Всичко за всички марки гел лакове - 26

• 44 606
  • 768
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета, имам въпрос. За пръв път си правя гел лак в къщи. Нанасям много тънък слой. Лампата ми е 36W. Колкото и минути да пека, стои лепкаво и сякаш недоОпечено. Имам чувството, че трябва да стоя 5 минути , за да не бъде.
Какво се случва?
Най-вероятно лампата е слаба, най-добре да дадете линк към нея. В такава лампа, колкото и да печете, няма да се изпече хубаво.

https://www.olx.bg/ad/uv-led-lampa-za-noktoplastika-sun-t-36w-ga … D655-ID7RfGS.html

Изпичат се, но доста държа... явно е слаба.

20 лампички са много малко, вземете си силна лампа и няма да имате проблем с изпичането.

# 316
Момичета, вчера чух за нов (за мен) продукт за сваляне на гел лак - намазва се нокътя като с лак и след 5 минути се разцепва покритието и се сваля много лесно. Потърсих в мрежата, но не виждам БГ сайтове да го предлагат. Намерих в Алиекспрес:

https://www.aliexpress.com/item/33043006716.html

Чували ли сте за него, ползвали ли сте?

# 317
  • София
Момичета, вчера чух за нов (за мен) продукт за сваляне на гел лак - намазва се нокътя като с лак и след 5 минути се разцепва покритието и се сваля много лесно. Потърсих в мрежата, но не виждам БГ сайтове да го предлагат. Намерих в Алиекспрес:

https://www.aliexpress.com/item/33043006716.html

Чували ли сте за него, ползвали ли сте?
Аз не бих рискувала, не помня къде се оплакаха от него, че съсипал ноктите на една девойка. Много е агресивен.

# 318
Аз четох, че съдържал киселина, която може да разяде нокътя и кожата. Не бих си сложила такова нещо никога.

# 319
  • Paris, France
Момичета, имам въпрос. За пръв път си правя гел лак в къщи. Нанасям много тънък слой. Лампата ми е 36W. Колкото и минути да пека, стои лепкаво и сякаш недоупечено. Имам чувството, че трябва да стоя 5 минути , за да не бъде.
Какво се случва?

Повечето бази, цветни гел-лакове и топове имат добавени инхибитори, така че горният слой, който е в контакт с кислорода да не се изпича никога. Колкото и да ги печеш, дори в много силна лампа, те си седят лепкави и това е нормално. След изпичане лепкавият слой се маха с памук, натопен в силен спирт или клензър.

Лампата е слаба и черна вътре, но би трябвало да изпича за 3-4 минути. Сложи я в кутия облицована във фолио и на дъното сложи фолио или едно огледало. Алуминиевото фолио трябва да е с лъскавото нагоре за да отразява светлината.

тирити, това е обикновен гел със сода каустик който и сама можеш да си направиш за стотинки. Опасен е и причинява размекване на ноктите, отлепяния и изгаряния.

# 320
Благодаря, отказахте ме Simple Smile

# 321
Здравейте, оригинален топ на Гелиш може ли да се купи от български сайт?

# 322
Мисля, че единствен за България представител са Premium beauty. Имат сайт, но не може да се поръчва свободно. Ако имат телефон за контакти в сайта може да пробваш да звъннеш.

# 323
Мисля, че единствен за България представител са Premium beauty. Имат сайт, но не може да се поръчва свободно. Ако имат телефон за контакти в сайта може да пробваш да звъннеш.
Благодаря!

# 324
  • Варна
 Тъй,след повече от два месеца въздържание  Laughing преди малко се лакирах най-накрая. Ноктите ми са изпилени до дъно обаче на кой му пука  Laughing. На мен си ми харесват. Връщам се в лоното на гел лака,защото за два месеца сериозно залитнах на тема обикновени лакове  Laughing/ боже бях забравила колко са скъпи и каква краста са  Laughing/.

# 325
А аз малко така изведнъж off-topic да попитам, под акрил гела освен обезмаслител и база какво още трябва да сложа за да не пада бее 😣 ух, аман! Накупих си сумати цветовее, глитерчета, бижута за нокти много красивички, ама като падат изгражданията на 3тия ден иии ейй издивявам.. Нещо пак забравям, но какво?
Започвам да си мисля вече, че е от лампата.. тцтцт каквито и бази да накупя все падат....
На краката обаче седят, ама че странно

# 326
  • Paris, France
А аз малко така изведнъж off-topic да попитам, под акрил гела освен обезмаслител и база какво още трябва да сложа за да не пада бее 😣 ух, аман! Накупих си сумати цветовее, глитерчета, бижута за нокти много красивички, ама като падат изгражданията на 3тия ден иии ейй издивявам.. Нещо пак забравям, но какво?
Започвам да си мисля вече, че е от лампата.. тцтцт каквито и бази да накупя все падат....
На краката обаче седят, ама че странно

1) няма как да е от лампата щом на краката ти седи. На мене пък на ръце ми седи, а от краката пада веднага щом обуя затворена обувка.

2) ако архитектурата е неправилна няма да седи ако ще 5 праймъра да сложиш.

3) ако ползуваш двойни форми можеш да пробваш друга форма. На извити надули, тумбести естествени нокти подхожда повече извита форма, а на прави- по-права, с по-права апекс. За съжаление хората с тумбести нокти налитаме на прави форми и обратното. При мене смяна на формите помогна. На краката ноктите ми са прави, а аз слагах с извитите като на баба Яга ноктите форми и явно затова са се отлепяли.

4) какъв ти е обезмаслителя? Ултрабонд и да печеш? Кисел праймър?

# 327
Здравейте, бях споделила, че постигнах издръжливост с белеща се база, но я свалям много трудно. Реших да я заменя с базата на Гелиш като отдолу и отгоре продължавам с абсолютно същите стъпки (каре с обикновена база+обикновен матов топ, база Гелиш, ултрабонд, реинфорс, 2-3 слоя цвят, топ Гелиш). Издържа ми само седмица, но пък го свалих разкошно, без никакви поражения! За разлика от свалянето на белещата се база на Алесандро. Сега остава да разбера как да комбинирам двата ефекта😂😂😂

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 16:16 от Lady-Godiva

# 328
Здравейте, извинявам се, че нахлува в темата! От скоро си правя маникюр с гел лак в домашни условия, имам база и топ на Michey, но мн. бързо изтърквам лъскави слой. Мисля да ги заменя с Kodi, въпроса ми е дали някой е поръчал от nailsbg.com, където цената им е 10лв. и съответно дали е доволен? Благодаря ви предварително, черпя много полезна информация от вас и дано скоро да се похваля с красоти като вашите!!! 😘

Тъкмо онзи ден си ги поръчах и днеска дойдоха. Като ги гледам май не са оригинални, но ще ги пробвам след 1 седмица и ще пиша какъв е резила. Иначе аз използвам само китайските основа, цвят и топ които бяха комплект с лампата и след няколко дни ще мина 2ра седмица без никакви поражения(с изключение на 2та ми показалеца които малко по връхчетата се обелиха след 2 часа шкурене на дървен стол 😁😁). Тъй като ме е шубе от тия китайски основи, реших да пробвам коди и открих тоя сайт nailsbg.com и си казах ,, е*ати яката оферта".
Иначе само за справка, маникюра си с гел лак го правя със следните стъпки.
Оформяне на нокътя
Изчиствам със спирт
Полирам
Изчиствам със спирт или четка (според настроението)
Обезмаслител
Основа
2/3 слоя цветен гел лак
Топ (като естествено ги запечатвам връхчетата)
На този етап  ми държи много добре, но ако нещо в стъпките ми не е правилно, бих се радвала на конструктивна критика.

# 329
  • Paris, France
Гергана, пожелавам ти трайни маникюри и леко сваляне. Щом ти държи, няма проблем. За китайски или други лакове препоръчвам каре под базата за по-лесно сваляне.

Общи условия

Активация на акаунт