Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 659
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Парфюм за деня Stairway to Heaven https://www.fragrantica.com/perfume/Jul-et-Mad-Paris/Stairway-To … Heaven-56947.html. Jul et Mad са любимият ми бранд и направих всичко възможно да помириша най-новия им парфюм. Към поръчката на Nea  помолих за мостра. Ами, изпратиха ми и от вчера не мога да си намеря място от радост, всеки момент ще излезе на пазара, а аз вече го имам, супер са.

Прекрасното синьо не е случайно, парфюмеристката  Сесил Зарокян прави невероятни цветове, тя е създателката на Aqua Sextius, освен това синьото е вдъхновено от експедицията на Жул и Мад в един от най-красивите планински масиви Анапурна в Хималаите.
        Парфюмът е вълшебен. Имах безпокойство как са поставили алдехидите, но тези странни алдехиди ги няма или аз не ги усещам. Ароматът е между мускусен и плодов с нежен сиропен ефект от червени боровинки и въздишки на хелиотроп. Ще променя изречението на една парфюмеристка от темата (аз съм я признала), Stairway to Heaven почти издържа сравнение с Nea.
        Bo Marina, Ковачева и Денси, искам да го помиришете, сигурна съм, че ще ви хареса, мислили са го доста за зимата и според мен се подготвят за награда. Йоан Владимир, очаквам описанието ти, много рaзличен от Terrasse à St-Germain.

# 421
За мен ще бъде горямо удоволствие да го пробвам. Heart Eyes Hug bouquet

Днес съм с новия Джо Малоун, този парфюм има изненадваща трайност от над 10 часа. Аз спирам да го усещам хубаво, но колежка вървя след мен и ми направи комплимента, като помоли утре да и го занеса да го види на нейната кожа, защото се е влюбила в този нежен парфюм.

# 422
  • В сърцето на един мъж
https://И аз си взех новия Джо Малоун и пробвах да го смеся с любимата ми мимоза. Със смесени чувства съм, по отделно по ми харесват. Иначе и двата са ми трайни над 8 часа.

Последната ми сляпа покупка е https://www.fragrantica.com/perfume/Balenciaga/Florabotanica-15512.html
Фантастичен парфюм, разкошен, цветен, зелен, траен, привлича комплименти и мъже

Любимата ми лавандула, в това време е прелест
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Mefisto-6310.html

# 423
Вече знам какъв подарък ще имам под елхата на идващата Коледа. Simple Smile
Mon Guerlain Eau de Parfum Intense Guerlain Broken Heart , ако друг не се сети ще бъде - от мен за мен.
Тествах го и направо ми отвя главата. Е жесток е! Изпипан, плътен, наситен, лавандулово-смолист, с лека сладост, но в никакъв случай ядливо сладко или сладникаво. Не знам от къде долавям велур, но усещането ми от нотките в базата е типичната за Герлен, прашна ванилия върху велурена подложка, поръсена с пудра от сух и сладък сантал с щипка свежо и мокро пачули за пикантност. Innocent Върху моята кожа няма и намек за мъжко звучене, изключително женствен и съблазнителен, мек, смолист, класен, скъп и в пряк и преносен смисъл парфюм. Simple Smile
Като наркотик е, не мога да спра да го вдишвам. Като усещане за парфюм ми е нещо като приказно красивата и пораснала дъщеря на Шалимар Суфъл и Еликсира на Чудесата, наследила най-добрите им черти и красотата им, но имаща си и типично нейният си облик и характер. Не смея да кажа, че е нова е любов, Close знам ли утре как ще го усетя. Питайте ме лесно ли ми е!?

Забравих и добавям.
Тествайте на кожа. В момента аромата от блотера и този от ръката ми нямат нищо, ама нищо общо. От блотера усещам лимонов пай с джинжифил и оше нещо си. А на ръката - сладък полъх от натрит с ванилия сантал и упойващ дъх на леко опушена и смолисто-сладка лавандула.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 18:49 от Sysly

# 424
  • Sofia
Хич не е лесно, защото аз го искам без да съм го душила, като в същото време съм раздвоена за едни други аромати. Grinning

Същевременно съм навряла нос в сгъвката на лакътя и душкам много красивата и сладка роза на Rose Rouge VCA...а отстрани усещам повей на ТФ - Ноар Пур Фем, при всяко мърдане на китката...в наркотичен амок съм.. Grinning

Та, хич не е лесно.

# 425
Оли и аз го искам новия Мон на сляпо,без подушване и веднага!Добре,че се въздържах от някои не много велики парфюмни покупки и сега смело бих насочила бюджета:))))....ама и хубава цена са му сложили...

# 426
https://И аз си взех новия Джо Малоун и пробвах да го смеся с любимата ми мимоза. Със смесени чувства съм, по отделно по ми харесват. Иначе и двата са ми трайни над 8 часа.

Любимата ми лавандула, в това време е прелест
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Mefisto-6310.html
Смеси го с Мирх и Тонка, ако го имаш или с Орловите нокти. Heart Eyes
Мефисто и аз го харесвам, но ми е чисто мъжки и не го нося.
За Синия чай на Булгари да и той е сред любимите ми лавандули, Имам си термосче, но го нося вечер за лека нощ или в топло време.

# 427

Последното нещо,което придобих на сляпо,повлияна от писанията тук беше Valentino Donna Noir Absolu.....и бам.....беше право в десетката-обожавам го този парфюм,мноооого мой Heart Heart Heart Направо ми отнесе главата-Коко-тата му отстъпиха първото място .....Hands Plus1 Trophy

О, този и аз бих купила на сляпо!  Grinning Убедена съм, че е много мой, но тук го няма изобщо. Още докато го коментирахте из темите го потърсих, тук беше изчерпан.
Местните парфюмни спрях да ги следя, и май беше грешка.

Jul et Mads също се каня да проуча, и то от много, много отдавна.
Искам да разкарам много неща преди Нова Година обаче.

Silvia.si, Ако ми откраднат колекцията, веднага ще възобновя Flowerbomb и Miss Dior EdP 2017. Тотален мейнстрийм, но ми залепнаха, и ми носят огромно настроение. Голям бонус е, че всички важни за мен хора са във възторг от тях. Blush

Никой не ми хвали Angel Muse! Shocked Crossing Arms Втора бутилка привършвам и нищо! А е толкова прекрасен! Heart Eyes
Все едно, ще си взема и трета. И ще си го нося за собствено удоволствие. Никой не се е оплакал от него де...
Веднъж май получих антикомплимент на Нарцисо ЕдТ, но мисля, че се будалкаха с мен. Laughing

# 428
Deziderata, точно Angel muse взех на слапо последно.  Grinning Много ми харесва, в началото усещам цитруси, а след това идва шоколадът  Heart Eyes Heart Eyes Нямам търпение да го пробвам на студено.

# 429
  • The Evergreen State
Хайде да го преобърнем въпроса на кои парфюми бих взела за далечно пътуване - това са Chanel 5 L;eau и La Vie Est Belle En Rose.

# 430
Неотлъчно с мен :
1.Valentino Donna Noir Absolu
2.Coco Mademoiselle edp
💐🌷🌹🥀🌺🌼🌸🌼🌻

# 431
  • София
Angel muse е чуден Sparkling Heart
Със себе си бих взела Мон Герлен Флорал и още ...  много са, не мога да  реша...
Мнооого моля за отзив на това, ако някой го познава - Francesca dell' Oro - Rubia Sucree
Тук има хубаво ревю за двато Rubia Sucre и Viole Confit, но ме мързи го преведа.  Създадени са като двойка свързани парфюми, вдъхновени от спомените й за празници и веселие, аромати на свежи сочни плодове, сладкиши, карамел и подправки, като Viole Confit е по-младият, а Rubia Sucree е нещо като зрялата му версия  - това го казва създателката им. За Rubia Sucree има 2- 3 коментара, че плодовете в него се развили в посока прокиснали, на друг пък му избил тамян... Мислех го този, но се отказах. Жалко, че няма мостри.  Яд ме хвана като видях покрай колко нейни магазини съм минавала неведнъж Sad
И аз чакам отзиви за нейните парфюми.
П.С. Със закъснение видях хубавото описанието на karie. Значи си отговаря парфюмът на вдъхновението.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 00:25 от Vesika

# 432
Хайде да го преобърнем въпроса на кои парфюми бих взела за далечно пътуване - това са Chanel 5 L;eau и La Vie Est Belle En Rose.

Flowerbomb за през деня и  Angel Liquieur за вечер. Heart Eyes

# 433
  • Sofia
Добро утро, парфюмни пеперудки. Relaxed

SOTD - Dolce & Gabbana - The Only One. Heart Eyes

Не знам какви точно парфюми бих взела, защото почти всеки път са различни. Определено, обаче, взимам един, който ми напомня на море, почивка, слънце, плаж, тела с тен и хубави изживявания (за пример - Олимпея Интенз, Бронзовата богиня). Взимам и един, който е по-силен за вечерта, а другите ми парфюми са пълнеж между първите два. Blush

Vesika, благодаря за статията, но единственото нещо, което разбирам от нея, са имената на дизайнерката и парфюмите. Grinning

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 09:59 от sunattraction

# 434
Новото ми бижу Khol de Bahrein дойде.
Страшно сух, ирисов празничен аромат. Труден и изискващ специално настроение, повод и външен вид. Разкошен е, но не е пищен като Une nuit a Doha. Излъчва власт и силна енергия. Няма сладост и веселие.

Общи условия

Активация на акаунт