Всичко за всички марки гел лакове - 26

• 44 535
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
  • София

над, пропуснала съм, че купуваш пила. Пожелавам ти бързо и без мито да дойде и със здраве да си я ползуваш.

Я да питам - ако махна лепкавия слой на цветен гел-лак и отгоре с точкатор направя декорации с обикновен лак, мога ли направо да плесна гел топ без лепкав слой или си трябва база? Питам за да си спестя една стъпка.

Инцидентно я купих, не беше планирана....

Директно топ, но декорацията трябва да е добре изсъхнала. На печатите да не им слагаме основа под топа, а те са с обикновени боички  Hug

# 481
Слагам линк за лампата, която ползвам. Дойде за две седмици, добре опакована. Има доставка, но е под 5 лева, като цяло цената е идеална, даже и с доставката. Ще оставя и линк към магазина, защото след няколко дни може този на лампата да не е активен.
https://www.aliexpress.com/item/33010962821.html?spm=2114.120106 … .9.24057458nQiPsQ

И магазина:
https://www.aliexpress.com/store/3256095?spm=a2g0o.detail.100006 … .1.714733d3Xsc9Q7
Тези линкове качих от компютъра, и при мен се отварят.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 10:41 от maminka2

# 482
Здравейте! Имам един въпрос, какво слагате над пигмента, било то огледален, русалка и т. н., колко време ви издържа? Аз слагам над топ без лепкав слой на myshey, после топ на gelish, но на втората седмица започва да се бели от свободния край, а черния лак отдолу си стои непокътнат, даже не е износен. Дали е от пигмента(китайски е) или от техниката?

# 483
При повечето пигменти е така. Ако трябва да дам точен отговор - от техниката е.
Гел лака "залепва" най-добре за себе си, лепкавия слой на вече нанесения гел лак е спойката, която държи слоя след него. Като сложиш пигмент "нарушаваш" тази структура. Новият слой няма за какво да залепне, ако мога така да се изразя.
Нещо, което би могло да подобри издръжливостта на пигмента: когато втриеш самия пигмент изтупай излишъка много добре с четка. След това с пиличка леко (много леко!) запили свободния край на нокътя, за да няма пигмент по него (тоест по "челото" на нокътя). Така топ лака, който слагаш ще има пряк контакт с чистия гел лак под него. Хубаво е да сложиш два слоя топ. И задължително запечатвай добре, дори леко подпъхвай под ръба на нокътя.

# 484

Я да питам - ако махна лепкавия слой на цветен гел-лак и отгоре с точкатор направя декорации с обикновен лак, мога ли направо да плесна гел топ без лепкав слой или си трябва база? Питам за да си спестя една стъпка.

Nev, ей така съм Open Mouth, че ти питаш за нещо Simple Smile Ти си енциклопедия.
Аз така и не поръчах пила от намаленията, размислих след коментарите ви и ще събирам парички за нещо по сигурно.
Ето някои мои ноктета

цветове: Venalisa 926 и Gelfavor 1549 върху черното

цвят: venalisa 909

тук червеното е пак на Venalisa, но 928

Venalisa 905, обрето е с 916

Venalisa 931, отгоре върху цвета е Gelfavor №Y19

и тук Venalisa 903 и CGCOCO 810

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 14:13 от Cvete™

# 485
  • Paris, France
Цвете, споделяла съм и друг път - кръгла нула съм в декорации, а и тук не е много прието. Маникюри като първия, който показваш и последния в моите среди предизвикват вдигане на вежди. Днес в магазина видях много елегантна дама с винено червено, квадратни нокти. Констатирах на глас, че има страхотни нокти и маникюр и тя сподели, че се прави в салон до нас с гел на ОПИ. В целия магазин тя беше единствената с бляскав, елегантен маникюр. Касиерката имаше кървящи, огризани до дъно нокти, В много салони до скоро изобщо не правеха декорации. С моето белене на трети ден се сещаш, че няма да седна да си правя 3 часа омбре, печати или нещо подобно. Другото е, че ако си направя нещо дъщеря ми веднага ревва да и правя същото и на нея, на ръце и крака..И все недоволна как съм го направила. Като малка се радваше на слой Гелиш, ама сега, на 15г иска блик, тънък топ, да не пипам с пила кутикулите, нюд половината матов, другата третина с пигмент и линия малко въз ако, ама не точно. Не си е работа Laughing

Аз всички точки, пигмент, черти и ленти ги минавам отгоре с база, за всеки случай, ама писва.

За скапани, меки нокти съм енциклопедия, да. Няма как.

FBID, по-добре от HoneyBee33 не можа да обясня за пигмента. Направи както тя ти каза! Камалия слагаше ултрабонд след пигмента. Да добавя - това белене се случва точно, защото прахът (пигмента) пречи на топа да се спои с предишния слой. По краищата не трябва да има никакъв пигмент. Може, като обезпрашиш, да вземеш твърда, тясна, къса четка, да я потопиш в спирт и да минеш под кожата с нея, така че да почисти всякакъв остатък от прах. Ако не ти се пили свободен може да сложиш база зад нокът и да запечаташ отзад, обаче резултатът не е красив като се погледна нокътя отзад. Гелиш не е никак подходящ за пигмент, нито под него, нито над него. Смени с друг топ, желателно леко мек и без лепкав слой. Венализа tempered, закаленото стъкло, също не седи над пигмент, а над него пигментът не седи. Трябва да пробвам да печа по-малко.

HoneyBee33, преподаваш ли? Много добре обясняваш. Пиши по-често в темата!

# 486
Невена, благодаря ти за хубавите думи, за втори път ме хвалиш, много се радвам, че съм полезна!
Не преподавам. (А може би ми се иска, но изпуснах момента.)
Професионалист съм иначе. Работих доста време в салон. Изкарах курс в началото. Тогава нивото беше друго. Нищо не ме научиха.
Искаше ми се някой да ми беше обяснявал така, когато аз започвах. Всичко се наложи да науча и усъвършенствам сама, по трудния начин.
Обичам да обяснявам и винаги ще отговоря на въпрос. Ограничен е опита ми с марките от алито, ползвам си почти само професионалните гелове, с които съм работила, може би имам професионални предразсъдъци, но за всичко друго съм насреща Hug

# 487
  • Paris, France
А, аз в алито ходя за спорта, обаче винаги имам план Б и не разчитам само на алито. Ето, вчера ми дойде БП 08 и няма нищо общо с предишния..Нямам купено повторно, което да е абсолютно същото като предишното. Вече има качествени стоки в Али, но те на цена са като купените в Европа. В Европа има хубави гелове, акригелове, на цена като в Али, особено за професионалисти, но цената на доставката ги прави скъпи за любители, които купуваме по 1-2 бройки.

Не е късно да започнеш да преподаваш. Във всеки занаят се ценят хората, които обясняват добре.

# 488
  • Пловдив
Цвете, удобно ли е да попитам кой е гела на маникюра с пеперудата? Прекрасен цвят!

# 489
Цвете, удобно ли е да попитам кой е гела на маникюра с пеперудата? Прекрасен цвят!
А този с котето?

# 490
  • Варна
Харесвам гъсти топове, rubber на Kodi е ок, но бих искала и друг вариант за добър такъв. Съвет? Пробвах на Monasi белия бях поръчала от Али в комплект с база, но ми е рядък.

# 491
  • Paris, France
Преди дни ми дойде 30мл Elite99 no wipe top. Много гъст, като изграждащ гел и едвам се изравнява, твърд и много лъскав 10-15 дена. След този период почва да се драска. Няма нужда от реинфорс под него и ми спестява тази стъпка. Слага се дебело, че иначе трудно се изравнява. Държи като бетон.

https://h5.nl.aliexpress.com/item/32983257621.html

Пиша за този без лепкав слой. Топа с лепкав не го познавам и не мога да се изкажа. Не гарантирам, че ще дойде толкова гъст, защото, като всичко в Али днес е едно, а утре друго.

# 492
Разбира се, даже е моя грешка, че не ги написах още в поста (редактирах го)
Venalisa 905
А този с котето?
Venalisa 931, като отгоре върху цвета е https://www.aliexpress.com/item/32818967464.html?spm=a2g0s.90423 … .0.27424c4dJTNPZx №Y19
Преди дни ми дойде 30мл Elite99 no wipe top. Много гъст, като изграждащ гел и едвам се изравнява, твърд и много лъскав 10-15 дена. След този период почва да се драска. Няма нужда от реинфорс под него и ми спестява тази стъпка. Слага се дебело, че иначе трудно се изравнява. Държи като бетон.

https://h5.nl.aliexpress.com/item/32983257621.html

Пиша за този без лепкав слой. Топа с лепкав не го познавам и не мога да се изкажа. Не гарантирам, че ще дойде толкова гъст, защото, като всичко в Али днес е едно, а утре друго.
Точно такъв си поръчах сега, но 15 мл. Дано да няма разлика Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 14:13 от Cvete™

# 493
  • Варна
Невена, много благодаря, поръчах го. А не става ли отгоре направо да затварям с гел? Но при свалянето да не пиля, щом отдолу има белеща UV база, а да се избели. Ще стане ли? Мен така ми правиха ноктите, затваряха ги с гел, когато бях на цялостна гел система, никога не съм имала обелен край, избледнял цвят, наранена повърхност, приказка беше. И си с търся да постигна нещо такова вкъщи. Но без пилене:).

# 494
  • Paris, France
Може да се завърши с гел ако гелът е хубав и лъскав, но не винаги държи. 2в1 изграждащ и финиш и 3в1 - база, изграждащ и финиш държат обикновено. Проблемът е, че има много чакане да се изравнят и че след печене трябва да се бърше лепкавия слой или да се сложи силър - топ за гел без лепкав слой. Другото е, че много текат от кутията. Трябва четка за гел и после да се чисти. С този топ направо бъркам в буренцето с четката от стария, 15мл топ и после я връщам в празното шише, хаха. Няма чистене.

Цвете, последният 15мл Elite99 no wipe дойде ужасно гъст, даже май по-гъст от сегашния. Щях да припадна като го отворих, а вече бях сложила реинфорс над лака.

Общи условия

Активация на акаунт