АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 054
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Има ли бебчета, които са само на АМ? Малката не е акала от 3 дни и се чудя какво да я правя. Виждам я, че се напъва, мъчат я и колики, но не може да се изходи. Има ли някой с подобен проблем, какво правите в такъв случай?
Аз имах същия проблем с моята бебка . На 4 ден се изака ама напълни два памперса един след друг ака сигурно 10 минути без да спира . Бях много притеснена защото 3 дена плачеше напъваше се свиваше се , но не се изхождаше . Казаха ми да направя масаж на коремчето / но не след хранен че излиза ама от устата / . Когато започнах да го правя около пъпчето и след около 5-10 минути започна да ака . Повече не ми се случвало да не ака толкова дълго , но денем като се напъва много и е трудно и помагам пак с малко масаж на коремчето и е готова .

# 226
Мами кога трябва да сложим бебчетата на активната гимнастика . Моята бебка е на месец и половина и забелязвам че като я сложа на дивана да легне или върху спалнята много се радва и е доста активна . Но незнам дали вижда толкова далеч и така добре , че да и е интересно и дали няма да навредя по някакъв начин ако я сложа ? Някъде четох че ги слагат след 3 месец , на друго място пък след 1 месец и честно казано се обърках вече Joy

# 227
  • София
Този ангифлегмин как се прилага? Става ли за кърмене?
Мажеш се с него. АГ ми го препоръча. Ползвах го след като се прибрахме от болницата и не съм имала проблеми с кърменето.

# 228
Мами кога трябва да сложим бебчетата на активната гимнастика . Моята бебка е на месец и половина и забелязвам че като я сложа на дивана да легне или върху спалнята много се радва и е доста активна . Но незнам дали вижда толкова далеч и така добре , че да и е интересно и дали няма да навредя по някакъв начин ако я сложа ? Някъде четох че ги слагат след 3 месец , на друго място пък след 1 месец и честно казано се обърках вече Joy
Щом ѝ е интересно и се заглежда, опитай. Аз започнах да предлагам на моето, заглежда се и се радва на образа си в едно огледалце, също се опитва и успешно удря едно от звънчетата.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 23:58 от ٠•● Veggie ●•٠

# 229
Някой беше ли споменал за изпъкнало пъпче на бебето. На моето му изпъкна, а не беше такова, това да не е някаква херния, направо се притесних...

# 230
  • Пловдив
Ние сме на 41 дни и си седим на гимнастика още от 30тия , ортопеда ни каза да я слагаме по корем по гръб колкото седи толкова.

# 231
Аз мисля до седмица да купя гимнастика,тъй като бебчо все повече се заглежда и следи с поглед играчка,която движа. Напоследък прекарва по 20-на минути като си гледа играчките закачени на количката и се опитва да бута едната. Смятам,че в гимнастиката ще му бъде интересно и му е време,тази седмица в неделя ще направи 2 месеца.

# 232
И аз я слагам на гимнастиката в последните дни,но не ѝ харесва много ,за момента Simple Smile
По -интересна ѝ е въртележката на креватчето, която се върти и свири ,на нея много се радва,голямо ритане, ръкомахане,даже ѝ се усмихва.Grinning

ifsinka, аз родих нормално,но корема ми също не е никак привлекателен, напротив.
Това ми е и второ раждане и незнам как и кога ще се прибере.

# 233
Има ли други бебета с непаднал пъп? На 39 дни сме и още се мъчим с тая пуста щипка... Педиатъра каза да чакаме и да капем спирт, но вече взе да става притеснително дълго. Няма гной и неприятна миризма.

# 234
Този ангифлегмин как се прилага? Става ли за кърмене?
Мажеш се с него. АГ ми го препоръча. Ползвах го след като се прибрахме от болницата и не съм имала проблеми с кърменето.

А вътре маже ли се или само външно? По колко пъти на ден?

# 235
  • Пловдив
И моя корем не е нещо за хвалене, беше по спаднал седмица след раждането отколкото сега, последната седмица се изду отново и нямам идея от какво.

# 236
Едното ми момче е с доста изпъкнал пъп, на последната консултация док каза да слагаме лепенка, показа как. Трябва да я държим 5-6 дни, махаме, 24 часа без лепенка, ако е зачервено мястото, където е била, да намажа с 1-2 капки Вигантол и лепя нова. Вече 2-3 пъти направихме процедурата, няма никакво подобрение - като махна лепенката изглежда по-добре и след половин-един час - същата работа. Педиатърът каза, че няколко месеца ще са нужни, затова не съм притеснена. Старая се да не го оставям много да реве, но не ми се получава много, той си е ревльо, особено наближи ли време за хранене. ММ е имал също пъпна херния, една година е бил с лепенка и пъпът се е прибрал... Притеснявах се дали отлепянето ще боли, но не реве, повече се дразни когато започна да слагам новата лепенка.

# 237
При нас е същата работа с лепенката, за сега няма ефект. Като я отлепя е добре и малко да се напъне и пак изпъква.
Нали имаше пъпчици по бузките, ту се появяваха, ту изчезваха, сега стана като обрив от претопляне където лежи и загрубяха, едни грапави... Направо се чудя какво да го правя. Почиствахме с лайка, с мицеларна вода, с физилогичен разтвор... мазахме с кремче за лице на Мустела.. уж добре и после пак си излизат. Ще видя какво ще каже утре кожната.

# 238
Здравейте, храните ли бебетата навън? Аз кърмя и съответно храня в интервал 2.5 - 3 часа, но докато го нахраня преди разходка, оригна, облека минава един час и общо взето мога да си позволя кратки разходки в близкия парк, а в това хубаво време ми се иска да сме повече време навън. Някак си не мога да се пречупя да кърмя навън, пробвах да се изцедя и даа дам от шише, но първо изцедих не много голямо количество, после въпреки че съхранява в термобокс млякото беше студено след около 3ч. Моля за идеи и предложения Simple Smile

# 239
Кърмя навън, разбира се, няма да го оставя да пищи. Пробвах и аз да цедя, много малко стана като количество, че моят и от шише не иска..сега мятам едно такова като на снимката и съм окей. Който иска, нека зяпа. Опитвам се да го нахраня преди да излезем, но понякога пак огладнява навън.
Можеш и сама да си направиш такъв шал, то си е парче плат...

Общи условия

Активация на акаунт