АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 041
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Ние сме на 30 дена и ни хоспитализираха заради високи нива на Билирубина. А отидохме на гастроентеролог защото бебчо имаше колики нон стоп в продължение на два дена. Рев, глад и безсъние - за него, за мен, за баща му. Оказа се, че има много газове, пък ни приеха заради жълтеничката. Била от майчина кърма.
Въпрос към кърмещите мами - усещам някаква болка и втвърдяване в най-долната част на гърдите, а зърната са болезнени, червени. Бебето си суче правилно, доколкото виждам, и се наяжда. Дали не е млечница, макар че няма бяло в устичката, нито по бузите.. Кой може да постави диагноза? Педиатърът, АГ-то ми?

# 196
Здравей! Относно млечницата, при нас се случи следното: имахме опасение още от родилното, но педиатърката каза да изплакваме устата на детето след хранене с по 1 лъжица вода, защото не било млечница. Да ама не... След още седмица отидохме до неонатология и се оказа, че се е развила вече доста. При малката имаше бели налепи в устата и пъпки на дупето. При мен беше изключително болезнено кърмене, тежки парещи след кърмене гърди с болки.
Съветвам всички да вземат мерки от рано, ако имат симптоми по децата, защото в крайна сметка рязко ми намаля кърмата от целия стрес.

Ние сме на 30 дена и ни хоспитализираха заради високи нива на Билирубина. А отидохме на гастроентеролог защото бебчо имаше колики нон стоп в продължение на два дена. Рев, глад и безсъние - за него, за мен, за баща му. Оказа се, че има много газове, пък ни приеха заради жълтеничката. Била от майчина кърма.
Въпрос към кърмещите мами - усещам някаква болка и втвърдяване в най-долната част на гърдите, а зърната са болезнени, червени. Бебето си суче правилно, доколкото виждам, и се наяжда. Дали не е млечница, макар че няма бяло в устичката, нито по бузите.. Кой може да постави диагноза? Педиатърът, АГ-то ми?

# 197
Ние от днес започнахме със сокчетата! 😊 днес му е 41 ден и дадохме за пръв път 5мл ябълка (трябваше 10, но мисля като за пръв път 5). Знам, че има много противоречиви мнения по въпроса, но ми беше интересно дали някоя мама също е започнала да дава. Все пак ние сме отгледани по този начин, живи сме, здрави сме, не мисля, че е редно да отричаме сляпо всичко от “старата школа” 😊 вие как мислите? 🌸

# 198
Veni., какъв вид имаха пъпите на дупето - червени, бели, с бяло връхче...? Тях с какво лекувахте?
Здравей! Относно млечницата, при нас се случи следното: имахме опасение още от родилното, но педиатърката каза да изплакваме устата на детето след хранене с по 1 лъжица вода, защото не било млечница. Да ама не... След още седмица отидохме до неонатология и се оказа, че се е развила вече доста. При малката имаше бели налепи в устата и пъпки на дупето. При мен беше изключително болезнено кърмене, тежки парещи след кърмене гърди с болки.
Съветвам всички да вземат мерки от рано, ако имат симптоми по децата, защото в крайна сметка рязко ми намаля кърмата от целия стрес.

# 199
Моя приятелка започна със сокчета малко след 3тия месец, тъкмо минаха коликите и пак започнаха, според нея от сока. Аз лично ще захранвам на 5м поне със зеленчук, но естествено не налагам мнение всеки преценя за бебчето кое би било най добре. Не отричам старата школа, има доста неща които спазвам, но точно това не.

# 200
На каката бях почнала да давам от 40-тия ден сокче от ябълка. Тя от тези 5-10 мл половината ги изплюваше 😀 Малко със смесени чувства съм аз към тази практика. От една страна както казваш ние така сме изгледани и сме живи и здрави. От друга страна ми е притеснено как на това незряло стомахче ще дам нещо друго от кърма/АМ. 
И мен лекарката ме посъветва да започна да давам, но с тези силни колики за сега определено ще изчакам.

# 201
  • София
Аз мисля да изчакам със захранването поне до 5-6 месец. До първата година на детето основната му храна е мляко, после цял живот ще яде други храни. На 40 дни ми се струва, че още храносмилателната му система е прекалено незряла и не бих рискувала, но всеки си преценява сам. Но аз не съм фен на старата школа 😉

# 202
  • Благоевград
Ние от днес започнахме със сокчетата! 😊 днес му е 41 ден и дадохме за пръв път 5мл ябълка (трябваше 10, но мисля като за пръв път 5). Знам, че има много противоречиви мнения по въпроса, но ми беше интересно дали някоя мама също е започнала да дава. Все пак ние сме отгледани по този начин, живи сме, здрави сме, не мисля, че е редно да отричаме сляпо всичко от “старата школа” 😊 вие как мислите? 🌸

Аз започнах да давам по една лъжичка от ябълка и морков като навърши месец, но на практика ги повръщаше малко след като ги е хапнал и реших че ще възобновя даването от 3 месец - надявам се вече коремчето по-добре да ги приема. Аз напълно подкрепям даването им и подкрепям доста методи от "старата школа" Simple Smile

# 203
Ето и мнението на една баба гледана по старата школа и отгледала детето си пак по старата школа
Ние сме на 54 дена и не сме давали сокове, но някак си не ми се и иска, целта на сока е набавяне на витамини, в кърмата има всичко а в АМ вече добавят витамини така че една лъжица сок може и без нея, към края на 4 месец когато органите на детето са напълно развити да приемат друга храна ще включим и сок и зеленчуков бульон

# 204
След 6ти месец ще захранвам, първо със зеленчуци.🙂

# 205
Аз също не съм привърженик на даването на сокчета от сега, струва ми се рано, но всеки си преценява и ако се отразява добре на детето му, защо не. Ние с тези колики не мога да си представя да и дам още нещо да и товари коремчето. Аз се водя по малката и на преценка..Например, аз не давам вода. Опитах няколко пъти с шише, с лъжичка, но тя не иска..Изцяло на кърма е, освен това педиатърката ме съветва, че не е нужно. Свекито не го одобрява, ама аз се водя по нея, щом не иска няма да я насилвам.
Свекито ме посъветва да я захраня пт 4 месеца с пащърнак, ще чуя какво ще ми кажат от консултациите тук и ще преценя..
Някой беше писал за къса юздичка, съветът, който получих аз е, да намеря стоматолог, който да я обработи с лазер, а не рязъне с ножица, защото било по щадящо. Но не знам в БГ дали го практикуват Simple Smile

# 206
Какво АМ давате на бебчетата?

# 207
Какво АМ давате на бебчетата?
Hipp combiotic HA1

# 208
Червени. Изписаха ни Нистатин, но Гентамицин ги излекува.

Veni., какъв вид имаха пъпите на дупето - червени, бели, с бяло връхче...? Тях с какво лекувахте?

# 209
Само, защото питаш, какво мислим -  аз мисля "горкото дете"!
Това нещо лично към мен ли е, защото аз така го разбирам? Мисля, че тук всеки пита, за да сравни себе си с другите и да чуе различни мнения. Сокчетата не ги давам на своя глава, педиатърът ни е на 30+ години (представи си, не е на 80) и той ни каза да започнем.Такива коментари никак не ми се нравят, да ми викаш “горкото дете”. Нарушаваш добрия тон, лошо за теб..

Общи условия

Активация на акаунт