Домакини 69/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 60 589
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!!!
Пия кафе и съм в очакване да отворят онлайн портала за отпуски на мм, че да планирам следващото лято LaughingLaughingLaughing До сега оправях плащания и мейли... Започвам да мразя компа, но пък отхвърлих много работа.
Кратун здраво е порастнал - трябва да купувам "цивилки", че нищо не му става освен новата униформа Laughing

# 91
Тук съм. Мерси за кафето, Ма ко. Има ли вече инфо от болницата?
Лейди, по- добре нови дрехи, защото старите са умалели, отколко че са скъсани и станали на нищо.

# 92
  • при късмета
От днес, операцията се мести за петък по някаква причина. Та за сега може да излиза сам да си вземе нещо, ако му потрябва, по-късно ще се включвам

# 93
А, прибрахме се още в неделя, ама съм се хванала с тоз апартамент, на който ще му правим ремонт. Трябват размери и т.н. неща да се нанесат по чертежите и всякакви такива задачки. Яд ме е, че времемто е много хубаво тези дни, а аз съм се затворила вкъщи с този проект, ама трябва да го свърша до края на седмицата. Майсторът трябва да ни направи оферта и т.н.

А, и утре имам урок по руски. Има някои нови неща и там ще трябва да погледна поне малко.

# 94
Привет ви,успях да ви прочета и да пия едно следобедно кафе.
Ма ко,  вчера още си оправихме дивана сами с крачетата дето си купихме.Обаче още 3 крачета излезнаха счупени и ги подменихме.Няма обаче да ви казвам какъв зор закачихме частите една към друга.Дивана се пързаля по паркета и няма кой да го държи да не бяга хаха.Е ,накрая  го бутнахме до бюфета,който си оставих от едно време и ги закачихме едно за друго.За догодина остава само по една боя да ударим на бюфета и вратите.
Днес ми звънят от куриерската фирма и мисля, че ми носят дъската и крачетата.Да ама не,само крачетата.И сто пъти се опитах да им обясня ,че този който монтира краката,а те са пластмаса, от многото сила ги пука,ама не.Ми да си патят тогава.
Времето вън е супер ,обаче си свърших задачите и си плета нормата за днес.
Ето това е дивана,доволна съм .Кучето с кеф се намести да спи веднага на него.
Скрит текст:
Калинка радвай се че расте ,време му е .
Смърфи защо вечер не го правиш тоя проект,не се изпуща хубавото време.

# 95
  • София
Малко със закъснение, сега сколасах да сложа към кафето това:

# 96
О, Вале, мерси, че мислиш за моята душичка! Аз.....само ще ги мириша, но и това ми стига.

# 97
Добро утро!
Вале прекрасни бискита!
Писе страхотен е дивана! Продават едни неща, дето се залепят отдолу на крачетата - има филцови да не драскат, но и гумирани, за да не се пързаля.
Мария на Кратун цивилките си стоят нови... дали са обличани и по 2 пъти. Добре поне, че при обувките до сега беше в номера на баба си /вече е стъкната с няколко чифта маратонки Laughing /, а сега е в моя Laughing Той на училище е с униформа /дори на след училищните клубове са с униформа/, след училище на спорт /там ходи пак с нужната униформа Laughing/ и цивилките остават евентуално ако някъде излизаме Laughing Тук и да вали, гърми - ходят си по сака на училище /не носят якета/, евентуално шапка, шал, ръкавици Laughing Не съм му вадила ски екипировката още, но и там ще имам изненади Laughing
Мина опашката на урагана Дориан, след него още една... и сега имаме предупреждения за Лоренцо, че наближавал с фронт от 500мили Ирландия и после при нас... Очакват се наводнения и силни ветрове....
Отивам да пърля крилца, че трябва и да ги мариновам. Искат бисквитена торта, а и ще квася мляко - пак отиде цял ден в кухнята Laughing

# 98
  • при късмета
Привет!
Аз доста се чудих какво да готвя и накрая ще сме на вредности довечера. Трябва да изляза рано, че през майка трябва да мина и по-рано да взема шефа, че днес му е за първи път плуването.
Вале, страхотно изглеждат бисквитите.
Писе, браво за дивана
И тук го дават довечера да се развали времето, хич не искам.

# 99
Ние трети ден подред ще вечеряме прясно зеле с пиле... Ама като сготвих за една рота, сега ще си го ядем.
Днес ми се провали урокът, че лаптопът на учителката се развалил. Тъкмо ще имам време през уикенда малко повечко да се позанимавам. И без това и при нас от утре се скапва времето, като събота и неделя ще е най-кофти. Дъжд и мак.температури около 9-10 градуса, брррр.

Имам 9 броя червени чушки и вместо да ги пълня, смятам следобед да ги изпека на чушкопека и за утре да ги направя с доматен сос.

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 11:24 от Смърфиетка

# 100
  • при късмета
На мен ми се въртеше зеле цяла сутрин в главата. Обаче шефа не го яде много много, а няма да имам време да готвя, че и сутринта пазарувах, а трябва да изляза рано, та взех едни полуготови пилешки хапки и шунка със сирене, ще изпържа картофи и една салата набързо и съм готова бързо.
Като тръгне на у-ще ми е по-трудно готвенето, защото се съобразявам и с това, което има в стола. Че няколко пъти вече от негледане, готвя това, което и те и шефа яде едно и също или и на обяд и на вечеря или поредни дни.

# 101
Смърфи, днес готвих спетзофай. Името трябва да звучи гръцко.
Леко запечена на тиган наденица/може пушена, сурова, друг колбас, леко запържени чушки и добавен доматен сос. Ври, докато стане гъсто сосче. Аз сложих морков и гъбки, а вместо колбас- замесих кайма и я оформих. Стана много вкусна. Но тази манджа се прави със зелени чушки.

# 102
Хмм, това звучи много вкусно. Тук има страхотни наденици, та ще опитам. Зелени чушки има, ама пак от онези големите и дебелите. Ама какво пък, нали все е чушка?!

Опекох чушките, вмирисах квартала, хаха. Сега ще направя доматения сос и май това ще е вечерята. Зелето ще го разделя в две кутии и марш в камерата да отлежава за друг ден, когато ще ме мързи да готвя.

Смятам и по-нататък да накълцам няколко зелки в трилитрови буркани и да ги залея със солен разтвор. Ще ги оставя да втасат за зимата. Няма как да слагаме бидон тук, та поне кълцано зеле да има за 2-3 готвения покрай Коледа. Имам и една луда идея за зелеви листа в голям буркан, ама ще видя дали и как може да се осъществи. Проблемът е, че на нашето зеле тук му викат молодая капуста и го няма винаги. Иначе имат от оново гадното (холандското) зеле, дето дори ме можеш да го нарежеш като хората.

Намерих го това спетзофай, дори е на моя любимец Акис, нищо че говори на гръцки, ще го гледам какво прави и готово!

# 103
И аз се чудих какво да готвя,ама извадих агнешко и с оризче го сготвих.
Да похваля за мебелите.Вчера дойдеха колелцата,днес ми донесоха дъската...Ама така е като не мислят,уж щяха заедно да ги пратят,а те две пратки.
Днес последен ден топло,от утре дават дъжд и студ,има нужда от дъжд, ама студ не искам.

# 104
Смърфи, ако чушките са с дебела ципа те съветвам да ги минеш през едрото ренде, за да не я влагаш чушката. Аз позвах сух кориандър за овкусяване на каймата и риган в соса.
Може ли да ми пратиш рецептата, която ти си открила.
Вместо бидонче може да ползваш някоя пластмасова кутия с капак. Но сега се замислих, дали бидоните предназначени за храни- за грозде, туршия, са от по- здравословната платмаса.....

Общи условия

Активация на акаунт