Истанбул [тема 50]

• 60 365
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Колкото и навигации да съм пробвал, най-удачната за мен остава ГугълМапс. Да не може да навигира офлайн, но ти показва местоположението, и ако знаеш какво търсиш и накъде вървиш, какъв е проблема, че не казва завий наляво и след 50метра надясно? Говорим за пешеходци. Отделно имам карта в телефона на транспортната мрежа. И проблемът е точно никакъв. Примерно си на Кадъкьой на бика, виждаш, че метрото ти е на 1км, виждаш по кои улици  трябва да вървиш, какъв е проблема, че нямаш инет?

Проблемът е ако си с кола и нямаш нет, тогава движението е бързо и  е хубаво да ти се казва завий наляво и надясно. Аз ползвам OsmAnd, тя навигира без нет, хубава е + смята време и на колоездачи, което го няма Гугъл мапса.
  Но реално най ми е удобен Гугълкарти.

# 406
Колкото и навигации да съм пробвал, най-удачната за мен остава ГугълМапс. Да не може да навигира офлайн, но ти показва местоположението, и ако знаеш какво търсиш и накъде вървиш, какъв е проблема, че не казва завий наляво и след 50метра надясно? Говорим за пешеходци. Отделно имам карта в телефона на транспортната мрежа. И проблемът е точно никакъв. Примерно си на Кадъкьой на бика, виждаш, че метрото ти е на 1км, виждаш по кои улици  трябва да вървиш, какъв е проблема, че нямаш инет?

Проблемът е ако си с кола и нямаш нет, тогава движението е бързо и  е хубаво да ти се казва завий наляво и надясно. Аз ползвам OsmAnd, тя навигира без нет, хубава е + смята време и на колоездачи, което го няма Гугъл мапса.

За шофиране винаги ползвам Гугъл мапс в офлайн режим и не ме е подвеждала до сега, но зорът ми в случая е градският транспорт. Ние ще сме точно в Кадъкьой, ама примерно така и не разбрах кои фериботи можем да ползваме (освен Кадъкьой-Еминьоню) и за всички ли важи истанбулкарт, защото видях , че феритата са с различни оператори и съответно и от различни места тръгват в квартала , поне на карта. А колкото до нета вече писах - с нет има различни опции за стигане от точка А до точка Б. Метрото ясно, ама наземния транспорт идея си нямам какви номера и в каква посока движат.

# 407

За шофиране винаги ползвам Гугъл мапс в офлайн режим и не ме е подвеждала до сега, но зорът ми в случая е градският транспорт. Ние ще сме точно в Кадъкьой, ама примерно така и не разбрах кои фериботи можем да ползваме (освен Кадъкьой-Еминьоню) и за всички ли важи истанбулкарт, защото видях , че феритата са с различни оператори и съответно и от различни места тръгват в квартала , поне на карта. А колкото до нета вече писах - с нет има различни опции за стигане от точка А до точка Б. Метрото ясно, ама наземния транспорт идея си нямам какви номера и в каква посока движат.
За градския транспорт в Истанбул използвам приложението Traffi.Работи офлайн и е много удобно.За колата винаги навигация IGO, която също е без интернет, само пуснат GPS. До сега никога не ни е подвеждала, а смея да твърдя, че сме обиколили двете части на Истанбул по всякакви затънтени сокаци и адреси.

# 408
  • София
Аз все още след толкова изписани теми, както и последните три страници в тази, не мога да разбера защо вместо да се чудите и маете как да не се загубите или объркате в Истанбул офлайн, не си активирате за 2-3-5лв. дневните пакети с безплатни минути и мегабайти, които предлагат нашите мобилни оператори ами се мъчите с десетки офлайн приложения за пътуване.
Чудя се особено много на тези, които ползват обществен транспорт, и които буквално се мъчат, вместо да си гледат разписанията и видовете автобуси в гугъл мапс в Истанбул, които са почти перфектно отбелязани.
Вместо да се наслаждаваме и чувстваме комфортно в любимия град ние се тресем от паника... ами сега, кой автобус за къде да хвана...
Ей, богу, говорим за 5-10 лева!!!

# 409
Роже,  за кои оператори става дума, понеже обиколих 4 офиса на Теленор и навсякъде  ми казаха, че заТурция не могат да ми предложат мегабайти ?

# 410
  • София
Ние ще сме точно в Кадъкьой, ама примерно така и не разбрах кои фериботи можем да ползваме (освен Кадъкьой-Еминьоню) и за всички ли важи истанбулкарт, защото видях , че феритата са с различни оператори и съответно и от различни места тръгват в квартала , поне на карта.
Най-добро е разписанието на Sehir Hatlari. Най-много кораби, много маршрути, има отстъпки за второ и т.н. пътувания. Тарифите до островите са по-високи от другите. Май имаше и някаква линия по Босфора с по-висока тарифа. Най-добре им разгледай сайта, но и на всеки техен терминал има малка книжка с разписанията. Безценна е! Simple Smile

На Кадъкьой има терминал и на Turyol. Можеш да погледнеш в сайта им кои линии са там. Удобен е маршрутът Еминьоню-Кадъкьой, защото спира на Хайдарпаша. Но сега гарата не функционира и може да са съкратили пристанището. За снимка на гарата отблизо или за тези, които я ползваха беше много добре. Картата важи за Turyol, но по спомен няма отстъпки с нея.

Другата компания, където важи картата е IDO, но те май имат само една линия в Истанбул - Сиркеджи-Харем. Качват и коли.

# 411
Роже,  за кои оператори става дума, понеже обиколих 4 офиса на Теленор и навсякъде  ми казаха, че заТурция не могат да ми предложат мегабайти ?
Теленор нямат такава оферта.Имат А1 и Виваком, като на А1 дневната такса е 2.99лв, но не си спомням колко минути и мегабайти даваха. На Виваком дневната такса беше 5.99лв преди една година.Сега незнам как са.

# 412
  • на Мелмак
А1 е с 500 минути, смс-и и мб. Виваком е същото без смс-и.
500 мб са много и малко, зависи за какво се ползват, аз пускам, дава ми насока и спирам, за да не ми се включат новини, мейл, ъпдейти и т. Н.

# 413
  • София
Аз по цял ден стоя онлайн, постоянно съм в Гугъл мапс, говоря по Вайбър и уатс уап, предавам онлайн директно във фейсбук и нито веднъж досега за повече от 100 дни в Турция тези 500мб не са ми свършили. Към Виваком съм

# 414
Това е отговорът, най-вероятно  запитванията  за оф лайн карти и навигации са от потребители на Теленор, такива като мен. Sad

# 415
  • София
Това е отговорът, най-вероятно  запитванията  за оф лайн карти и навигации са от потребители на Теленор, такива като мен. Sad
е аз без да съм абонат на Теленор зная, че те имат такъв пакет. Едва ли Вие не знаете или пък не сте се сетили да питате Теленор

# 416
  • на Мелмак
Аз все си мисля, че ще ми свърши нета Simple Smile

# 417
Не е въпрос в 5-10лева. Аз пък се чудя, че тези без телефони с интернет, сигурно изобщо не ползват градски транспорт, или случайно тръгвайки сутрин от младост на работа, директно се губите без инетвръзка.

Не е толкова трудно да се погледнат, няколкото линии на метрото и да се запомнят къде отиват, тамън ще имате на представа как изглежда Истанбул, и названията на кварталите. Полезно е.

Отделно фериботите ги няма в линиите на градският транспорт иии? ползваме си ги. Знам примерно, че за Еюп са през час, е няма да ме сбъркат двайсетина минути, ако не мога да погледна веднага в интернет, дали е в 14.30 или 14.45 ......  Но всъщност, който и както му харесва, важното е да сме щастливи от пътуването.

# 418
  • София
Не е въпрос в 5-10лева. Аз пък се чудя, че тези без телефони с интернет, сигурно изобщо не ползват градски транспорт, или случайно тръгвайки сутрин от младост на работа, директно се губите без инетвръзка.

Не е толкова трудно да се погледнат, няколкото линии на метрото и да се запомнят къде отиват, тамън ще имате на представа как изглежда Истанбул, и названията на кварталите. Полезно е.

Отделно фериботите ги няма в линиите на градският транспорт иии? ползваме си ги. Знам примерно, че за Еюп са през час, е няма да ме сбъркат двайсетина минути, ако не мога да погледна веднага в интернет, дали е в 14.30 или 14.45 ......  Но всъщност, който и както му харесва, важното е да сме щастливи от пътуването.

Специално обърнах на новата версия на форума, за да мога да ти лайкна поста. Laughing  Напълно съвпада с мнението ми.

# 419
Хе хе, Паф, Таня, изпреварили сте ме. 😊
Бе, прочетете малко, бе хора, преди да потеглите, погледнете картата. 😊
Няма да се изгубите и без нет, а пък то половината удоволствие е да си проучите маршрутите преди пътешествие където и да е.

Общи условия

Активация на акаунт