Радостта ми е голяма, аз съм вече ЮЛСКА мама!

• 14 876
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Наистина на всяко влизане -бебче!  surpriseuu
Честито на Лорена!Да ви радва много малкото юначе!
 newsm07  bigdance2
Аз вече втора нощ имам болезнени контракции на 15 или 20 минути и то за по няколко часа.А пък и тази вечер изпитвам една болка във влагалището Sick много странна.Слагам си от глобулите Гино-певарил и те си изтичат през деня- така , че как мога да позная ако тръгне да ми изтича водата по малко newsm78
Нещо ме е налегнала някаква меланхолия-нищо не ми се прави  само лежа и гледам тв и ям.Всичко ми е едно такова скучно.И се чуствам уморена, направо скапана.Може би от напрежение да не родя по-рано и сега като ми казаха , че няма изгледи скоро да е сякаш се успокоих и напрежението , което бях събрала ме изтощи .ОХ, искам по- скоро да гушна бебка.. breastfeeding

# 121
Eee,мама Диди голямо чакане за това бебче.ЧЕСТИТО МАМЧЕ!    Heart Eyes То ще да е било едро бебе  Rolling Eyes
Честито на Вълче и Бибошка и Лорена! Пожелавам ви прекрасни мигове с дългоочакваните ви мъници!

На бебенцата с тежка жълтеница  Praynig Ние сме с вас мили душици.
Успех на Жоржи и Ели и останалите напът за великата СРЕЩА!

# 122
Честито дългоочаквано бебе на didi81. Да е здрав и много да слушка Алекс!

Честит бебо Самуил на мама Бибошка. Здрав и силен мъж да стане!

lorena, честито бебе Лъчезар! Много щастие и здраве му пожелавам!

направо им изтървах края всеки път като погледна и хоп ново бебче

... а мен питаш ли ме?! Едвам сварвам да ги нанасям, но да са живи и здрави всички. И да дойде и нашия ред, че като гледам почти само аз, ти и фиона пишем от групата на необебените!  Joy Laughing

# 123
  • Варна
И аз да се похваля ,от 10.07 гушкам  вече мъничко човече.Бебето се казва Георги 2800 и 51 см.Имам две прекрасни каки и изтърсаче за капаче.Поздравявам всички мами които вече гушкат малките бебоци.Да са ви живи и здрави.А на мамите които още чакат им желая повечко късмет идва скоро и вашия ред.

# 124
Zdraveite mami,i az da se pohvalia na 06.07 rodih momi4ence Viktoria 2800 kg, 48 sm, Rajdaneto mina mnogo leko. Pojelavam na rodilite mami mnogo da gi radvat tehnite beboci,a na tezi koito vse oste ne sa se obebili - leko rajdane  i da se radvat na hubavi zdravi bebenca.

# 125
  • Стара Загора
Честито на всички новообебели се!Не изброявам поименно да не пропусна някого!На болничките бързо да се оправят!
Аз съм си още 2 в 1!!!На бебо хич ама хич не му се излиза,а термина ми е в сряда!Утре влизам в болница за изследвания за секцио за всеки случай,и там ще чакам да започна да раждам нормално!Не ми се седи там!Но тук практиката е такава-влезеш ли няма излизане докато не родиш!Оххххххх много се притеснявам,трети ден  ходя като ударен самолет!Молех се на бебо да излиза по-рано та да не седим много в болницата ама уви.......не ми се отвори парашута!Притеснена съм да не ми предизвикат раждането само и само да се отърват от мен,или да ме накарат да е секцио без да е необходимо!!!
Стига съм мрънкала!Цунки на бебчетата и на тумбачетата   bouquet

# 126
...като гледам почти само аз, ти и фиона пишем от групата на необебените!  Joy Laughing

ехооо, Наде, и аз съм тук newsm53 smile3502 newsm47 
да черпя по едно кафенце food010
още не съм се измъкнала от леглото сутрин и акъла ми все тук, колко нови бебока имаме и коя е най-новата мама Hug

ЧЕСТИТО на всички, които не съм поздравила до сега  bouquet
специално на БЪНИ, поредното Варненско майче Hug
ама, наистина има нещо гнило във Варна тези юлски дни, не останахме варненски бременлийки ей Laughing
момичета, КЪСМЕТ на всички бъдещи мамита Heart Eyes

# 127
Хайде,кои са новите ни бебчета днес  smile3504

Честито на  suzi_a и Silvia_N! Вие къде се бяхте изгубили  newsm78

Наде кога ще си направим тема в родени? Може би като всички мами родят  newsm78

# 128
Честито на  suzi_a и Silvia_N! Да са им живи и здрави дечицата и много да ги радват!

ехооо, Наде, и аз съм тук

ивИчка и ivka76, аз вас ви броя, че сте с единия крак вече в родилния дом!  newsm10

Рени, пуснете си тема в Родени. Ще дойде време всички ще се преместим там.  newsm17

# 129
  • Варна
ехоооооооооо аз още съм тук Wink
тая пуста тапа още пада вече втори ден Crossing Armsоще колко ли така незнам newsm78имам контракции които са почти безболезнени,незнам............доки вече вдигна ръце от мен,но май трябва пак да му звъня.
досега си водих записки,дано да не пропусна нещо

Честит син на мама Lorena
Честит син на мама Suzi a
Честита дъщеричка на мама Silvia N
Да са ви живи и здрави и много послушни  feeding newsm07 smile3541
Red heart желая ти успех  bouquet
ивИчка,ти къде ще раждаш?може да се засечем в болницата Heart Eyes

аз отивам да хапна и да полегна пак,нещо ми е много скапано и ми се повдига.ако знам защо
 newsm78

# 130
Честито на Бибошка, Сузи а  и СилвияН!Да са им много  здрави бебоците и да ги радват много!
 newsm07  bigdance2 newsm07  bigdance2 newsm07  bigdance2
Да, Рени, вие си имате нужда от нова темичка, към която ще се присъединим и ние по-късно.Вече си имсте други тревоги-с хранене, спане и др, а пък ние още си се оплакваме от контракции или че много ядем ,или че ни е жега. smile3532
Има ли някоя от софииските мами да живее в Лозенец или близо до НДК?- да си събера информация за разходки после
1stroller 1stroller
Аз отивам да подредя малко, че каквото пипнах вчера- нощо не прибрах на място и после си правя една топла вана и отиваме на кино.
ААА, може да се включа за малко по време на Формула 1- че у нас това е събитие  и дано да си имаме нови бебчета!

# 131
Здравейте и от нас !
 Честити на всички обебили се мами ! Търпение на онези от вас , които са още две в едно
Ние вече сме си вкъщи и се гледаме. Започнаха ни коликите .
Аз нямам време да изчета всичко и влизам само набързо да кажа основните неща за нас . Когато намеря време ще изчета всичко.
Моите момчета се родиха нормално на 8.07 в 1:10 и 1:13 през нощта. След като моята лекарка отлепи мехура на първия  петък сутринта и започнаха контракциите в 8 вечерта ме приеха в болницата с 7 см разкритие и ми сложиха системата. В 11:45 започнаха напъните и ме преместиха в родилна зала. И так откарахме 1 час и 20 миннути и след това се  появиха моите мечета. В първите дни имахме малко проблеми докато се научим да се кърмим -неопитна майка и двама гладници , за това имаха и добавки но се сега сме изцяло на кърма.
Аз спирам, че трябва да се готвим да папаме

# 132
  • Пловдив
Здравейте, Юлки!
Честито, на всички обебени мами!Да са им живи и здрави малките палавници  baby!Много да папкат и да се слушкат!

На мен утре ми е терминът, а нямам никакви симптоми за скорошно раждане, освен че бебо е много развълнуван ми се струва и не престава да ми размества коремчето и предизвиква само земетресения  smile3532. Като гледам така май и аз ще пренося. Много ми се иска да се роди лъвче, ама то си знае най-добре кога ще се появи. Вече нямам никакво търпение. Станала съм като някой следовател. Само се оглеждам за някакви признаци  newsm12, ама нищо  smile3507. Желая леко раждане на останалите мами, които чакат като мен заветния ден! smile3521    love001  newsm68  newsm44

# 133
Пърли хайде мила пусни темка  в родени ако имаш време.

Dreamy_world че 8-мия ден не е ли рано за колики  newsm78
Аз умувам кога ще ни започнат и нас.Има ли някой с колики вече?

# 134
Рени, няма рано или късно за колики Sad Сияна стартира на 5-тия ден от раждането до първата седмица на третия месец. Не искам да ви казвам, защото беше трагично... просто ако някой има проблеми с коликите може да пита. Знам всякакви лекове и цярове, само дето май нищо не помага Sad
Коликите се познават лесно. Бебчето се напъва, почервенява, пръцка или свива крачета, или се опъва назад, коремчето пука като си сложите ръката отгоре..., успокоява се от топло - като го гушнете, като го обърнете с коремче върху коляното си, като го уригнете...
ВНИМАНИЕ - да не объркате коликите с глад!!! При новородено признаците за колики и глад много си приличат - детето се върти, лапа ръчички, прави сукателни движения с устичка, плаче... ПРоблемът е, че ако не е гладно, а са силни колики сукането го успокоява, но ако суче нервно и бързо пак се нагълтва с въздух и се завърта малко омагьосан кръг. ако ви е трудно да различите двете състояния може да предложите биба. При бебе с колики има моментно облекчение и спиране на плача, при гладно бебе това не помага Wink
Разбира се това са много общи обяснения. Има бебета, които наистина се успокояват на гърда и не си предизвикват нови колики, има бебета, които се успокояват с биба и когато са гладни... трудно е, но най-добре е да се доверите на инстинктите си. Гушнете бебето и се опитайте да си представите как се чувства то и сърцето ще ви подскаже как да действате. И не мислете, че гушкането разглезва. То успокоява!!! Ето Сияна е вече на една година и при все, че съм я гушкала по два-три часа нон-стоп като имаше колики, а и след това... няма желание да е постоянно в ръцете ми. Децата, на които не им е отказвано внимание и знаят, че винаги може да бъдат гушнати израстват много по-самостоятелни от тези, върху които са прилагани строги "възпитателни" методи. Ако имате време може да прочетете разни материали и статии от Биберон (за сайта иде реч Wink )

Общи условия

Активация на акаунт