Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 723
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
*Biskvitka*, сега те разбрах. Останах с впечатление, че го ползваш за зимен. Иначе си абсолютно права, че жегите го поглъщат.

# 526
  • София
с три ръце за Шалимар едт
този парфюм е не траен, той е безкраен
любимата ми версия на Шалимар Heart Eyes

# 527
  • Sofia

Все пак харесах Органза на ИСЛ /за пример/..........
Живанши?! Или пропускам някаква новост?

Благодаря за поправката, нещо съм се отнесла и съм писала с г*за си. Joy

# 528
  • Бургас

...................нещо съм се отнесла и съм писала с г*за си. Joy
г*за ти има вкус, и аз харесвам Органза

# 529
  • София
Прелетях през Сефората в Дъ Мол на път за съвсем други магазини и не видях изобщо новия Мон Интенз, но нямах време да питам. Вие къде го тествахте?

Пробвах Диор Джой Интенз, но не ми допадна... (а миналогодишния Джой ми харесваше и си го изпръсках с кеф). От Идола на Ланком бих изпръскала една 25-ица с удоволствие, но само ако се задържи така топло времето. Май по-скоро за напролет бих оставила това свое желание, Да видим дали още ще го има или нови по-атрактивни ще го превземат.

Бела, радвам се, че се появи!

# 530
  • Пловдив
с три ръце за Шалимар едт
този парфюм е не траен, той е безкраен
любимата ми версия на Шалимар Heart Eyes

Ами нямам търпение да дойде и да проверя, дано се окаже любов. Smile

# 531
Пробвала ли си го някога Шалимар?

# 532
С удоволствие бих се запознала с парфюмите на Франческа,кой ще ме запознае да не посочвам/Сънче/,хаха.Шегувам се разбира се,Есенция,щом харесваш Шалимар едп според мен ще ти хареса и едт,макар за мен да имат някой разлики.Герлена не е за на сляпо според мен,аз никак не го харесвам.Обичам Органза,при мен не е изобщо толкова ретро,Лейди от поста ти разбирам,че са заредени Габриел/новия/ и Мон Интенз,ако си ги пробвала тук,трябва да ходя и аз.
Мон Герлен Интенз го има вече, Габриел не знам, пробвах го в извън България.

# 533
  • Пловдив
Пробвала ли си го някога Шалимар?
Имала съм едп и много ми харесваше. Много различни ли са?

# 534
Имат разлики, но не много.

# 535
  • виртуално
Пробвах Мон Интенз. Много добре балансиран, обгръщащ,влачи шлейф и от едно пръскане, но ... тук ванилията омекотява лавандулата. Няма я чистотата и звънливостта на първообраза. Аз лично ще го пропусна и ще си взема втора , по-голяма бутилка от Мон.

След около час при мен взе силно да се доближава до флоралния

# 536
Защо няма опция със смееща емотикона като на фейса😂 под коментарите, благодаря ти смях се от сърце оправи ми настроението за деня😘
Радвам се, че съм усмихнала някого днес! Hug

blue75, благодаря! Hug
Ами, опитвам се, обаче не винаги имам какво да кажа. Затова събирам материал известно време и после идвам да словоблудствам на воля. Grinning

Да не е съвсем офф, да кажа, че лятото, след като прочетох статията във фрагрантика, че Шалимар бил един от любимите парфюми на Фрида Кало, се засилих да го захаресам и аз, обаче не би... Не можах.
Имам някакъв бегъл спомен, че някога съм носила ЕДТ и той ми харесваше много /миришеше ми точно на лимонов пай, който сега е актуален тъдява/, но ЕДП ме изтормози. Започва убийствено красиво и тъкмо да си помисля, че ще се харесаме... и онази пудреност ме хваща за гърлото и ме души с часове.
Явно няма да мириша като Фрида.

# 537
Пробвах Мон Интенз. Много добре балансиран, обгръщащ,влачи шлейф и от едно пръскане, но ... тук ванилията омекотява лавандулата. Няма я чистотата и звънливостта на първообраза. Аз лично ще го пропусна и ще си взема втора , по-голяма бутилка от Мон.

След около час при мен взе силно да се доближава до флоралния
Точно същото усещание имах и аз и се чудех, как да го опиша. Ще си остана на първообраза засега и аз.

# 538
  • София
Потресох се от Rawaa, честно  Shocked Не знам, кога и с какво настроение може да се носи това чудо. Много плътен по-арабски задушлив, тлъст и плосък парфюм е. Евала на тези, които успяха да се сприятелят с него, да ви носи удоволствие и кеф. Не е моята бира, обаче, никак.

sympathy -  не споделям това впечателние по никакъв начин.
За мен Rawaa нито е арабски, нито задушлив, още по-малко тлъст. За мен той е нормален гурме парфюм от европейски стил. Не случайно е сравяван с този или онзи европейски хит и това не е случайно.
Учудвам се от тези ти думи за потреси и тн, тъй като помня, че си от изявените фенове на страхотния и за мен Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian, но  той какъв е? Нежен и звънлив? Ефирен и зелен? Свеж и въздушен? Невинен и тънък? Wink

# 539
  • София
Потресох се от Rawaa, честно  Shocked Не знам, кога и с какво настроение може да се носи това чудо. Много плътен по-арабски задушлив, тлъст и плосък парфюм е. Евала на тези, които успяха да се сприятелят с него, да ви носи удоволствие и кеф. Не е моята бира, обаче, никак.

sympathy -  не споделям това впечателние по никакъв начин.
За мен Rawaa нито е арабски, нито задушлив, още по-малко тлъст. За мен той е нормален гурме парфюм от европейски стил. Не случайно е сравяван с този или онзи европейски хит и това не е случайно.
Учудвам се от тези ти думи за потреси и тн, тъй като помня, че си от изявените фенове на страхотния и за мен Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian, но  той какъв е? Нежен и звънлив? Ефирен и зелен? Свеж и въздушен? Невинен и тънък? Wink
Споделям изключително личното си мнения и усещания, още повече, че очаквах нещо наистина впечатляващо след всичко, което прочетох в темата за този парфюм. И пак се повторя, колкото сме различни всички, толкова и са ни различни вкусовете👌 Лошо няма. Но във всички случаи пак ще кажа, че нито един арабски парфюм не бива да се купува насляпо.
Никакъв паралел не виждам между Rawaa и Baccarat, като небето и земята са тези два парфюма. За мен в Baccarat няма болница, бинтове и тн, йод може би, но ми харесва. Именно звънтящ, атмосферен и уникално пронизващ го усещам, плюс при мен има и горски ягоди и като цяло абсолютен шедьовър е този парфюм, не напразно е толкова популярен. Дамския Аристократ на Аджмал се доближава доста до него, но му липсва това фино усещане, новия Монтал също има прилика, но и повече роза за моя вкус. Не отричам като цяло арабски произведения, просто за мен лично са грубовати в повечето случаи.

Общи условия

Активация на акаунт