Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 58

• 31 750
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте, виждам, че при Хашимото не трябва да се пият имуностимулатори. Миналата зима взимахме по една лъжица сироп от черен бъз сутрин и сега се чудя дали да започвам... Според вас мога ли да пия сиропа или по-добре без него?

# 661
Краси, ако си била доволна от сиропа и ако хормоните са ти добре, според мен си го пий. Аз поне така бих направила. Не е гарантирано, че ще ти влоши нещата. Ако често боледуваш и често стигаш до усложнения, трябва да вземеш мерки при всички положения. Разбира се, има и други варианти, писах за вит. Д + А по-назад. Но ако си доволна от сиропа, не вярвам да ти навреди чак толкова, ако го пиеш.

# 662
asyalein, какво "О пак ли", ти се оплакваш, аз ти казвам къде според мен е решението на част от проблемите ти. Както и да е, твоя си работа.
512, Метизол, Тирозол и др.  тиреостатици, те за това не се пият повече от 2 години и се следят левкоцитите. Аз съм с един рецидив, ако има има и друг/и, и според състоянието, ме чака или радиоактивният йод, или операция. И да добавя, че ако успееш да се измъкнеш от това нещо без увреждане на сърцето, е направо чудесно.
Нахвърлила съм най-общото от заболяването, иначе случаи има всякакви, rovary ме разбра.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 09:20 от Lemy

# 663
  • София
Благодаря много за отговора, Cioccolata. Flowers Hibiscus
Не боледувам често, най-често леки настинки и то рядко. МП по-често се разболява по принцип, но миналата зима, като пихме сиропа, не се разболя. Не знам дали е случайно, но чак такава разлика... Та ще го започваме пак щом не е такъв проблем за мен. Simple Smile
А вигантол пия вече няколко месеца. Сега е само 5 капки седмично. Преди пиех всеки ден - сега се пооправи положението. Надявам се. Ще видим при следващия преглед какви ще са резултатите. Ще погледна какво си писала за вит. Д + А, пропуснала съм го. Благодаря.

# 664
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Леми, храненето последните години често го променях, незнам накъде повече да оптимирам. Месо не смятам да прояждам.

Веге съм от 16г. , преди 3г спрях глутена на 100%, бях около година и половина на интервални пости, преди 10м минах на Low carb.
Още не мога да мина пак на интервални пости, защото кърмя.
Всяка една промяна в хран. режим е свързана и с оптимиране на пазаруване, готвене и т.н вкъщи всеки яде нещо различно, а аз време нямам много.

Затова вече претеглям дали и какво да променям в храненето.
Теории много има 🙄, накрая пак всичко е индивидуално.

# 665
А кой пише в този сайт Xenobg?
Гледам, че предлагат добавки и ми стана интересно. Секция За нас не намирам.
Кликвам на този псевдоним Haidut и не излиза никаква инфо.
Има статия за естрогеновата доминантност, която води към несъществуваща връзка към фейсбук.

# 666
Ася, така е, наистина е индивидуално. Зависи от нуждите в момента, а те може да са различни от нуждите преди 2-3 години и от нуждите след 5-10 години. Това му е трудното - че трябва да си следим как се чувстваме и да се стремим да разчетем сигналите на тялото си. За тази цел има най-различни изследвания, които да ни подскажат, но не са достатъчни, важно е и чисто субективно как се чувстваме.

# 667
"Хиперфункцията може и да не е от Базедова болест, както вече уточнихме. Баща ми направи тиреотоксикоза преди няколко години, но не му е открита Базедова болест (е, изследвани са само МАТ де...)....."

Cioccolata, благодаря за изчерпателния отговор. Тези подробности не съм ги знаела. От скоро чета в темата. (Изглежда този път съм била късметлийка.)

# 668
Има статия за естрогеновата доминантност, която води към несъществуваща връзка към фейсбук.

Нямам идея, аз винаги им гледам само статиите, иначе знам, че имат някакви добавки но даже не съм ги поглеждала.

512 аз започнах с хиперфункция. Откриха ми проблема на 13-14г като бях, пих Метизол известно време. Стабилизираха ми хормоните трайно уж и се почна следене и в един момент преминах в хипофункция с която съм и до сега.
А сега след време си навързвам неща, че точно преди да ми открият проблема с ЩЖ, предната година бях със стомашни проблеми - гастрит за който лежах в болница, увеличен черен дроб, който така и не разбраха от какво. Мисълта ми е, че винаги първо предвестник е проблем с храносмилателен тракт Rolling Eyes

# 669
  • София
Момичета, има ли някоя от вас проблем с прегряване? Стане ли ми топло, на мига краката ми омекват, изморявам се, задъхвам се, изпитвам нужда на мига да седна и дори да полегна. Тези иначе прекрасни и слънчеви ноемврийски дни направо ме смазват, особено в обедните часове.

# 670
На този сайт попаднах благодарение на вас, но още преди около 3-4 години четях статиите на д-р Ray Peat, който е биохимик и се занимава главно с проучвания в областта на щитовидната жлеза, защото за него тя е най-важният орган в тялото на човек (основава много от теориите си на работата на известния лекар Broda Barns). Та, да си дойдем на думата, а именно - кой е този Haidut? Последователите на д-р Peat имат форум (https://raypeatforum.com/community/) и там едно от главните действащи лица е Haidut (с огромна изненада установих, че е българин и ми стана много приятно:grinn:). Той и Danny Rody имат и подкаст епизоди, и ми звучи като много интелигентен мъж.

# 671
Призма, пиеш ли нещо за кръвната захар? Мисля, че може да е от рязък спад на захарта.

Момичета, може ли тези от вас, които са били като малки с хипер, да споделите как и защо ви го откриха?

# 672
Момичета, може ли тези от вас, които са били като малки с хипер, да споделите как и защо ви го откриха?
Като деца ли?

# 673
  • София
Не пия нищо за кръвната захар. Толкова отпаднала и неенергична никога не съм се чувствала. Ще изследвам B12 и витамин Д. Нещо друго трябва ли?

# 674
Призма, а на каква възраст си? Възможно ли е да наближаваш менопаузата?

От друга страна, ако си прекалено млада, има възможност това да е просто от хипофункцията. Има една английска блогърка (сайтът й е The Invisible Hypothyroidism), която споделя, че когато вече е имала симптоми, преди да я диагностицират, един от най-странните при нея е било това, че е получавала горещи вълни (през деня, не през нощта) и е ходела съвсем леко облечена в студено време. При нея менопаузата е била изключена тогава, защото е била на двайсет и няколко години.

Общи условия

Активация на акаунт