Всичко за всички марки гел лакове - 26

• 44 726
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, nad-tab. Опитах и се обели на единия пръст на втория ден. Отдолу всичко е ок. Стигам до извода, че си е кофти самият топ. Става дума за long wear top на Веналиса.

# 136
  • София
Благодаря, nad-tab. Опитах и се обели на единия пръст на втория ден. Отдолу всичко е ок. Стигам до извода, че си е кофти самият топ. Става дума за long wear top на Веналиса.

Ние нищим друг - Venalisa Tempered No Wipe Top Coat . Аз лично не съм имала проблем с него.

# 137
  • Варна
nad_tab, какъв гел слагаш над цвета? Аз също харесвам да са ми твърди ноктите и се чувствам по - добре. А над гела нещо друго? И как сваляш.

# 138
  • Пловдив
Момичета, нуждая се от помощ.Имам такава електрическа пила,само че от Лидл.

Върши ми чудесна работа за сваляне на гел лак и оформяне на кожички.Но голямата,сферична приставка, с която свалям гел лака се изхаби.Дайте идея от къде да купя нова приставка,със същия накрайник, като за моята машинка или как да наточа старата?

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 13:49 от Балли

# 139
  • София
nad_tab, какъв гел слагаш над цвета? Аз също харесвам да са ми твърди ноктите и се чувствам по - добре. А над гела нещо друго? И как сваляш.

Аз дадох линк  Hug

Иначе, над ей това държи до сваляне. Моят е прозрачен, първият от линка.

https://www.aliexpress.com/item/32884189367.html?spm=a2g0o.produ … earchweb201603_53

До сега го използвах над белеща база и свалях с отлепване, той е Soak Off, така че и с киснене би трябвало да падне.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 14:28 от nad_tab

# 140
  • Варна
Поръчах го, благодаря! Може ли препоръка за четка за нанасяне от Алиекспрес, както и такава за френски маникюр?

# 141
Скрит текст:

Ние нищим друг - Venalisa Tempered No Wipe Top Coat . Аз лично не съм имала проблем с него.
Аз затова уточних Simple Smile То си стана цял експеримент с въпросния топ. За сега неуспешен Rolling Eyes

# 142
  • София
Поръчах го, благодаря! Може ли препоръка за четка за нанасяне от Алиекспрес, както и такава за френски маникюр?

Моята е от този комплект, първите четки, общо взето всички от този тип стават.

https://www.aliexpress.com/item/32813464723.html?spm=a2g0s.90423 … .0.27424c4dJFDViz

За френски, нищо не мога да кажа.

# 143
  • Paris, France
Балли, 2 такива пили имаме. Комплект приставки се купуват с купона от самата пила, ако е купена от Лидъл. Моите 2 Ел. Пили имат накрайници, които са различни. Не може от едната да се сложат на другата. Трябва да знаеш номера на модела. Има магазин в София, до Операта е, където продават резервни части за Силвъркрест. Иди ако искаш . Не се сещам за име. Другото е ибей или Амазон. Питай в лидълската тема или тази за машини за хляб!

Аз пиша за Venalisa tempered top. Другият, този в шишето със сивия етикет е мек и не се отделя като този.

# 144
  • Бургас
Скрит текст:

Още нещо...
В дрогерията видях гел лакове на Констанс Карол на цени 8 - 10 лв. Мненеия за тях?

В България ли е въпросната дрогерия, не съм попадала на тях.

Да.
Търсих в нета изображение, за да ви ги покажа, но нищо не открих.
Ще се огледам значи, изображения в нет-а има, но нито едно от БГ сайт.

Аз ползват тази марка. База, гел лак и топ. Много съм доволна. Купувам ги от магазин Мира в Плевен.

И аз имам 3 такива лакчета. Доволни сме с дъщерята, но с уговорката, че освен Blusky, друго не ползваме и нямаме голяма база за сравнение. Единствено тези, закупени от парфюмериен дистрибутор. Бяхме харесали повече цветове, но нямаше голям избор тогава, когато ги купих.

# 145
Здравейте, момичета
Да споделя и аз, за да стане пълна кашата 😂
Имам Tempered top coat Venalisa моето скромно мнение е, че не е никак износоустойчив на 5-6 се матира на връхчета
Имам и Long wear top coat Venalisa лакирам се за втори път с него...първият държа докато не го свалих, т.е. 14 дни, беше нанесен над светъл цвят, но мисля, че е издържлив
По моето скромно мнение......аз съм с трудни нокти....не се задържа всичко....откакто имама Рейнфорс на GD coco  всичко ми държи.....нанасям над базата и да прави ми ноктите по-твърди и всичко ми държи
Качвам две снимчици първата е на ден 3, а втората е предишния опит с този топ

# 146
Liliya S, Радост,
Моля споделете стъпките и времето за печене, ползвате ли рейнфорс или ултрабонд, лаково каре и т.н.
Моят първи опит беше неуспешен - рдин разтекъл се нокът и обелени парченца след два дни.
Процедурата беше - полиране, лаково каре, основа, спирт 95%, два длоя лак, спирт, топ.

# 147
  • София
Liliya S, Радост,
Моля споделете стъпките и времето за печене, ползвате ли рейнфорс или ултрабонд, лаково каре и т.н.
Моят първи опит беше неуспешен - рдин разтекъл се нокът и обелени парченца след два дни.
Процедурата беше - полиране, лаково каре, основа, спирт 95%, два длоя лак, спирт, топ.

Защо ти е спират над база и цвят, по мое скромно мнение всяка подобна стъпка намалява трайността.

Спирта е преди карето, хубаво изтъркваш ноктите, и след топа, дори и да е без лепка слой, пак минавам, по-лъскав ми става.

# 148
Ползвах го вместо ултрабонд и рвйнфорс, някъде го прочетох... Ще опитам и без...

# 149
  • Paris, France
Спиртът не заменя ултрабонд, още по-малко реинфорс. Спиртът заменя клензър, клийнър и нищо друго. Даже фрешър не може да замени, но ако ноктите са сухи и кисели може да се мине без фрешър. След базата се чисти със спирт когато искаме хубава линия около кутикулите. След реинфорс или гел се чисти със спирт когато ще пилим и оформяме около кутикули и бомбето. След цвят се чисти със спирт когато цветът има силен лепкав слой, не се изпича добре, нанесен е дебело - това е за да не се цапа с цвят четката на топа. След топа се чисти със спирт ако типът има лепкав слой или зада сме сигурни, че ако има непокрит лак или гел с лепкав слой, лепкавият слой ще е почистен и няма да лепи, цапа, дразни и алергизира.  Тези чистения със спирт не се отразяват, по принцип, на трайността. Ако лакирането по този начин не държи се пристъпва към пълната програма - ултрабонд, ако и с него не държи се слага реинфорс, ако и по този начин не държи ултрабондът се заменя с кисел праймър, твърд гел или твърд гел в шише вместо реинфорс Итн. При 90% от хората внимателно почистване, 1мм без каре, даже 2-3мм без каре по свободния край, ултрабонд, реинфорс, бомбе с реинфорс решават преждевременното белене.

След полирането се чисти със спирт, макар че съм пробвала без да чистя и ми държи. След като има разтеклосе е нормално да има белене. Ена, чистиш ли с четка преди да изпечеш като има разтекло се? Ако не, започни да чистиш.

Ако обеленото е само на нокътя с разтичането, а другите си държат, няма смисъл от всички гореописано гимнастики. Просто внимаваш и подобряваш техниката.

Реинфорсът, за да има ефект, трябва да се изпили и оформи след печене, защото ако се е разтекъл творението не държи. Не го препоръчвам ако нямате електрическа пила с две посоки и поне диамантени топчета (накрайници).

Ултрабондът помага само ако беленето е в свободен край и не при всички хора.

Общи условия

Активация на акаунт