Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 58

• 31 502
  • 784
  •   1
Отговори
# 60
Гръцкия го купуват на място и го поръчват и англичани, и французи, а сигурно и хора от други страни. Чела съм, че отиват на почивка на Крит, примерно, и изкупуват наличните количества. И при тях е трудно да се снабдиш с Т3 - не просто трябва рецепта, а цената се е повишила драстично (това за Великобритания) и лекарите просто отказват да го предписват, дали заради цената, дали защото го смятат за излишен - не знам.

# 61
Cioccolata, в Англия, дори когато ми изследват Т3, резултатите не излизат поради някаква причина- вече няколко пъти ми се случва. За да ни пуснат Т4 И Т3 трябват много молби, обяснения и трябвало да могат да ги опровергаят- какво по-добро оправдание от това, че съм с хашимото??? Много е зле тук. Явно е скъпо, а и повечето джипита нямат никаква идея как да го разчитат и какво е това. Няма практика да се изписват медикаменти. Те затова си купуват от Гърция. И на мен ми взеха онзи ден, една приятелка го беше намерила в някаква задъдена аптека в едно село. Трудно го е намерила, да.

# 62
Ами той не е безобиден, но пък поради търсенето не е ли по добре да се следи от лекар, а не така, на своя глава Sad

# 63
Добре де. Ако имате симптоми, но изследванията са в норма - смятате , че трябва да се изпише хормон. А ако няма симптоми, TSH-a падне от 6,54 на 1,63 без хормон за 9 месеца, Т3 и Т4 са в норма, но не оптимални и завишени антитела...Тогава какво? Всички ендокринолози дружно ми изписват хормон. На въпроса ми защо, или не ми се отговаря или ми се дават някакви заучени фрази, които не ме убеждават. Ехографистите , с които се консултирах казват, че има леки изменения говорещи за Хашимото, но хормона не може да им повлия. Нито на тях, нито на анти-телата. Тогава защо?

# 64
Егвийн, не мога да ти кажа.

# 65
Наричат го "подпомагане" на жлезата
Не знам и аз
Така или иначе друго освен хормон не изписват.

# 66
Аз да ви попитам. 😁 Въпреки добрите ми резултати в края на август, цяло лято ме боли гърлото в ляво. Обаче не е болка като на болно гърло, ами го усещам някъде зад сливицата (незнайно къде) и на моменти за миг отива към ухото. Но самото ухо не ми е проблем, просто тъпа болка ирадиира към него. По едно вр ме приболваше като преглъщам, сега не. А откакто започна промяната на времето, вече цялото гърло ме боли като пресипнало (но проблем с гласа нямам). Та, има ли някой със сходни симптоми, щото веднага набеждавам жлезата? Ходих на унг и нищо, пуснах посявка, и там нищо. И се спрях с обиколките по доктори - най-много да ми кажат, че съм хипохондричка (което ми е ясно) и да ми изпишат излишна химия. 😏

# 67
Добре де. Ако имате симптоми, но изследванията са в норма - смятате , че трябва да се изпише хормон. А ако няма симптоми, TSH-a падне от 6,54 на 1,63 без хормон за 9 месеца, Т3 и Т4 са в норма, но не оптимални и завишени антитела...Тогава какво? Всички ендокринолози дружно ми изписват хормон. На въпроса ми защо, или не ми се отговаря или ми се дават някакви заучени фрази, които не ме убеждават. Ехографистите , с които се консултирах казват, че има леки изменения говорещи за Хашимото, но хормона не може да им повлия. Нито на тях, нито на анти-телата. Тогава защо?
Ами, щом FT4 е "в норма, но не оптимален", логично е да се изпише хормон. Все отнякъде трябва да си набавиш липсващото количество. Явно жлезата не може сама да произведе достатъчно за нуждите на тялото. Още по-лошо е, че FT3 е нисък.
А фразата "ако няма симптоми" лично за мен е много уклончива. Реално, дори без прием на хормон да се чувстваш добре, не може да знаеш, дали ако стартираш с приема, няма да си още по-добре.

bongobongo, имам и аз сходни проблеми с гърлото, че и с носа - чувствам го постоянно запушен от много години насам, но лекарите (УНГ) твърдят, че всичко ми е перфектно. Мисля си, че може да е свързано с ЩЖ, но само мога да предполагам.
За фарингит има ли как да се изследваш? Не знам какви точно са тестовете.

# 68
За фарингит май гледат само дали има изменения по стената на гърлото. Носът си ми е преманентно запушен пролет и есен. Даже лявата ноздра се е деформирала и разрастнала с времето от използване на капки за отпушване. От година взех да ползвам капки със сребро, поне като се запуши, че да не си отглеждам всевъзможни гадини и да обострям синузита. Питанката за гърлото ми е чисто по хипохондристки да не е нещо по-сериозно. 😏😜

# 69
Може да е алергия, не е безобидно толкова дълго да е запушен този нос.

# 70
  • софия
бях намерила една рецепта в интернет за смес на медицинска дъвка, мед и зехтин, отново за стомаха и червата, и си я приготвих и пия.
Черва и стомах трябва да се лекуват, че щитовидната много се разбутва, ако те не са ок.
Merelenda, може ли да споделиш тази рецепта, която ти е помогнала. благодаря предварително!

# 71
Аз да ви попитам. 😁 Въпреки добрите ми резултати в края на август, цяло лято ме боли гърлото в ляво. Обаче не е болка като на болно гърло, ами го усещам някъде зад сливицата (незнайно къде) и на моменти за миг отива към ухото. Но самото ухо не ми е проблем, просто тъпа болка ирадиира към него. По едно вр ме приболваше като преглъщам, сега не. А откакто започна промяната на времето, вече цялото гърло ме боли като пресипнало (но проблем с гласа нямам). Та, има ли някой със сходни симптоми, щото веднага набеждавам жлезата? Ходих на унг и нищо, пуснах посявка, и там нищо. И се спрях с обиколките по доктори - най-много да ми кажат, че съм хипохондричка (което ми е ясно) и да ми изпишат излишна химия. 😏

Бонго,повече от 20 години се чувствах така..перфектни хормони и ехограф,а ужасен дискомфорт и болки в жлезата.Обиколих всички ендокринолози в Пловдив и всички бяха категорични,че всичко е о.к.
На профилактични прегледи във фирмата споделих с лекаря той опипа жлезата,разпита ме от къде съм родом и ми изписа да пия хормон от "Димитровден до Гергьовден"...и ми реши проблема!
Не винаги всичко трябва да е по учебник.И като си помисля,че лекарят не беше ендокринолог,а толкова много ми помогна.

# 72
бях намерила една рецепта в интернет за смес на медицинска дъвка, мед и зехтин, отново за стомаха и червата, и си я приготвих и пия.
Черва и стомах трябва да се лекуват, че щитовидната много се разбутва, ако те не са ок.
Merelenda, може ли да споделиш тази рецепта, която ти е помогнала. благодаря предварително!
10 г Мастикс дъвка (от аптеката) се стрива в хаванче на прах. Смесва се с екстра върджин зехтин 250 мл и мед 250 г. Бърка се дълго, да се получи хомогенна смес.
При мен не се получи добре. Зехтинът изплува отгоре и все пак преди прием бъркам колкото мога и сутрин на гладно приемам по 1 ч.л. от сместа. След 15 мин пия кафе, закусвам.
Консумира се докато свърши сместа. Прави се месец пауза и ако се наляга се повтаря.
Аз съм ок след няколко дни прием и забравям да приемам сутрин сместа.
Забравих и добавям, че сместа се съхранява в хладилник.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 08:59 от Merelenda

# 73
Merelenda, а ако цялото това нещо се сложи в блендер или с пасатор? 🤔

# 74
bongobongo, аз 2 месеца страдах от гърло и такива болки.. оказаха се задезичните сливици.. 🤔😂 които изобщо не знаех къде са и тн.. не мисля, че е от жлезата при теб.

Общи условия

Активация на акаунт