Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 669
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Като изключим минитата и отливите, вече се стремя да се въздържам и да не пазарувам на сляпо. Не, че не съм го правила--първият ми  поръчан на сляпо парфюм беше по описанията в книгата на Калина Гарелова и в Аромастилница - Ботега Венета и беше любов от първо помирисване(и все още е). Издънки почти не съм имала, но установих за себе си, че по- голямата част от  поръчаните на сляпо неща съм харесвала, но не са се превръщали в парфюмна любов. Предпочитам гардеробчето ми да е пълно само с обичани. Мостри вече има от почти всичко. Следя мненията в темата не само  на потребители, с които съм установявала сходства във вкуса, или по чийто описания се ориентирам по-добре, но и на тези, с
които мисля, че сме почти пълни парфюмни антиподи и така съм се спасявала от недотам удачни покупки.  Иначе не мога да отрека, че в пазаруването на сляпо има много тръпка и е голям трилър.

# 361
Днес съм с Ботега Венета-е,няма такъв лукс,трайност,нормален сиаж,ревностно стои до мен и ме подбутва да му правя комплименти,страхотен!

# 362
Аз все още се надявам да намеря нова любов в шишенце. Предните ми почти всички ги спряха. Dunhill Desire, Ming shu... Онзи ден осъзнах, че и първоначалната версия на BVLGARI Jasmin Noir вече е трудно откриваема и ми се скъса сърцето. Cry

# 363
Ох, пазарувам си на сляпо като стой, та гледай. Joy
Най-често след собствени проучвания и четене за някой парфюм. Имам си любими съставки и разчитам и на интуицията си.
Ако парфюмни дружки, на които се доверявам ми препоръчат нещо, тогава пак мога да го поръчам без тест.
Истината е обаче, че все по-рядко ми се случва. Както каза Bo Marina, вече могат да се намерят проби на почти всичко - големият европейски пазар е на наше разположение. Sunglasses

# 364
И аз много често купувам на сляпо, обикновено базирано на сьставките и ревюта. Тук не всички марки са представени и то не само нишови. Опитвам се да се ограничавам да порьчвам на сляпо нови парфюми, за които сьм сигурна, че ще бьдат заредени тук, но не винаги ми се получава с чакането.

# 365
Вчера по нощите се сетих, че всъщност последният ми парфюм на сляпо беше LolitaLand.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/LolitaLand-51385.html

Изпитах силно любопитство заради любовта ми към Първия Парфюм, Къркджиян, и твърденията за подобност с Анжелик Ноар.

Много добре направено гурме е, но е твърде сладкарски за да го нося на работа, или за да е подходящ за вечерно излизане (според моя вкус). Ще го опознавам в сняг, и ще го разнасям из коледните пазари и уикендови разходки с децата.
Приликата с Анжелик Ноар е като между небе и гайди.

Мога да мина и без него. Дори забравих, че го имам. ooooh! Не ми се занимава да го разменям, а не пробутвам несполучливи покупки на приятелки и роднини.
Може би децата ще го носят, но те си имат свои парфюми.
Шишенцето е сполучливо, прилича на тиквата от колесницата на Пепеляшка. И цветът е оранжев. Капачката обаче е покъртителна. Laughing

# 366
Прави сте, добре е да не се пазарува на сляпо, но нищо не може да спре една жена като си науми нещо. Предполагам, че ще се откажа ако ви се понатрупат повечко разочарования. Този тип пазаруване на парфюми си е тръпка и емоция, а вече притежанието като дойде като че ли минава на заден план. Уж знаеш какво ще дойде, четеш, казали са ти, но никога не можеш да си сигурен какъв аромат ще изскочи от бутилката - омаен или ужас.

# 367
  • някъде под слънцето...
Отдавна не съм гърмяла на сляпо.
Дали защото съм в парфюмна нирвана или защото вече съм на етап редуциране на количеатвата .За да придобия нещо ново трябва да се влюбя толкова  безпаметно, че да збравя плашещия брой парфюмни наличности.
От етапа на слепите покупки имам няколко разочаеования, но те отдавна са при феи, които ги харесват.
В послесните години  много нишови брандове  стъпиха на нашия пазар, привета и ексклузиви също са достъпни за тестове.
А и лично мое мнение е , че ниш, прове и елсклузив не са гаранция за изключителност на парфюма.
Не се водя от еуфоричните течения в темата.и аз като Атти знам  за себе си  информацията в  чии постове да игнорирам и къде да я взема под внимание.
Защото сценария вече е толкова предсказуем Възхвалява се даден парфюм.Известен брой феи го гърмят насляпо, после размените за залети от същия парфюм.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 10:23 от sl

# 368
Поръчвам на сляпо сравнително често, но преди това доста чета за парфюма – това е част от удоволствието за мен. Да видя как го усещат другите, кои са съставките, дали ми харесват, кога и от кого е направен. Да си го въобразя и после да видя дали е това, което съм изградила за него в ума си, сетивата.
Поръчката понякога може да е инспирирана от нещо мъничко (в добро настроение съм – цък, купувам, любопитството ми към състава е неудържим – цък, купувам, попадам на ниска цена – защо не? купувам).
Понякога проучвам дъъълго и чак след време поръчвам. Засега нямам тотални разочарования при слепи покупки. Имам може би такива, които не мисля, че са моите аромати, но пък ми харесват.
Чета с удоволствие ревютата на всички (като части от пъзел са), така си доизграждам и моята представа за парфюма. Не поръчвам никога парфюми само по ревю на влогъри, блогъри.

# 369
  • някъде под слънцето...
. Не поръчвам никога парфюми само по ревю на влогъри, блогъри.
Много правилна стратегия.
Дори не чета български такива, защото българския пазар е много малък за да бъдат обективни.
А след един пост в друга тема , че на представянията на нови продукти, включително и парфюми , канят само блогъри и преса( и в двата случая  реклама) , вместо лоялни клиенти съвсем загубих интерес към българските блогъри.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 10:40 от sl

# 370
. Не поръчвам никога парфюми само по ревю на влогъри, блогъри.
Много правилна стратегия.
Дори не чета български такива, защото българския пазар е много малък за да бъдат обективни.
А след и едно изказване в друга тема , че на представянията на нови продукти, включително и парфюми , канят само блогъри и преса, вместо лоялни клиенти съвсвм загубих интерес към българските такива.

Особено при наличие на толкова много спонсорирани ревюта... Ако някой си плаща, надали ще приеме негативни отзиви. Обезмисля се идеята на блоговете.

# 371
  • Пловдив
Не мога да се сдържа и да не се похваля😊😊😊от размените получих Dupont Perfect Tabaco и съм толкова щастлива днес, ако не бях го душнала онзи ден в мола и не бях прочела ревю на Денси нямаше да го имам днес🍀🍀🍀

# 372
Не мога да се сдържа и да не се похваля😊😊😊от размените получих Dupont Perfect Tabaco и съм толкова щастлива днес, ако не бях го душнала онзи ден в мола и не бях прочела ревю на Денси нямаше да го имам днес🍀🍀🍀

Честито!

# 373
Последните ми покупки са без проба. Чета пирамидите и мнения на потребители, знам горе долу какво ще ми хареса. Няколко пъти се повлиях от мнения на блогър и възхвали тук в темата и не бяха най-сполучливите ми покупки. Но това ми беше и полезно, защото вече имам наблюдения с кой имаме твърде различен вкус и с кой се доближаваме.

# 374
Честито! Това е страхотен парфюм. Обичам го и много го нося. За мен и Pure Bloom S.T. Dupont много ще ти хареса на теб. Heart Eyes Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт