Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 767
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
И още два се сетих, които наистина са бюджетни и с подобна звучене Cafe Tonka и Vanille Noire:
https://www.fragrantica.fr/parfum/Les-Senteurs-Gourmandes/Cafe-Tonka-43194.html

Vanille Noire и аз препоръчвам. Приятен и доста траен, а моята кожа не задържа почти никой аромат.

# 301
Благодаря Ви Vrabcho_, sunattraction,Thaicho. Дадохте ми доста неща за тестване.

# 302
  • София
Докато си чакам Noir Pour Femme Tom Ford, извъртях още няколко парфюма на сляпо. Ще се радвам някой да сподели за Lalique Pour Homme.
Мога да споделя за Lalique Pour Homme EDP версията, която преполагам очакваш.
Като цяло е много изискан, стилен и зрял дървесен, откровено мъжки парфюм.
От началото до края му, композицията е дървесна, леко суха, но ароматна, рафинирана и с чудесно плавно и хармонично развитие. Започва малко по-сухо и стегнато в класически стил -  с подчертани цитурси,  както и ароматни нюанси на лавандула и хвойна. Именно тук е молбата ми, да не бързате да го отписвате с мъжа ти - само началото е малко така по-сериозно и класическо. В последствие се развива прекрасно, когато се намесят нотки на ванилия и амбър. Тогав парфюма излиза от твърде суховатото и дървесно звучене, и добива по-объл и мек, привлекателен характер. Като с това не казвам, че е сладък  - даже напротив. Сложен до модерните концепции,  Lalique Pour Homme EDP би звучал направо като професионелен ниш без плодове, без плътна сладост или гурме нотки.  Парфюмите на Лалик винаги излъчват един финес, който съм забелязал в ароматите им и тук също го има.
Помня, че с мъжа ти сте фенове на L'Envol de Cartier, което ме навежда на мисълта, че и за този има добър шанс да го харесате. Това, което ме плени в Lalique Pour Homme EDP е, че въпреки класическата насока на парфюма, в развитието си, той не звучи ретро, остарял, дядовски и тн.
Очарователно е как Лалик са успяли по великолепен начин да въплатят непреходната мъжка елегантност в парфюм. Абсолютна находка е, най-вече за мъже харесващи и търсещи по-професионални и солидни мъжествени аромати.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 10:41 от Deetron

# 303
Искрено благодаря за споделянето, Deetron. Blue Heart
Да, и моите наблюдения над парфюмите на Лалик са същите и затова реших да действам на сляпо. Абсолютно си усетил посоката на вкусовете ни. Кехлибар и дървесина щом се усещат – значи няма как чак толкова да не ни хареса. А щом споделяш за мъжка елегантност в джентълменски стил – вече чакам с нетърпение. Може ли жена да го носи според теб? Smiley

# 304
  • София
Искрено благодаря за споделянето, Deetron. Blue Heart
Да, и моите наблюдения над парфюмите на Лалик са същите и затова реших да действам на сляпо. Абсолютно си усетил посоката на вкусовете ни. Кехлибар и дървесина щом се усещат – значи няма как чак толкова да не ни хареса. А щом споделяш за мъжка елегантност в джентълменски стил – вече чакам с нетърпение. Може ли жена да го носи според теб? Smiley
Ааа не, абсурд е да го носи жена. Особено в първите минути носи усещане за класически фужерен мъжки парфюм, с известни бръснарски нюанси, като в това не влагам негативен смисъл. Просто си мирише на Мъж Smiley

# 305
  • The Evergreen State
Здравейте парфюмни, предполагам всеки от вас е попадал на ютюбъри правещи ревюта на парфюми, сигурно си имате и любими такива които следите с интерес. Наскоро попаднах на много интересен за мен канал, жената има богата колекция и на мен лично много ми допада начина на ревю (с някои мнения се съгласявам, с други - не, но представянето е винаги много интересно). Тя коментира парфюм на Kurkjian Feminin Pluriel,  видях че го има при мен в един от магазините, стана ми любопитен, бихте ли споделили нещо за него ако го познавате? Благодаря Simple Smile

# 306
  • на село
Събирам мнения за Obsession на Келвин Клайн. Ретро ли е, тежък ли е? Струва ми се подходящ за студено време, но може би трябва да се внимава с количеството. Обмислям го като вариант за подарък, но може би ще го ползвам и аз.

Всъщност търся нещо, което да се доближава до Слонът на Кензо. Излязоха ми в една ароматна категория, затова питам за Obsession. Но, разбира се, ако имате и други предложения, ще ги взема под внимание.

Ретро. Осемдесетарски, със силно осезаема канела. Поне за мен /не зная от къде идва - сега като се загледах в пирамидата, няма/. Онзи ден реших да го поразнося в офиса и мненията на колежките бяха противоречиви, към сдържани Stuck Out Tongue

# 307
Здравейте парфюмни, предполагам всеки от вас е попадал на ютюбъри правещи ревюта на парфюми, сигурно си имате и любими такива които следите с интерес. Наскоро попаднах на много интересен за мен канал, жената има богата колекция и на мен лично много ми допада начина на ревю (с някои мнения се съгласявам, с други - не, но представянето е винаги много интересно). Тя коментира парфюм на Kurkjian Feminin Pluriel,  видях че го има при мен в един от магазините, стана ми любопитен, бихте ли споделили нещо за него ако го познавате? Благодаря Simple Smile

Аз не сьм голяма почитателка на цветните аромати, но Feminin Pluriel ми харесва. Мирише ми на чисто и цветно едновременно. Носих го доста в горещините лятото,  с доста добра трайност за такьв тип аромат при мен

# 308
И на мен ми харесва много, точно на чисто мирише.

# 309
Скрит текст:
Събирам мнения за Obsession на Келвин Клайн. Ретро ли е, тежък ли е? Струва ми се подходящ за студено време, но може би трябва да се внимава с количеството. Обмислям го като вариант за подарък, но може би ще го ползвам и аз.

Всъщност търся нещо, което да се доближава до Слонът на Кензо. Излязоха ми в една ароматна категория, затова питам за Obsession. Но, разбира се, ако имате и други предложения, ще ги взема под внимание.

Ретро. Осемдесетарски, със силно осезаема канела. Поне за мен /не зная от къде идва - сега като се загледах в пирамидата, няма/. Онзи ден реших да го поразнося в офиса и мненията на колежките бяха противоречиви, към сдържани Stuck Out Tongue
Благодаря.

Може ли някой да ми предложи парфюм (дамски или унисекс), който поне малко прилича на Слонът на Кензо? Мога пак да взема Слонът, но не ми се иска да се повтарям, затова питам за други варианти.

# 310
Пробрали ли сте Sensual Intsinct на Montale ?

# 311
  • София
А очаква ли се скоро на нашия пазар Mon intens?

# 312
Скрит текст:

Благодаря.

Може ли някой да ми предложи парфюм (дамски или унисекс), който поне малко прилича на Слонът на Кензо? Мога пак да взема Слонът, но не ми се иска да се повтарям, затова питам за други варианти.
Le Parfume Kenzo. Спрян е обаче от производство и много трудно се намира. Не е точно като Слона, но има прилики във ванилията с много подправки.

Да.

# 313
  • на последния етаж
И кога ще се появи в разфасовка 30мл?

# 314
А някой да е пробвал Instant Crush? Не търся прилики с Бакара Руж... интересува ме самата Мансера как е?

Общи условия

Активация на акаунт