Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 655
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • The Evergreen State
Честити нови придобивки на всички. Днес нося Idole, получавам комплименти за него всеки път. Добре се чувствам се него на есенното слънце, отпуска ме някак.

# 436
Здравейте парфюмни, чета тихичко, но нямаше с какво са се включа по новата тема - рано ми беше за есенни парфюми, чудех се да си взимам ли нещо ново или да се опитам поне нещо да изпръскам докрай, че всички шишета си стоят сякаш пълни. През празниците ходих до морето на парти и си взех с менShalimar Souffle, тъкмо си припомних колко ми харесва. Права е Брайт- на морския вятър парфюмите се развиват много по - хубаво отколкото в препълнен град. Ще си нося тази есен старите любимци, докато нещо не ме грабне. Sisly, разтупка ми се сърцето като спомена на едно място два от най - носените ми парфюми, та хуквам да тествам новия Mon Guerlain Intense - защо е толкова скъп, да му се не види. Обичам да си купувам стотици, ама 300 лв?!. Честити нови придобивки на всички.

# 437
  • София
Shalimar Souffle само на мен ли се превръща в нещо изкуствено и неприятно? Започва прекрасен, и колкото повече се развива толкова повече му изчезва красотата. Rolling Eyes
sunattraction, има гугъл транслейт. Да, има много какво да се желае при преводите, но става да се хване смисъла.

# 438
  • Пловдив
Souffle - то и при мен се развива много химично. Чак ми се спира на гърлото и ме дразни. Не се спогодихме с него хич.

# 439
........ Sisly, разтупка ми се сърцето като спомена на едно място два от най - носените ми парфюми, та хуквам да тествам новия Mon Guerlain Intense - защо е толкова скъп, да му се не види. Обичам да си купувам стотици, ама 300 лв?!.
Цената си я бива, аз ще чакам да го пуснат по сайтовете, не ми е толкова спешен. На момента, се хвърлям да купувам само парфюми спрени от поизводство, тях няма къде да намеря, а Mon Guerlain Intense няма да избяга, само цената му ще пада.Simple Smile
silver pearl, това са и моите любимци. Снощи си мислих, че са ми напълно достатъчни 3 парфюма. Жур Ермес, Шалимар Суфъл и Еликсира, всички останали са от ненаситна лакомия. Но ако трябва да спасявам само един парфюм, не тръгвам без Le Roy Soleil by Salvador Dali.
Скрит текст:
И да не сте посмели повече да споменавате за каражби на парфюми!  Нощес сънувах кошмари. Чувах и усещах как отварят шкафа с парфюмите ми и пълнят някаква касетка, а аз немога, нито да извикам, нито да помръда. Ужас! ММ ме събуди и каза, че съм се мятала като риба на сухо. Като му казах какво съм сунъвала, на мига ми лепна диагноза.
Който не харесва Шалимар Суфъл, да го засилва към мен. Simple Smile Ползвам втора бутилка, запасила съм се с трета, но все ме е страх да не остана без него. Cupid

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 15:01 от Sysly

# 440
Новото ми бижу Khol de Bahrein дойде.
Страшно сух, ирисов празничен аромат. Труден и изискващ специално настроение, повод и външен вид. Разкошен е, но не е пищен като Une nuit a Doha. Излъчва власт и силна енергия. Няма сладост и веселие.
А как го виждаш в сравнение с други ириси - Ван Клиф и т.н.?

# 441
Суфле. Шалимар СуфлЕ. Или "Суфлей" по американски.
На морето е най-хубав и при мен.

# 442
  • Sofia
sunattraction, има гугъл транслейт. Да, има много какво да се желае при преводите, но става да се хване смисъла.

Така е, Vesika, но аз завих в съвсем различна посока и избрах Lullaby. Благодаря иначе. Simple Smile

# 443
Суфле. Шалимар СуфлЕ. Или "Суфлей" по американски.
На морето е най-хубав и при мен.

"Суфль" се произнася на френски - от дъх, дихание. Но ако греша, да ме поправят френскоговорящите, учила съм езика отдавна и никога не съм го говорила.

# 444
Току - що го тествах, какво да кажа - хареса ми, и то много повече от всички предишни. По - малко сладост и лавандула, по - стилен и прибран. Единствено не разбирам защо е кръстен интенз, с четири напръсквания едва го усещам. Опредено ще си го взема, но няма да бързам, ще чакам цена която ме устройва - не съм останала без парфюми.
Пробвах и Idole, очаквах нещо по - модерно. Ярък и траен е, но не ми харесва. На моята кожа е простовата мускусна розичка. Sisly, Souflle спрян ли е? Не съм проверявала, а и аз бих се запасила. При мен няма нищо химично, въздушно и нежно ухание усещам.

# 445
Новото ми бижу Khol de Bahrein дойде.
Страшно сух, ирисов празничен аромат. Труден и изискващ специално настроение, повод и външен вид. Разкошен е, но не е пищен като Une nuit a Doha. Излъчва власт и силна енергия. Няма сладост и веселие.
О, нищо общо няма. Този е с много смоли, пушек, виолетки и въобще е много висока класа, много сложен и улегнал парфюм.

# 446
  • СОФИЯ

А това са ми новите придобивки.
Bond No. 9 Chinatown без него не оставам. Любов завинаги Gift Heart
JOOP! Wow със сигурност няма да повторя.
И аз същото усещане имах за Joop Wow 😊
Разкажи ми нещо за този Bond 9🙏🏻

Голяма любов е за мен.
Топъл, гушкав, чувствен с лека ванилия и същевременно пикантен.
Създава ми усещане за спокойствие, комфорт и уют.
Слагам го задължително ако ми е много напрегнато. Като ароматерапия.
Нямам идея защо казват, че се носи в топло време. Аз го ползвам есен и зима.
С много добра трайност и шлейф.
Честити нови придобивки на всички. Днес нося Idole, получавам комплименти за него всеки път. Добре се чувствам се него на есенното слънце, отпуска ме някак.
Много го харесвам и аз.
Обмислям покупка, въпреки някои отрицателни коментари.
Момичета, къде тествате Francesca  в София?

# 447
  • София

Момичета, къде тествате Francesca  в София?
В София никъде няма за тест този бранд. Когато се появи в Парфимо, имаше и фабрични мостри на парфюми. Аз лично от там познавам някои от ароматите  Simple Smile

# 448
О, нищо общо няма. Този е с много смоли, пушек, виолетки и въобще е много висока класа, много сложен и улегнал парфюм.
[/quote]
Мерси, Денси. Въпросът е дали съм дорасла за тази висока класа, че смоли и виолетки в моите уши звучи добре, но от пушеци бягам като дявол от тамян. Но щом казваш смола значи има някаква сладост, или изобщо не?

# 449
Нося всичко, за което съм в настроение, без да се замислям кой сезон е.
Понеже обсъждахте и лавандула наскоро, ето я моята любима подправкова лавандула--идеален унисекс за хладни и дъждовни есенни дни.
https://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/Eau-de-Lavande-24917.html

Общи условия

Активация на акаунт