Истанбул [тема 50]

• 60 409
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте. В неделя заминаваме за Истанбул с кола от Бургас, за 4 дена. Това ще ми е първо ходене в Истанбул. Ще спим в района на Фатих. Моля тези, които сте ходили да споделите, всичко ще ми е от полза, понеже не сме наясно с много неща. Отиваме главно с цел пазаруване на дрехи, обувки, но също така искам да разгледаме някои забележителности. Можете ли да ми препоръчате какво да видим за тези 4 дни? Също така за самото пътуване с кола, има ли някакви такси, разбрах за някакъв стикер, но не съм наясно точно от къде се взима, с колко парички се зарежда и как? Колата ще я оставим на паркинг там, как ще е удобно да се придвижваме там с градския транспорт? И за тези разходки с корабче по Босфора, заслужават ли си, от къде тръгва корабчето и колко струва? Извинявам се за дългия пост и благодаря предварително!

# 376
Погледнете първия пост и ще си отговорите на въпросите. 😊

Или използвайте visitacity. com, за да си направите програма по ваш вкус.

# 377
Здравейте, края на декември ще сме в Истанбул, ще отседнем в апартамент до кула Галата. Искаме да отидем до Юскюдар и да се разходим по крайбрежната..как най-лесно можем да стигнем до там? Simple Smile

# 378
Здравейте, края на декември ще сме в Истанбул, ще отседнем в апартамент до кула Галата. Искаме да отидем до Юскюдар и да се разходим по крайбрежната..как най-лесно можем да стигнем до там? Simple Smile
Прекосявате Златния рог по моста Галата, заставате с лице към кулата и от дясната страна на моста си хващате корабче Eminonu-Uskudar от една от трите общински „къщички“ на Sehir Hatlari. Плащане става с истанбулкарт, инфо за нея на първа страница. За мен това е най-приятният начин.
Най-бързият е с Мармарай от Сиркеджи.

# 379
Някой може ли да даде отзиви за Оливиум аутлет? Наистина ли е аутлет или само името му е такова. Не открих сайт на този мол. Какви марки има в него и заслужава ли си ходенето?

# 380
Някой може ли да даде отзиви за Оливиум аутлет? Наистина ли е аутлет или само името му е такова. Не открих сайт на този мол. Какви марки има в него и заслужава ли си ходенето?

http://www.olivium.com.tr
Преди около 5-6 години  сме го посещавали. Не ми направи впечатление да е по-едвтин от другите им МОЛ-ове. По спомен не е много голям. Ние пътувахме дълго и доста емоционално до там след като слязахме от Т1  се качихме на маршрутка, която качваше и сваляще пътници в движение  и   пропускаше спирки. Още го разказваме като се съберем като едно от най-екстремните пътувания.

# 381
Прекосявате Златния рог по моста Галата, заставате с лице към кулата и от дясната страна на моста си хващате корабче Eminonu-Uskudar от една от трите общински „къщички“ на Sehir Hatlari. Плащане става с истанбулкарт, инфо за нея на първа страница. За мен това е най-приятният начин.

Благодаря много! А по този маршрут можем ли да стигнем и до Пиер Лоти? Simple Smile

# 382

Благодаря много! А по този маршрут можем ли да стигнем и до Пиер Лоти? Simple Smile
Не, разбира се, защото Пиер Лоти е в „дъното“ на Златния рог.
Слизате от апартамента до пристанище Каракьой тук и хващате корабчето на тази линия до последната спирка Еюп и там търсите спирката на лифта (телеферик е лифт на турски).
Не че нещо, но препоръчвам да научите местоположението на основните обекти, които ви интересуват, за да не се лутате и да не губите време. Има много приложения за градски транспорт, включително и офлайн.

# 383
Отворете си една карта на града и вижте горе долу кое къде се намира. Градския им транспорт е супер, редовен е и имат много линии. Като се ориентирате горе долу кое къде се намира вижте и карта на ГТ. Аз лично си служех с тази
Скрит текст:
Като до Азиатската част ходихме два дни поред с корабчетата на ГТ.

# 384
И не са само котки в Истанбул има и такива момчета, чакащи клиенти ....

Но минавам само да кажа, че ....

Скрит текст:

случайно открих за себе си прекрасното заведение Баран Ет на женският пазар в Истанбул в квартал Фатих, съвсем близо до центъра.

Целта на посещението ми, беше да купя кафяви сушени кайсии и сухото сирене.

Всъщност изборът от сирена е доста добър, както и цените им, започващи от 18лири за кило, твърдо, солено, оплетено в плитки сирене. Купих и кило и половина полупрясно на 12лири, както и по половин кило и други видове. За кой ли път се убеждавам, че комшиите ядат доста по качествена храна, месото го виждаш, как трупно се реже, избираш си какво да се отреже, кеф ти шкембе, кеф карантии, кеф месо, всичко е прясно и пред очите ти, а не в мрежови Кауф-Мауф, което не знаеш нито от къде е, нито от какво е.

Та за заведението, съвсем случайно разбрах за него, щурмувайки интернет пространството с думи "месо истанбул, кебап истанлур, стекхаус истанбул" но просто не очаквах, че наистина е толкова популярно. Три стаи-салона до дупка запълнени с хора, ядящи месо във всякакви му варианти. Популярното на Баран Ет е, че месото им е от популярен в Турция район и всъщност още преди заведението, семейството държи и кланица с магазини, а вече заведението дойде като разрастване на бизнеса.
И това е в петък вечер, в събота хората чакат на опашка за свободна маса, както и не се сервира чай, за да ядат хората месо Simple Smile Всичко е на скара, изборът е голям - салами, суджуци, пържоли, кебапи, шишчета, ребра, кюфтета и какво ли не.

Комбинирана чиния с пилешки кебап и ребра, и порция суджук с два айрана ни излезна 80 лири. Като разядките два вида в съвсем прилични чинии, салата, печени чушки и зеленчуци грил ви ги носят бонус. Не е като дюнер за 5 лири ценово, но определено си заслужава. Вкуса е ненормален просто.

отделно в съседната пряка има и интересна кюнефеджийница, но за нея ако ви е интересно казвайте, да добавям .....

# 385
PafPaf, интересно ни е, разказвай, добавяй снимки и емоции.

# 386
ПафПаф, разказвай, разказвай и няма нужда от скрит текст.☺

# 387
  • Варна
И аз да се присъединя - да разказваш  ПафПаф- всичко ни е интересно Hands Plus1

# 388
Едно въпросче към тези  които пътуват с кола или знаят как стои въпроса с  прословутите стикери за магистрала. Отново сме с проблем. Предният път не можахме да си купим и като се върнахме в БГ намерихме сайт където успяхме да си проверим дали имаме задължение и да го платим.

От бензиностанция си купихме стикер и искахме да го заредим минимално, но ни казаха, че не може и платихме 250 лири. На излизане пак светнахме червено и явно не ни е зареден стикера. Съответно нямаме документ  нито касов бон нито отрязък къде и колко сме платили.Не искаха да ни издадат.
 Сайта в който до сега проверявахме и плащахме таксата след като се приберем в БГ не работи и не знаем какво се случва.
 Някаква идея къде може да проверим какво сме си купили? Сайт или на място в Истанбул.

# 389
  • София
Пафпаф, покрай твоите разкази съм видяла много интересни неща Simple Smile
Последния път търсех пити с мед, не не намерих. Сега ги видях на снимката и не мога да не питам за този пазар. Дай малко обяснения къде да го търсим. И магазини за дрехи, че все до моловете стигам, а ми се иска някакви по-различни. Да питам и друго, ходихме до мола с фонтаните, но не намерихме къде да спрем. Имаше на улицата няколко места, но нямаше шанс да се намери свободно. Все си мисля, че трябва да има някакъв голям паркинг.
Крис, стикер за магистралата си купихме на влизане от магистралата преди Одрин. Там ни я заредиха. Намерихме го по обясненията във форума тук.

Общи условия

Активация на акаунт