Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са най-добрите туристически агенции за пътуване до Истанбул?
Колко посещава църквата на първо число в Истанбул?
Защо е погрешно схващане, че златото в Турция е достъпно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са най-добрите туристически агенции за пътуване до Истанбул?
Най-добрите туристически агенции за екскурзия до Истанбул, в зависимост от местоположението на пътуването, включват Globus Tours и Mireya Travel за пътувания от София, предлагащи еднодневни екскурзии или 4 нощувки с професионален български екскурзовод. За пътувания от други места Temma, Trips2GO и Dreamvarna са високо оценени туристически агенции с нови автобуси, добри хотели и положителни отзиви. Освен това TRIPS2GO предлага 3 нощувки с дневен преход с отлични оценки.
-
Колко посещава църквата на първо число в Истанбул?
Църквата на първо число в Истанбул предлага уникално изживяване. Посетителите могат да закупят ключове за отключване на икони, което се вярва, че изпълнява желания. Вътрешността на църквата е като картинна галерия с множество икони, а посетителите могат да се молят и да си пуснат желанията. Това е едно от местата, които оставят впечатление и зареждат с положителна енергия.
-
Защо е погрешно схващане, че златото в Турция е достъпно?
Погрешното схващане, че златото в Турция е достъпно, произтича от факта, че страната няма добив на злато и го внася. Цената на златото зависи от каратите, наличието на камъни и сложността на обработката. Следователно намирането на евтино злато в Турция не е лесно и цените могат да бъдат подобни на тези в други страни.
-
Какво е времето в Истанбул през ноември?
-
Какви са контактите за зареждане на телефони в Турция?

благодаря на късмета си, че попаднах в този форум на тези десетки теми с милиони коментари за страхотния Истанбул. Дори не знам как да започна и да си формулирам въпроса или по-скоро молбата за съвети. Благодаря предварително на всички отговорили и моля не ме нападайте, ако някъде има отговор на някой от въпросите ми и съм го пропуснала. Ще започна така - смятаме с мъжа ми да направим кратка екскурзия до Истанбул с личния ни автомобил, става въпрос за 20,21,22 декември като планувам да тръгнем на 20ти през нощта и сутринта ( може би около 7-8ч.) да бъдем там. Първото, което надявам се, разбрах е да си вземем карта от PPt, което го има веднага след границата и която да заредя с 60лири като 15лири са в посока - нали така - въпрос 1 хаха?! След като стигнем в Истанбул мисля първо да си намерим хотела, който е на 1-2км. от площад Таксим, евентуално да си оставим багажа, ако ни позволят след което - ето го въпрос номер 2 - да се разходим, но от другата страна (Юскюдар) и да видим двореца Бейлербей, след което да слезнем надолу, да отидем до мол Емар и аутлет Оптиум, и тук е въпрос номер 3 - къде можем още да отидем от тази страна, какво да видим, така че да се забавим цял ден и да останем за вечеря и шоуто на фонтаните ? До тук с ден първи, хаха. Ден втори - планувам да останем от страната на хотела ни, да разгледаме площад Таксим, Долмабахче, Музея на Коч и въпрос номер 4 - бихте ли препоръчали аквариум, който да разгледаме. Въпрос номер 5 - иска ми се втората вечер да вечеряме на въпросното корабче по Босфора, разбрах, че билети се купуват от Еминьоню вдясно от моста, въпрос номер 5 и 6 - има ли работно време за купуването им и до там с колата ли да отидем или с метро например? Изобщо - въпрос номер 7 - през тези два дни, според това, което опитах да обясня с кола ли препоръчвате да се придвижваме или с градски транспорт? И в неделя обмислям да тръгнем сутринта към БГ като минем през Чорлу - въпрос номер 8 - дали работят магазините там в неделя? БЛАГОДАРЯ