АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 061
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Здравей!
Аз кърмя навън.
По принцип съм притеснителна за тези неща, но някак това приемам за съвсем естествено. А и бях решила, че когато стана майка ще надмогвам себе си и няма да предавам притесненията и скруполите си на дъщеря ми.
Гърдите ми са първо за това ☺️
Кърмя без пелена, шал и пр. На бебето му е топло, на мен още повече, няма от какво да се срамувам.
Да, не съм тръгнала да се навирам между хората, но и не се крия. Сядам на някоя пейка и кърмя, хората или ми се усмихват, или се правят, че ме няма. Никой няма да ти направи забележки и пр. - то си е твое право 🙃
Теб, кое те притеснява?
Може да опиташ първо някъде навън, където няма никой, във време, когато хората обикновено са на работа, като видиш, че не е страшно за няколко дни ще се пречупиш.

# 241
  • Варна
И аз кърмя навън. Даже докато пиша, това правя. Аз също се ужасявах от момента, в който ще ми се наложи и на първите ни разходки се прибрахме преди да е огладнял, в началото спеше по повече от три часа навън. Сега още се притеснявам като стане време за хранене, но мятам шала или пелената и сядам на някоя пейка. Никой не обръща внимание. Аз по-скоро се притеснявам дали успявам качествено да го нахраня, защото не ми е много удобно, а и кърмя само със силиконови зърна, но ще се усъвършенствам Simple Smile

# 242
  • София
Здравейте, може ли линк към страницата във фб? Simple Smile

# 243
Здравейте, може ли линк към страницата във фб? Simple Smile

Може ли и за мен ?

# 244
Здравейте Мами !!! Лорка се роди седалищно раждах секцио защото имам и друга операция на кръста . През цялата бременност е била седалищно . Като се роди и сложиха специални гащи заради тазобедрените стави . След това ми казаха да отида на ортопед след седмица . При първия преглед доктора не каза нищо само носете гащите / който държат крачетата постоянно разкрачени / и след месец елате . Отидох и при друг ортопед който каза , че за него няма нищо притеснително , но да носим гащите к да идем при негов колега доцент да ни види . Така отидохме при доцента той каза вече че има забавено развитие на тазобедрените стави да махна гащите да не правя движението за жабка и след месец и половина да отида пак ако продължава така ще мислим какво да слагаме . Детето е супер активно . Моля ви ако някой има подобен проблем или опит с това нека ми каже какво е правил ? Благодаря ви 🤗

# 245
Мацки, имате ли някаква промяна в кожата след раждането? При мен нещата са много кофти 😥 Малко след раждане забелязах, че косата ми започна да се омазнява по-бързо. След това започнаха да ми излизат едни гадни ситни пъпчици, в началото само на челото, а сега и по цялото лице. Като някаква пубертетна съм 🤐 Предполагам, че е от хормоните покрай раждането и кърменето. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и знае нещо с което поне малко да облекча нещата ще съм много благодарна.

# 246
Мацки, имате ли някаква промяна в кожата след раждането? При мен нещата са много кофти 😥 Малко след раждане забелязах, че косата ми започна да се омазнява по-бързо. След това започнаха да ми излизат едни гадни ситни пъпчици, в началото само на челото, а сега и по цялото лице. Като някаква пубертетна съм 🤐 Предполагам, че е от хормоните покрай раждането и кърменето. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и знае нещо с което поне малко да облекча нещата ще съм много благодарна.

Аз бях така през бременноста- изглеждах отвратително.. косата мазна, падаща и късаща се в краищата, лицето - даже през пубертета не съм била така , пъпка до пъпка, даже ноктите ми ( които по принцип са дебели и здрави ) се чупеха на поразия. Пробвах какво ли не, от скъпа козметика до домашни бабини рецепти,при мен нищо не помогна. Когато хормоните се успокоят , тогава ще си станеш старото ти. Въпреки това, можеш да питаш козметик , какво да ползваш за лицето, при теб може да има ефект. Стискам палци 😊

# 247
По колко хранения имат бебетата ви?
 Ако има група във фб приемат ли се нови членове? Аз съм от септемврийките, но родих август, пиша редовно тук и ми се искаше все пак да си обсъждам с някого за бебчетата на възрастта на моето. Тук се пише доста слабо...

# 248
  • Пловдив
При нас варират, много влиаят коликите, тогава пада едно ядене през час и половина Close Като цяло между 6-8 храненията прави малката като вечер прави пауза от 5 до 8 часа плътен сън.

# 249
Моята е изключително кърмена, като прави между 9 и 12 хранения, с голяма пауза нощем - понякога 4, понякога, като тази нощ - 7 часа.
Консултант по кърмене ми каза, че 6 часа е ок, но 7 вече са повечко 😊

# 250
Моето гладниче си хапва на всеки 3 часа и прави 7-8 хранения,рядко има пауза 4 часа или повече. Правя му 130 мл АМ като често му остава, на мен ми се вижда много и все се надявам да се откаже от едното нощно,че да може да му почива стомахчето,но той си търси и не минава номера с вода или чай.

# 251
  • Варна
Моят от 2 дни взе да търси по-често да яде, по-принцип има 7-8 хранения и една нощна пауза от 6 часа, а снощи се събуди три пъти. Дано да е само само период, че от два дни имам чувството, че само кърмя.

# 252
Те се променят всеки ден тия деца. Нашия снощи направи една пауза от 5 часа и една от 4 часа, направо се чувствам наспана. През деня яде на 3 часа, но случва да му дам и на 2,5 часа. На адаптирано мляко сме по 120мл. Храненията са му около 7, което май е множко вече нз, след 2 дена ставаме на 2м

# 253
Изабела е на АМ и има 6 хранеше за деня.Яде по 120мл вода с 4 лъжици мляко,то става 140мл като гледам шишето.Направо го пресушава,но тя по принцип още от болницата си е по-ящна.Тези мл ги яде още като стана на месец и личната каза,ако може да не й вдигаме количеството,че е множко,за сега успяваме.Иначе още от както се прибрахме от болницата спря да яде в 24ч и ядеше само в 03ч и в 06ч.След седмица сама си махна това ядене в 06ч и през нощта ядеше само в 03ч.Сега от около 3 седмици сама си избута това ядене в 03ч напред и яде само в 6ч.Така прави пауза от 21ч чак до 6ч,като спи непробудно.

# 254
Ако има група във ФБ и се приемат нови членове и аз бих искала да се присъединя ^^ .
Лицето на беба е цялото в ситни пъпчици,грапаво, изглежда като обрив,лющи се,ту се обостря ту се успокоява.. Вчера ходих до доктора,защото се притесних да не е дерматит,но той категорично каза че е акне и да не мажа с нищо ,че ставало по-зле.Има ли някое от вашите бебчета този така да го наречем козметичен проблем?

Общи условия

Активация на акаунт