Истанбул [тема 50]

• 60 360
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Малката Ида, ние минаваме през М.Търново. Инфо имам само за " бялата сграда " на входа на магистралата,  и на въпросната бензиностанция на магистралата.
 Налага се да пътуваме по нощите и са вечно кисели там и все проблеми Sad .

# 391
  • София
Кris_80 - има приложение за телефона HGS - свали го, въвеждаш си регистрацията на автомобила и ще ти изпише каква наличност имате, ако изобщо е активен този стикер. Ние миналата година така и не я намерихме тази сграда и накрая от едно Ptt го купихме стикера на следващия ден.

В по-горно мнение видях,че има приложения, които работят офлайн за градския транспорт в Истанбул. Може ли да споделите кои са? Също някой в скоро време да е купувал предплатена карта за мобилен телефон от там? Дали БГ гражданин все още може да закупи такава?

# 392
И аз питах кои са офлайн приложенията, ама не получих отговор. Актуално ли е работното време - до 23ч на ртт след Капитана?

# 393
Maps.me е офлайн приложение с карти, пешеходни маршрути и градски транспорт (за Истанбул е ок, в Измир не ми даде изобщо варианти за обществен транспорт). Свалете си карти на региона/страната предварително.
Като ходя някъде, си слагам по някои места/заведения отметки (bookmarks), за да си ги намирам там по-лесно. И за авто маршрут става.

# 394
За навигация ние ползвахме HereWeGo,изтеглих карта на Турция и работи безотказно офлайн.
За предплатена карта лятото си бях купила на Тюрк телеком за 150 лири 20 гигабайта интернет имаше и разговори към турски оператори.Важи 3 месеца,казваш че искаш турист карт. Искат паспорт. Сигурно има и по евтини,но ние бяхме за повече време и заради интернета ме устройваше цената и не съм търсила на друг оператор.Навсякъде през цялото време  имах интернет и другия път пак бих взела.Отделно можеш и да включиш друг телефон към твоя интернет.

# 395
За навигация ние ползвахме HereWeGo,изтеглих карта на Турция и работи безотказно офлайн.
Имам я свалена, но не откривам къде има градски транспорт,защото ставаше въпрос за офлайн приложения за градски транспорт. Имам свалено Мувит, ама си иска нет.

# 396
  • София
Розова маслинка, online:) -  благодаря за бързите отговори Simple Smile свалих maps.me, както и карта на Истанбул и България. Тази вечер ще го пробвам в София дали ще работи без интернет за градския транспорт.

# 397
Имам я свалена, но не откривам къде има градски транспорт,защото ставаше въпрос за офлайн приложения за градски транспорт. Имам свалено Мувит, ама си иска нет.
Не съм видяла,че търсите за градски транспорт, тази май няма.Ние я ползвахме  с колата и пеша.

# 398
  • на Мелмак
Мапс.ме последния път ни спаси при издирването на хотела Simple Smile

# 399
Значи и тази ще сваля. Основно Гугъл ползвам и по-рядко Here.

# 400
  • Варна
Истинска навигация няма как да работи без нет.Нали в реално време трябва да вижда къде сте и да ви смята и показва пътя или да показва след колко време кое превозно средство по кой маршрут идва.Офлайн са си просто карти и разписания , все едно електронен вариант на хартиените , което не значи че не помагат Simple Smile

# 401
  • София
Истинска навигация няма как да работи без нет.Нали в реално време трябва да вижда къде сте и да ви смята и показва пътя или да показва след колко време кое превозно средство по кой маршрут идва.Офлайн са си просто карти и разписания , все едно електронен вариант на хартиените , което не значи че не помагат Simple Smile

Какво значи истинска? Единствено не може да каже, че автобус "Х" идва след 3 минути. Местоположението на телефона(човека) се определя от GPS, което работи без интернет. От години използваме такава навигация и ни е извеждала безброй пъти като се загубим някъде. Заложени са и линиите на градския транспорт, както и тяхното разписание. Напълно достатъчно е. И без това минутите, които се виждат на самата спирка често са нереални. На нас ни се е случвало да изчезнат без да дойде автобус. Случайно забелязахме как и други автобуси минават по успоредна улица, за да си съкратят маршрута. А тези, които са на спирката да се оправят както могат.  Grinning

# 402
  • Варна
Какво значи истинска?

Разбира се че навигация в автономно устройство работи без нет , т.е. без да ти дърпа парички за трафик.Проблема в повечето телефони е , че приложението за навигация и за гпс са през нет и съответно дърпат трафик , поне моя е такъв.  А доколкото подразбирам въпроса е за приложения за телефон , а не за автономен гпс. .И да , не е проблем да си сложиш местоположението в най - обикновен гугъл мапс и да следваш начертания маршрут без някой да ти казва след 200 м. завий надясно Simple Smile И да,  стигнал си до съответната спирка щеш не щеш ще чакаш пък когато тогаз Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 403
  • София
Peterky, точно за телефони говоря. Досега всичките ни телефони са имали GPS, независещ от интернет. Дори любимото занимание на мъжа ми, докато пътуваме в самолет е да гледа колко спътника хваща и да следи маршрута точно откъде летим. И всичко това е в самолетен режим - без интернет и без телефонни обаждания.

# 404
Пробвах Мапс.ме и дали защото не съм в Истанбул, или защото само това има като опция, но за маршрут , който ме интересува ,дава един единствен вариант за транспорт, независимо дали съм с нет или офлайн. Гугъл мапс  ми изкара сигурно 10 варианта  за същата отсечка. Така или иначе ще  я пробваме след 2 дни , като стигнем.

Общи условия

Активация на акаунт