новоизлезлите парфюми напоследък, взех че поднових отново стария Шанел О Премиер Simple Smile Днес му е топличко, но при последващо захлаждане, с удоволствие ще му се насладя.

# 520
  • Sofia
BoMarina, бих му дала втори шанс-проба, тъй като може би го задуших с другите аромати и горкото се скри пораженчески. Head Band
Все пак харесах Органза на Живонши /за пример/, застана ми добре, мога да кривна от гурме предпочитанията си. Bowtie
Да не забравя и новото Гучи със странното име - също ми допадна. Grinning

Есенция Лимонова, при мен Блек Перфето е сладникаво-кисел, подправен с черен чай, другият не го познавам. Simple Smile)))

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 15:40 от sunattraction

# 521
  • Бургас
С удоволствие бих се запознала с парфюмите на Франческа,кой ще ме запознае да не посочвам/Сънче/,хаха.Шегувам се разбира се,Есенция,щом харесваш Шалимар едп според мен ще ти хареса и едт,макар за мен да имат някой разлики.Герлена не е за на сляпо според мен,аз никак не го харесвам.Обичам Органза,при мен не е изобщо толкова ретро,Лейди от поста ти разбирам,че са заредени Габриел/новия/ и Мон Интенз,ако си ги пробвала тук,трябва да ходя и аз.

# 522
  • Бургас
................взех че поднових отново стария Шанел О Премиер Simple Smile Днес му е топличко, .......................
Никога не бих си го представила като палфюм за студено. Самият той е студен и елегантен.... имах аромата в старата бутилка, не съм пробвала този в новият флакон, но пък колко да се различават?
Иначе Честито! Имам останали 2-3-5 мл ще взема и аз да го пробвам в студено, пък знае ли се Simple Smile

Все пак харесах Органза на ИСЛ /за пример/..........
Живанши?! Или пропускам някаква новост?

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 15:35 от . Яна .

# 523
  • Велико Търново
Яна, аз поне не намирам особени разлики със стария флакон - пак се усеща пачули, ванилия и сандалово дърво. На мен ми харесва повече при температури 20-25 градуса, но в момента тук е 32 и се губи целият му блясък Wink

# 524
  • Пловдив
Нямам опит с кожа и мен това ме притеснява, мисля да се доверя на интуицията си и да поръчам Shalimar, само се надявам да е достъчно траен върху кожата ми.

Общи условия

Активация на акаунт