Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 58

• 31 525
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
Merelenda, а ако цялото това нещо се сложи в блендер или с пасатор? 🤔
Идея нямам.

# 76
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мед не се смесва със зехтин. С кокосово масло е по-вероятно.

# 77
Такава е рецептата. В групата за болест на крон и улцерозен колит си я приготвят някои болни. Действително трудно се смесва, но успяват. Явно зависи и от меда.

# 78
  • софия
мереленда, благодаря!
докато търсех тази рецепта из нета, попаднах на разни варианти - имаше изискване да се ползва само каменно или дървено хаванче и чукало, както и порцеланова или дървена лъжица - сместа да не влиза в контакт с метал - затова и пасатор по-добре да не се ползва.

# 79
bongobongo, удивена съм колко сходен е твоят случай с моя! От около месец ме боли гърлото, но ниско долу, а не както когато си настинал. Отидох на УНГ и тя ми каза, че не вижда проблем, единствено е леееееееко зачервено надолу. Прегледа ме и за фарингит, ларингит и т.н., но нямаше нещо, което да я притесни 🤷 Изписа ми нещо, с което да си правя гаргара и някакви хапове за смучене, но след като прочетох съдържанието им, реших да си ги спестя. Много странно е, защото ту ме боли, ту не и не знам какво става, но на 1ви октомври съм при ендокриноложката ми и ще я попитам, естествено после ще споделя какво е казала Wink
Момичета, много ме успокоихте че и при вас е имало/ има такъв дискомфорт, защото вече се чудех дали не карам някаква мононуклеоза или нещо такова (и аз съм си хипохондрушка Stuck Out Tongue Closed Eyes).

# 80
Хаха, и аз смуках Исла. Ефект 0. Не е мононуклеоза. Тя върви с тежки температури и специфични симптоми. 🙄 Тая щитовидка на луди гъби ни прави. Нищо, де. Ти кажи ендото как го е изкоментирала, че аз ако поискам да ми направят скенер за болка в гърлото 🤫😯, ще сложат вето да не припарвам до болницата в радиус от 10 км 😂😂

# 81
И аз минах "покрай мононуклеозата", че и по-лоши неща си помислих, още повече като обикаляш доктори и стрелят с АБ напосоки. "Не знаем какво е, ама не се притеснявай. Вземи тоя АБ".
Моноцитите все бяха над норма.
А щитовидните бяха в норма, но жлезата си е правила вече поразии.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 08:48 от Merelenda

# 82
Какво ви е мнението за лимфомиозота? Ендокриноложката ми не спира да ми го изписва, твърди, че ми е абсолютно нужен, заради симптомите, които имам, на фона на нормални хормони (приемам л-тироксин иначе).

# 83
Привет, и моите благодарности за темата са заминали в небитието, та да ги повторя Simple Smile

Обмислям тези дни как да добавя вит. С при взимането на хормона сутрин. Предполагам, че е най-добре да изпия водата с лимон или сока от портокал час-два след приема нали?
Съжалявам и на мен ми звучи глупаво въпросът, но не мисля, че е добра идея да пия хормона с вода с лимон нали? А нали се усвоява по-добре ако се приема с вит.С и не мога да го измисля.

# 84
Ули, аз започнах да пия хормона с разтворим витамин С в края на май месец - просто в чашата с вода, която изпивам, разтварям половин таблетка вит. С. Мога да се похваля, че за първи път от 2 години успях да постигна доста добри стойности и на ФТ4, и на ФТ3 (изследвах в началото на септември). Това го отдавам и на факта, че вероятно дозата ми е била най-накрая достатъчно висока, и на витамин С (т.е. по-добро усвояване), и на допълнителния ефект от лятото - при мен сезонното влияние е много осезаемо. Така че това е моят опит за момента с витамин С - ползвам обикновен разтворим и разтварям по половин таблетка.

# 85
Може ли да споделите кой вит. С пиете?

# 86
Шоки, благодаря ти за информацията. Ще започна значи във водата сутрин да слагам или лимон или ще си взема и аз разтворим вит. С.

# 87
Ами, разтворимите са горе-долу еднакви. Аз най-харесвам на Абофарма, на вкус, не по друга причина. Не съм убедена, че има смисъл да се поръчва т. нар. натурален. А иначе, ако имам възможност, бих купувала чист вит. С на прах, но не намерих такъв вариант на достатъчно изгодна цена.

# 88
Благодаря Ви!

# 89
Обаче малко ми е притеснено за гастрита и зъбите така витамин с на гладно

Общи условия

Активация на акаунт