Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 612
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Също така съм изненадана от интересът към парфюмите на Francesca dell'Oro. Познавам марката от години, и все нещо не ми стига в парфюмите им, особено за цената, която искаха за тях.
Интересно мнение. След като ги познаваш от години, защо чак сега пишеш за тях? Със сигурност е трябвало отдавна да го направиш, темата не е само за препоръки, тя е и за парфюмите, които не харесваме.
И кои аромати, освен White Plumage познаваш? Защото обобщаваш за всички.

OneMore при мен показва чудесна трайност. За проекция не мога да твърдя, рядко някой отбелязва парфюма ми, а и не се стремя да се движа в облак, не е много професионално там, където работя.
Специално за Dell' Oro е важно да се отбележи, че хората не ги купуват и познават, защото нямат почти никакъв маркетинг и реклама. Освен в Италия, едва ли някой ги знае дори и в Европа. Това е и една от причините да не се купуват, а не лошото им качество (според мен). При луксозните стоки всичко е реклама и налагане на бранда. Иначе никой нямаше да купи Les Eaux de Chanel или L'Art et la Matiere колекцията на Guerlain с нулевата им трайност и отрицателната им проекция.
Не съм срещала (или съм изпуснала) да коментирате новият ексклузив на Герлен -
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Embruns-d-Ylang-55251.html
Зареден е в Дъглас, още преди месец успях да го душна и много ми хареса, но ще се върна пак да го разуча, тъй като тогава тръгнах за друго и в последния момент го видях. Ще се радвам  да споделите мнения. Simple Smile
karie, тествах го и аз в Дъглас, но не ми допадна. Преди да изчезне скоростно, усетих лек белоцветно-сапунест полъх, като Moringa продуктите на The Body Shop. За сметка на това много харесах Joyeuse Tubereuse и го искам. След дълги години бягане от туберозата, най-накрая се появиха аромати, в които да я харесвам, невероятно.

# 496
Вчера успях да тествам Libre на YSL. Започва много свежо, чисто и леко сапунено.Лавандулата се усеща чудесно и е хладна и прозрачна, доста натурална. В базата се затопля, леко заслажда и става пудрен и женствен.Елегантен парфюм, доста траен, макар и ефирен.Базата му много ми допадна, началото ми дойде малко по-остро, но аз рядко се разбирам с лавандула, и обичайно я харесвам по топла и сладка. Радвам се, че  започват да се предлагат все по - интересни неща в мейнстрим парфюмите.На мен лично ми харесва, че е различен. Уж не е съвсем мой, но има нещо в него, което ме привлича. 

# 497
Благодаря,sympathy!

# 498
  • Germany

Интересно мнение. След като ги познаваш от години, защо чак сега пишеш за тях? Със сигурност е трябвало отдавна да го направиш, темата не е само за препоръки, тя е и за парфюмите, които не харесваме.
И кои аромати, освен White Plumage познаваш? Защото обобщаваш за всички.

Vrabcho_ , доколкото знам все още аз преценявам какво да споделям и какво не в този форум. Отчет не дължа на никого. Преценила съм, че марката не е интересна за мен, не съм споделила впечатленията си, проблем някакъв с това? Доколкото разбрах, и други са познавали парфюмите и не са писали, но само аз отнесох критиката. Интересно Thinking Просто ми е странно как от нулев интерес към повечето нишови парфюми, изведнъж всички са във възторг от една непозната и с нищо незапомняща се за мен марка.  Явно ще остане загадка за мен. На въпроса кои парфюми познавам, познавам почти всички, посочени във фрагрантика, без черната серия, Unsaid, Very Tight и There's a Place. Смятам, че мога да направя преценка, дали представляват интерес за мен или не и не правя заключения от един парфюм. В темата масово се говори за Шанели, Амуажи, Герлени, Монтали и никой не прави забележка, но за Франческа дел Оро не можело да се обобщава Rolling Eyes.

BoMarina, и аз бях така с Либре. Уж не е мой, уж не харесвам съвсем нероли и такава хладна лавандула, а не спрях да се душа, докато бях с него.

# 499
  • София
И аз търся много усилено Libre YSL, но засега не го намирам, лавандули винаги тествам с интерес, макар че смятам, че вече имам 2 от най-красивите. Heart Eyes Моля, споделете къде в София може да се тества. Търсих го в Сефора и Дъглас в The Mall, в Сефора в Парадайз и в Дъглас в Сердика.
Днес разсеяно си пръснах от мостричката Jersey Chanel (която имам от съфорумка Flowers Hibiscus) и ме загложди усещането, че все някога ще трябва да инвестирам и в тази лавандула, не мога още дълго да се правя на разсеяна пред факта, че много ми харесва. Grinning

Kovatcheva, като споделяме кой от какво е учуден, аз пък силно се учудвам от така изразеното негативно мнение за марката на Франческа дел Оро. И не защото мнението е негативно (всеки има право на такова), а заради начина, по който е поднесено. Не знам кой какво и как обобщава, но "нулев интерес към повечето ниш" и "всички са във възторг" смятам за преувеличени твърдения, които не описват справедливо списващите тук като цяло, нито пък конкретната ситуация. Никъде аз лично не видях някой да казва, че би дал бъбрек за някой от парфюмите, които се появиха на промоция тук и което, както беше обяснено, засили интереса към марката. Чудесно е, че имаш достъп до ниш, който никога няма да видим зареден в България и още по-чудесно е, ако желаеш и можеш да дадеш съвет, мнение и прочее, както си го правила стотици пъти - благодаря за което. Но нека не обръщаме темата в мерене на мускули на тема вкус и "напредналост" в материята. Всеки има различен достъп до проби, парфюмерии, различно време и средства, които може да отдели за хобито си. Някои хора поръчват насляпо, други ровят и поръчват мостри на марки от 3 континента, за да открият своето нещо - кой както намери за добре. Аз например бих се радвала да прочета нещо повече за White Plumage, не защото е на промоция в момента, а защото ми стана интересен от една стара статия във Фрагрантика за "алкохолни парфюми" - тогава за първи път прочетох нещо за марката. Питаха ме и няколко човека за мнение сега покрай промоцията, но, за жалост, не мога да дам такова. Тъй че ако желаеш да споделиш, смятам, че ще е полезно. Всичко друго е излишна полемика.

# 500
И аз тествах Либре, но не в София. За мен също началото е хладно и неприятно, след това се развива много красиво, но като че ли не ме впечатли особено.
Идола също ми беше слаб и скучен, само дето се пръсках.

# 501
Да споделя, че и аз, увлечена от форумната истерия се сдобих с Франческа Дел Оро Онеморе. И ме е водило единствено любопитството към марка, която не познавам и няма къде да тествам, в комбинация с цената, разбира се. Прецених, че за тия пари никакъв риск не се поема, ако не се харесаме с аромата, все ще му намеря другарче. Определено не съжалявам. Ароматът е много мек и шоколадов,  а аз отдавна търсех нещо подобно, защото шоколадът в Мансерите никак не ми беше автентичен и в комбинацията с роза ми беше дори неприятен. Първото ми впечатление беше - шоколад, шоколад и пак шоколад, но разучавайки го открих и лимоновата нотка и карамела и кафето. Ами радва ме. И сега му е времето, като захладнее. Много балансиран, много мек, нищо не ме дразни. Нали това е целта, един аромат да носи радост и добро настроение? Ниш или не, никой около мен няма да разбере, за мен обаче е абсолютно попадение.

# 502
Либре има мостри по списанията, а Том Форда може да се пробва в Делириум.

# 503
По питането ти за Градската кралица, аз лично смятам, че има вероятност Citizen Queen да ти допадне, за мен е невероятен парфюм, знаеш, че много си го обичам, и е един от ароматните ми подписи, но е факт, че не на всеки стои така красиво, както на мен Sunglasses Да знаеш обаче, че е реформулиран и в нова опаковка, и мисля, че е спрян или ще бъде, защото не се предлага вече в магазините, където се предлагат другите версии. Аз успях да се запася с нереформулирана версия и съм много доволна.

kovatcheva, Виждам на сайта, че го имат и ми се струва, че не е променен дизайна. Може ли линк/ снимка на нереформулираната версия? Един от любимите ми парфюми е и ако наистина е променен, искам и аз да се запася с един нереформулиран

# 504
  • Sofia
Аз пък се обидих и почувствах като тъпа патка, че си поръчах парфюм в категорията "ниш" за 84 лв., който пък, за късмет ми седи чудесно и излъчва.
В чест на това ми чувство, снощи поръчах и Lullaby, че да взема да се мина двойно и да е по-голямо нещастието ми, че съм се набутала с 2 нишови парфюма, които всъщност не попадали в тая категория. Joy

И като получа Lullaby, ще напиша пост и за него, дори и никой да не ме питал. Grinning

YSL - Libre - тествах го на летището в Анталия. С нищо не го запомних, точно като Lancome - Idole.

п.с. Излъгах, Idole го запомних - мирише на сапун и шампоан. Grinning

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 11:54 от bubanka

# 505

Ковачева Flowers Hibiscus
беше права за Gabrielle Essence Chanel, не усещам отчетливо тубероза и много, много ми хареса.
 Mon Guerlain Eau de Parfum Intense не ми хареса, не виждам особена разлика с първообраза, освен че са отнели от сладостта. Не показа и завидна трайност на моята кожа.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 11:52 от bubanka

# 506
  • София
Либре има мостри по списанията, а Том Форда може да се пробва в Делириум.

Благодаря, Денси. Simple Smile Ще трябва да се чака още явно за Либре.

Sunattraction, на мен ще ми е интересно да прочета за Lullaby, тъй че пиши, като получиш - основно се чудя дали тиарето е отчетливо, не се разбирам с тиаре. Както писах, също ще ми е интересно някой да се включи и за White Plumage. Ето тази статия визирах вчера (от март), където е описан като разлят джин, алое и загасен огън: https://www.fragrantica.com/news/Alcohol-in-Fragrance-For-Those- … ronger-11994.html. Трудно ми е да си го представя. Thinking

# 507
дами, темата е за удоволствие
единственото задължение към нея е спазването правилата на форума

# 508
Ако на Ковачева бранда не и е харесал и не е писала за него- Вие нямате право да и държите сметка. Тя не е длъжна да се съобразява кога да пише за Франческа Оро-преди или след като сте си купили парфюмите. Може обаче като е видяла що народ се е захласнал да се въздържи от негативен коментар и да честити придобивките примерно. И друго да питам. Ако тя беше написала преди месец пост за въпросния Море вие сега щяхте ли да го купите на тази цена? Много пъти чета с търсачката нейни мнения след време, години, защото повечето случаи пише за неща където няма къде да пробвам и дори да прочета забравям заглавие, бранд.. Е , сега ще има и негативно мнение за след време. Какво се дърлите. Темата стана много неприятна. Ми тя всъщност в началото на поста си ви честити ако не се лъжа. Няма да се връщам. Издребняване е това. Радвайте се на парфюмите какво ви пука на коя съфорумка какво и харесва. Тука има хора които всеки ден намилат едно и също никой нищо не им казва. Герлени, Монтали, ми права е за това сега като се замисля.
Бела, ти па намери кога да дойдеш. Скоро не е имало дракане , честно Stuck Out Tongue Winking Eye

Бубанка, сори.

# 509
  • Sofia
Klodilia, ще споделя задължително, тъй като и при мен тиаре-то май не е от хубаво изявяващите се. Чакам го с нетърпение, че са ми малко ваканционните парфюми. Grinning

Chocolat_, не го приемай като заяждане, но аз бих си го купила, да. Рядко се водя по чужди ревюта и както споменах - отдавна следя марката. Simple Smile

Парфюм за деня - Francesca dell’Oro - OneMore Blush

Общи условия

Активация на акаунт