АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 023
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Към мамите от София. В кое Джъмбо има най-голямо разнообразие на продукти, кой магазин е най-голямо или няма никаква разлика

# 586
  • София
Голям рев е при нас от два дни. Вчера, след като плака до посиняване от 12 до 4 следобяд с кратко прекъсване да се нахрани (беше й запушена устата по това време, не друго), звънях на таткото да се прибере по-рано, защото ми идеше да се гръмна. Той си дойде, гушна я и тя взе, че заспа за две минути. Иди му обясни след това на ММ, че четири часа сме се разнасяли безрезултатно. Не знам зъби ли са, какво е... Биберон-залъгалка не иска, мисли, че е игра. Не е болна, не й е топло, студено, не е гладна, колики вече не би трябвало да са.

Да питам и мамите, на които цикълът се е възстановил - по-различен ли е от преди? При мен е свързан с жестоко ПМС, чак взех да се чудя някаква късна следродилна депресия ли ме хваща (макар че хич не е депресия, ами нерви ме тресат). И има ли нещо безобидно, което може да се пие при кърмене. Чай от лайка хич не ми помага, както и пастилите на д-р Бах - със същия успех мога и лукчета да смуча.

# 587
Ако сте изключили чисто физически дискомфорт, то лошото настроение може да е заради скок в растежа. Аз си изтеглих едно приложение, the wonder weeks, много е полезно, обяснява в кои седмици имат скок в растежа, какво да очакваме след това като придобити умения, като цяло са доста кисели в тези периоди. Моят цикъл за щастие, още не се е завърнал.

# 588

Това ли трябва да е приложението? 🤔
Ако сте изключили чисто физически дискомфорт, то лошото настроение може да е заради скок в растежа. Аз си изтеглих едно приложение, the wonder weeks, много е полезно, обяснява в кои седмици имат скок в растежа, какво да очакваме след това като придобити умения, като цяло са доста кисели в тези периоди. Моят цикъл за щастие, още не се е завърнал.

# 589
Да, това е, плаща се, но си заслужава, много информация, както и вътре има електронния вариант на книгата ( защото има и книга с това име).

# 590
  • Пловдив
Ако са зъби неминуемо ръката ще е все в устата и ще има страшно много слюнчене. По 7-8 лигавника сменям напълно мокри. Заради зъби ние имахме два три дни само рев, мрънкне и накрая от умора заспиваше, но ни държеше до към два през ноща. Взех чесалка за моя пръст начесах я една вечер, толкова се радва. Сега е по-спокойна.

Моя цикъл се върна някъде около 50ти ден след раждането. Определено съм доста нервна първите дни в сравнение с преди, но го отчитам и на многото хормони все още от раждането. Предполагам, ще отмине с времето. Да е жив и здрав мъжа ми, че голямо търпение проявава с мен - аз сама не се търпя.

# 591
Мариелка имате ли излезнало зъбче?
При нас също има голямо слюнооотделяне, пъхане на ръце, завивки каквото намери в устата и е много кисел. Не знам зъб ли е скок ли е какво е това чудо! Нито легнал, нито прав никак не иска понякога...

# 592
  • София
Veggie, ще погледна приложението. Ако е скок в развитието, скоро ще си проличи. Толкова са ми различни двете деца, че понякога имам чувството, че за първи път се сблъсквам с някои неща.

Малката също много се лигави, чак се дави на моменти. Масаж на венците на помага особено - забавно й е какво правя и ми се хили, а след това пак писва.

# 593
И Крис много се дави от лиги. Постоянно дъвче ръце,завивки и дори лигавника си тъпче в устата. Той и преди не беше лесен,а сега е още по-кисел,всяко хранене е с истерии и рев,нощно време приспиванено продължава по 2-3 часа.
 На 3 места са му бели и подути венците,та ако излизат 3 зъба на веднъж,смятам да си търся силни хапчета за успокояване ,че сигурно още по-зле ще става

# 594
На мен още не ми е дошъл цикъла, ама на моменти съм супер нервна (точно като ПМС) 😁. Освен това ме обливат едни топли вълни и постоянно вървя и отварям прозорците. Не знам как още не съм простудила горкото дете.
От няколко дни имам една чуденка Thinking Сутрин на памперса на бебо точно на мястото на пишлето има петно, на цвят червеникаво-розово-оранжево (трудно ми е да го определя). Петното е много малко и даже ако не гледам целенасочено няма да го видя. Пусках урина за изследване- няма кръв в урината. Утре сме при докторката да видим какво ще каже. Иначе дребосъка е спокоен, радостен, смее се.

# 595
  • Пловдив
Не няма зъби още слава богу, че е изцяло на кърма, но са се наредили под венеца и дебнат да излезнат. Още е малка (онзи ден направи точно три месеца) и не ми се иска сега да й давам чесалки или да я мажа с гелчета. Търпим, коликите поне намирахме поза, в която да е спокойна, при дразненето на венците няма нищо, което да помогне. Както си спи, с триста зора приспана, започва писклив рев.

Започнах в понеделник да добавям нови упражнения към гимнастиката на малката, показах й как да се завърта по корем, по гръб - два три пъти и тя като започна да се радва и да се върти сама от корем по гръб...много готино ми стана Heart , ама вече много, много не я оставям сама.

# 596
Ние имахме много тежка вечер преди два дни. Малката няколко часа плачеше, нищо не я успокояваше, ни гърда, ни носене, ни сешоар, съблякох я по памперс, не и не, реве с всичка сила, в чудо се видяхме. В един момент след полунощ се успокои, засука и заспа. Като се замислих, реших че се е превъзбудила, защото имаше едно нещо, което беше различно тази вечер. Привечер пуснахме един диск с детски песнички на каката и всички, каката, тати, аз и бебето на рамото ми танцувахме, може би над 30мин.

И тя много се лигави и си пъха ръчичката в устата. Вместо лигавник, слагам парче плат(нарязах няколко пелени). Единия ми сушилник е само с такива парченца плат за лиги☺

Иначе си завърта тялото настрани, когато е по гръб.

Момичета някоя от вас има ли такава въртележка да каже каква музика е дали е класическа или бебешки мелодии? Искам някоя с класически мелодии на Моцарт, Бах..

# 597
  • Пловдив
Бебешки мелодий са.

Аз моята когато реве най-неутешимо я успокоявам пък точно така. Пускам сити или дъ войс и си танцуваме. Заспива за няколко песни.
То всяко дете с номера си Grinning

# 598
Не няма зъби още слава богу, че е изцяло на кърма, но са се наредили под венеца и дебнат да излезнат. Още е малка (онзи ден направи точно три месеца) и не ми се иска сега да й давам чесалки или да я мажа с гелчета. Търпим, коликите поне намирахме поза, в която да е спокойна, при дразненето на венците няма нищо, което да помогне. Както си спи, с триста зора приспана, започва писклив рев.

Започнах в понеделник да добавям нови упражнения към гимнастиката на малката, показах й как да се завърта по корем, по гръб - два три пъти и тя като започна да се радва и да се върти сама от корем по гръб...много готино ми стана Heart , ама вече много, много не я оставям сама.
Какви са тези упражнения за завъртане от гръб по корем?

# 599
  • Пловдив
Ами от болницата ни дадоха някой книжки и в едната има разни упражнения за гимнастика и по тях.
16-тото - просто си я завъртам, нежно ама и тя се усеща мести ръчичките, наглася се.

Общи условия

Активация на акаунт